Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popíráme sami sebe

Od: bomba* odpovědí: 19 změna:

Zdravím vás

tento týden jsem hluboce přemýšlela o tom, kdo vlastně jsme a co všechno nás ovlivňuje. Kam až daleko zasahuje svoboda slova, humanita a popírání nás samých.

Když mi psala známá, že na jednom serveru byla zablokovaná jen proto, že přála všem Krásné bílé Vánoce. Tak to mě docela vytočilo. Co všechno přestaneme s bílou barvou používat jen proto, aby se nějaká skupina jiné mentality či národnosti necítila méněcenná?

Včera jsem se dívala na jedno video, týkalo se to známé a hodně smutné autonehody dvou mladých dívek, při které jedna zemřela. Mladík, který video komentoval byl evidentně nehodou zasažený, asi jako hodně dalších lidí. Co mě ale opět dost zarazilo, když k nehodě přispěchali lidé - podotýkám, že spolujezdkyně streamovala a i po nehodě dál telefon snímal vše, co následovalo. Nějaký svědek u nehody řekl: obě jsou bílé.
Mě samozřejme hned napadlo, že tím myslel, že jsou obě bledé v bezvědomí či částečném bezvědomí.
Mladík v komentáři podotkl, že později v místě nehody lidé pokládali svíčky a květiny a že mezi nimi byli i cikánské děti, takže ho dost zarazilo, proč svědek u nehody prohlásil, že obě jsou bílé.

Stejně jako mě zaráží, jak snadno se v mediích překrucují slova a významy.

Teď použiji příklady pana Vlastimila Vondrušky, který vše krásně popisuje v článku Vymývání mozků

Slovo nepřízpůsobivý:

Zničí byt, obsadí cizí objekt, krade, ale je jen nepřizpůsobivý

Stejně fatálně se dnes pracuje s pojmem "nepřizpůsobivý". Zákon stanoví jasně, že člověk je buď bezúhonný, protože zákony plní, nebo je zločinec, případně podle vážnosti přestupku pachatel, neboť zákony a předpisy porušuje.

Co je to nepřizpůsobivý? Člověk, který se rozhodne, že některé zákony a normy dodržovat nebude. Dostane byt, ale zničí ho. Vláme se do cizího objektu a ve jménu svých ušlechtilých myšlenek ho obsadí. Na ulicích dělá nepořádek, v noci hluk, páchá drobné krádeže, nechce pracovat. To vše se dnes označuje jako nepřizpůsobivost. Proč, vždyť každý, kdo tohle dělá, je přece v dikci zákona pachatel nebo zločinec. Politici a mediální komentátoři to snad nevědí? Pak by si měli zopakovat základy práva.

Doporučuji vám přečíst si jeho celý článek.

No nic, jen jsem se potřebovala vypsat a mimo jiné Vám všem přeji Krásné bílé Vánoce a šťastný nový rok.

B.*smich*

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dlouhaparcela
hodnocení

5x

Ano, krásné, bílé Vánoce. Myšleno se sněhem, zasněžené domky, chaloupky na horách. Je tragédie, když to člověk nemůže napsat bez vysvětlení.

Se divím,že si ještě jisté etnikum nestěžuje na barvu terčů sportovních střelců :-D:-D:-D

72mona3*
hodnocení

4x

Tohle sem (prý) leze z Ameriky. Taky jsem už něco četla a už nemůžu, protože je mi z toho špatně. Zachází se do extrémův rámci "ochrany" osobnosti. To, že nemůžeme říci veřejně, že pachatel byl snědý, to už tu známe. Také už nemůžeme napomenout cizí dítě, když "zlobí" (matka se z vámi klidně zhádá do krve). Brzy už uvaděč nebude říkat ani dámy a pánové, protože někteří lidé by se mohli cítit dotčeni (ti co jsou "mezi", nebo si své pohlaví ještě neujasnili), někteří rodiče (prý?) odmítají nechat zapsat pohlaví svého dítěte (ať se později rozhodně samo), takže zatím je to to... Asi je toho víc, jen už to milosrdně zapomínám...

Podivnej svět.

