Nejste přihlášen/a.
Zaslechl jsem v rádiu reklamu na možnou o 10% nižší cenu elektřiny s garancí stejné ceny po dobu 2 let
Co vy na to?
podotýkám, že jsem zákazníkem EONu
zatím to bylo vždy tak, že analytici ZÁSADNĚ NEDOPORUČOVALI jakoukoli časovou fixaci ceny el. energie na roky. Bylo to zejména v souvislosti s akcí před cca 1 rokem nebo dvěma, kdy už tu podobná akce byla na fixaci na několik let a ve výsledku to bylo vyhodnoceno negativně ve smyslu toho, že kdo na to přistoupil tak prohloupil, protože ta cena, která byla fixovaná byla vyšší než je nyní. Spíše si zajděte na www. stránky energ. regul. úřadu (eru.cz) a použijte kalkulátor k vaší spořebě a tarifu a pak se rozhodněte zdali by pro Vás nebyl lepší jiný dodavatel. Eon (klasik) je zatím nejdražší v regionu jižní Morava , to asi nevíte že.?Na těch stránkách se Vám to vypočítá . . . jen se podívejte. Budete se divit. Eon = monopol
hovoříme tedy o domácnostech, domnívám se! OK?
Tušil jsem že EON nebude z nejlevnějších, no ale toto?
To je hnus velebnosti
Děkuji za odpověď, máte bodík
Zapomněl jsem dodat, že se jedná o domácnost, bodík bohužel nejde přidělit
každopádně mi udělalo radost Vám pomoci. Když se pohybuju mezi VŠ kolegy, a ti mi tvrdí jak je u nás v ČR levno, chce se mi skoro mlátit hlavou o zeď. Jo kdo nic neví, nemá žádnou starost ani problém. Já sem osobně změnil dodavatele a nebyly s tím spojeny žádné poplatky navíc. Snad mě to nějakou tu stovku ročně ušetří, ale zásadně mi jde o to podpořit rozmělnění trhu na více dodavatelů. Jinak tu nebude konkurence a budou pořád vysoký ceny. Př. když byl jenom Eurotel ne všichni si mohli dovolit volnání z mobilu . . . . dnes již mají mobil děti v I. třídě. Díky komkurenci na trhu, myslim.
Levno by bylo kdyby se upravila i mzda vzhledem k nákladům na bydlení, páč to je asi největší část koláče, kterou musíme obětovat
Ale zpět k šalině (výraz pro elektřinu v Brně a okolí), když jsem porovnal možné úspory z vašeho odkazu, možná úspora u mě je až 13 stovek za rok!
to jsou ale vydřiduši ti EONi!
škoda že jsem se k tomu nerozhoupal dřív
ještě jednou děkuji a přeji hezký den
My jsme přešli od EONU, k novému dodavateli. Máme to od října, platíme stejně jako loni, a rozhoupali jsme se k tomu po zvýšení o 500 měsíčně, co nám EON navrhl, po nedoplatku...přitom jsme čekali, že budeme dobírat, neb se nám odstěhovaly děti, žádný spotřebič nám nepřibyl...Jsem zvědavá, jak to po vyúčtování bude, ale EON je nejdražší na trhu...je potřeba konkurence, jak už tu bylo řečeno...
Jakékoliv vázání na 2 roky, zvláště u E.ONu pokládám za více než podezřelé. Už z toho důvodu, že ceny za energii celosvětově stále klesají. Nejdražší cena je ta odběrová - ekologická. Ale najde se spousta lidí, co to bezmyšlenkovitě podepíšou a upíšou se na dva roky a pak s prodloužováním na další rok...
to je věc názoru, samozřejmě se hlavně používá pro tramvaj, ale:
nejede šalina = nejede tramvaj
nende šalina = vypli proud
aspoň tak to gómu já, a to nésu přímo ze štatlu
Teda já jsem z Brna ale šalina ve spojení s proudem jsem ještě neslyšela.No ale jinak vám hantec docela jde, jen si dovolím upozornit, že "normální brňák" tak nemluví. Ale to, že jezdí šalina tu používáme všichni.
Právě dnes mě E ON oslovil s nabídkou a myslím, že reagovat nechci.To, že platím jak mourovatá za zelenou energii dotovanou státem to stejně nezmění. A bude hůř.