Krásné bílé Vánoce. M.

bomba*
hodnocení

Přesně tak. Jako, když matky prohlašují, že novorozenec se má koupat v kyblíku, aby měl co nejdéle pocit, že je v břiše matky. Jednou se narodil, tak se narodil.
Proč by měli mít například výhody lidi z daní, které v podstatě daně neplatí?
děkuju i Vám krásné bílé Vanoce

hodnocení

3x

Ono to nebude tak dlouho trvat a bloknou vás i za vánoce, ne jenom bílé. Budete je slavit potají a budete nepřizpůsobilá.

bomba*
hodnocení

Já to napravím posléze. Ukradnu vánoční strom, vloupám se s ním do bytu, nebudu platit nájem a ani energie, potřebuju nakrmit nějak děcka, prachy nemám ne a práci mi nedají, tu zabírají ti co jsou poctiví, fuj hnusný slovo, tak ukradnu alkohol, poliju strom, zapálím strom, vyhoří bejvák. Přijede Nova, já budu konečně slavná a přizpůsobivá hahááá

nox®

No pokud se bude blokovat za chyby v textu, proč by ne? :) Jinak je to zbytečné šíření paniky. Když si občas pročtu některé diskuze k podobným tématům, nestačím kroutit hlavou, co jsou někteří jedinci schopní vymyslet. Podle mě je hlavní problém to, že právo vyjadřovat se má i ten sebevětší blbec. A právě takoví mají často vysokou popularitu. Stačí se podívat třeba na Youtube a podobně.

nashledanou

nox - Také si myslím, že to je panika, nezakládá se to na pravdě. Možná to jde od Putina.

Zde jisto jistě hoax *zed*:

czechfreepress.cz/...

hodnocení

2x

Z toho hodně smutného čtení, je obrovský pocit bezmoci. Podle mého je bezmoc ten nejstrašněší pocit na světě. Pocit? Emoce? Stojíš jako sloup, díváš se, všechno vnímáš a nemůžeš vůbec, ale vůbec nic udělat. *alene*

bomba*
hodnocení

Ano, Bezmoc to je přesně to slovo.

hodnocení

2x

...obě jsou bílé...

Nevím, jestli v tom videu zazněla tahle věta a co k ní údajného autora vedlo, ovšem aby jí člověk mohl pochopit nebo aspoň nastínit možné důvody jejího vzniku, musí znát souvislosti. Ta nehoda se stala u Obrnic, pár set metrů odtud je sídliště známé po celé republice - Chánov. A kdo ví, jak se ve vyhrocených situacích týkajících se rodinných příslušníků chová ono nebílé etnikum, které jej obývá, nemůže se takové větě divit. Snadno se ze záchrany cizího života může stát boj o zachování toho vlastního. Rovněž přeju krásné bílé Vánoce. Ve všech smyslech toho slova a podotýkám, že na barvě kůže nezáleží, na "barvě duše" ano.

culdabulda1*
hodnocení

1x

myslím, že s tím se nedá nic dělat - lidi jsou dravci, jsou přemnoženi a bojují o přežití a o životní prostor.

A jako všichni dravci a predátoři to nejsou žádní "andílci" - je v nich stejným dílem dobro i zlo (koukněte třeba na kočky) - a současný světový vývoj, chaos a bezohlednost politických elit a beznaděj při vyhlídkách na budoucnost lidstva i planety, v lidech probouzí spíše zlo a nenávist.

Tak to vždycky bylo před velkými světovými konflikty, kdy se "vášně vybouřily" a nastal na chvíli klid. Otázka je, jak dlouho si budou lidé moct takhle pohrávat. Z toho důvodu jsem taky strašně ráda a vděčná, že nemám děti.

Jinak taky hezké Vánoce, dokud máme co slavit ! *smich*

iz*
hodnocení

0x

"Když mi psala známá, že na jednom serveru byla zablokovaná jen proto, že přála všem Krásné bílé Vánoce. Tak to mě docela vytočilo. Co všechno přestaneme s bílou barvou používat jen proto, aby se nějaká skupina jiné mentality či národnosti necítila méněcenná?"

Mně přijde pravděpodobnější blokace za přání jako takové (server nechce mít diskuzi "zaplácanou" stovkami přání), než kvůli obratu "bílé Vánoce". I zde se dříve před Vánocemi objevovaly desítky přání, časem se to zredukovalo na jedno, k němuž se připojují další uživatelé.

Poznámka: Doporučujete-li nám přečtení nějakého článku, usnadnila byste nám přečtení připojením odkazu.

hodnocení

0x

Říká se tomu politická korektnost a je to čiré zlo, které nás jednou zahubí.

72mona3*
A ještě jedno krásné slovo.
Gender.
ramf

gender - copak to asi je?: nebranmesegenderu.cz/...

alene

Vysvetlete prosím vlastnimi slovy, odkaz nejde otevřít a dál se bojím klikat na cosi neznámé.. *co*

ramf

Odkaz je "Nebraňme se genderu". Gender je jednou větou asi špatně - pro mne hlavně rovnost příležitostí, rovné postavení žen a mužů.

Slovo gender (ROD) se používá k označení KULTURNĚ vytvořených rozdílů mezi muži a ženami.Pojem se začal užívat ve společenských vědách v druhé polovině 20. století v rámci feministického paradigmatu. Často se pod pojmem "gender" myslí genderové role - očekávané chování od jedince daného genderu. Komplementárním pojmem je termín pohlaví (anglicky sex), který se užívá pro rozdíly biologické. Pohlaví je na rozdíl od genderu univerzální kategorií, která je nezávislá na čase a místě.

Cílem genderových opatření není tlačit muže či ženy do profesí, které jim nejsou přirozené. Ale: Pokud chlapeček už od mala tíhne spíše k panenkám, než k autíčkům, měli bychom ho nechat a nebránit mu jen proto, že to je "divné".

Podstatou gedneru a gender mainstreamingu (= (re)organizace, zdokonalování, rozvoj a vyhodnocování koncepčních procesů tím, že při nich všechny zúčastněné subjekty budou na všech úrovních a ve všech stadiích využívat perspektivu rovnosti žen a mužů") by nemělo být sociální inženýrství a uchylování se za každou cenu k opakům. Podstatou genderu by měl být respekt k člověku v té nejčistší a nejryzejší podobě.

Hlavně u nás je např. absurdní nerovnost v platech.

To jen na okraj, někoho slovo gender rozpaluje do běla - a možná neví příliš proč.*zmateny* Co to znamená. Nepřizpůsobivý, to nikoli.*vezen*

nikdo*
hodnocení

0x

Bohužel se to stává čím dál větším pravidlem. Jmenuje se to politická korektnost. Co to je, viz odkaz1 a odkaz2
Čtěte, a přemýšlejte, nakolik mají pravdu. Tohle jednání nás jednou dovede k velmi špatným koncům. Není to radostná představa, zrovna nyní, před Vánocemi, ale taková je skutečnost. Bohužel.Tahle civilizace se odnaučila bránit, stala se zženštilou. Nesmět se bránit ani slovně. Nesmět naplno pojmenovat problém. Být už za popis problému pranýřován, stíhán soudy, jako se to děje v Německu, nás předurčuje k zániku. Při setkání s násilím, jsme odzbrojováni, je nám zakonem zakazováno toto násilí už jen popsat. Už jsme zapomněli, co je to násilí, co je to nebezpečí. Nejsme, jako křesťani, "naprogramováni"na jiný typ odporu, než pasivní příjem. Bude to trest za nevšímavost, za dobrotu, za ohledy. A tak pro všechny, kdo ještě umíte číst knížky, ne jen monitory PC, bych vám rád doporučil dvě:
Petr Hampl, Prolomení hradeb
Benjamin Kuras, Jak zabít civilizaci.

Čtěte, a přemýšlejte, nakolik mají pravdu, a jestli nám a naší civilizaci z té jejich pravdy něco hrozí. Nakolik je jejich vidění světa správné. Nakolik koliduje, nebo vyhovuje vám a vašemu názoru. A co z toho pro vás plyne.
Přeju klidné Vánoce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]