Já hantec teda taky nepoužívám, ale je škoda že upadá . Ještě franta Kocourek ho dokázal držet nad vodou, jinak doporučuji na stránkách hantec.cz si přečíst nějakou pohádku/povídku, je to mazec
Co se týká "elektřiny", zvažte přechod k jinému dodavateli, EON je skutečně nejdražší
doplněno 18.03.10 14:02:Franto promiň, samozřejmě Franta Kocourek
Šalina je v Brně jak výraz pro tramvaj, tak výraz pro elektrický proud. Šalina (tramvaj) je odvozeno od pohonu na který jezdí elektrický proud (šalina)
Co já vím, slovo šalina vzniklo z německého Elektrische linie, což může značit jak linky tramvaje, tak elektrické vedení.
Ale fakt je, že ve štatlu se zásadní jezdí šalinó (vyrost sem tam , ale to, že "nende do teho šalina" jsem potkal až v letech pozdějších a to z úst elektrikářů - mazáků.
A co se týká "skvělé" nabídky Trend24 od Eon - vždycky mi je podezřelé, když mi někdo vnucuje něco, co má být pro mě strašně výhodné a on je takový dobrák, že mi to rád dá ze svého, abych ušetřil. Hahaha. A uvázat se na dva roky... A ne tak ještě havraním brkem vlastní krví? To by bylo aspoň stylové, ne?
Také jsem nespokojen s plošným zdražováním elektřiny EONEM! Ale kam utéct a polepšit si? To se to podbízí se slevou až 10%?, když není konkurence. Připadá mi, že si ze zákazníku dělají blázny.
Zkusil jsem spočítat svojí sazbu D25d a žádných 10% se nekoná (proč mě to nepřekvapuje):
VT/kWh : původně 5,068464 Kč a po slevě 4,944864
NT/kWh : původně 1,878384 Kč a po slevě 1,806384
Vyslo mi to podobne, zadna velkolepa uspora se nekona, a pokud (i vzhledem k chystanemu zakonu na snizeni vykupnich cen solarni elektriny) pujde cena elektriny jenom trosku dolu v nasledujicich dvou letech, tak se to rozhodne nevyplati!
zbyva tedy jen motivace - byt mezi prvnimi 500 a ziskat iPod Shuffle (nedelam si srandu, fakt prisel dopis, kde se snazi takto levne motivovat), i kdyz nakonec muze prijit pekne draho..
Mám před sebou nabídku E-onu na produktovou řadu Trend24 a jsem moc ráda, že jsem narazila na tuto diskusi. Jenom se potvrdilo to co jsem si myslela, že se nás snaží opět obalamutit slavný E.on. Zdravý selský rozum vítězí!
Dobrý den,
jenom by mě zajímalo, vy všichni, kteří tuto nabídku tak odsuzujete, jaké tedy doporučujete řešení pro lidi, kteří nechtějí měnit dodavatele. Já mám třeba špatné zkušenosti s různými alternativními dodavateli např. telefonování - radiokomunikace,hartmann,aspekt apod.- takže nechci měnit dodavatele za nějakého neznámého obchodníka s elektřinou. Protože když nastane nějaký problém, tak jeho řešení je vždy komplikovanější než u velkých zavedených pokytovatelů. A z tohoto důvodu většina lidí prostě u e-onu zůstane. Když tedy nepřejdou na tuto nabídku, tak budou dále do konce roku platit současnou cenu - o zhruba 5-10% vyšší než je nabízená, a příští rok budou doufat že se cena sníží všem o více než 10%?
Opravdu si toto myslíte? Já si spíš myslím, že cena energie s koncem krize a zvýšenou poptávkou v Evropě poroste. Ale je to jenom můj laický názor. Mám několik odběrných míst u e-onu, a ještě se rozhoduji jestli podepíšu tuto nabídku. Děkuji za reakci.
tak už jsem to vyřešil, na kalkulátoru jsem si spočítal nabídky ostatních a zjistil jsem, že e-on je opravdu nejdražší i při nabídce trend. Takže přejdu do Čezu, což není nějaký neznámí obchodník, a těch 10%, spíše ale 15%- tam kde mám přímotopnou sazbu,ušetřím.
na stránkách čezu je kalkulátor, kde si můžete zadat přesné údaje z vaší faktury a hned vám vše vyjede. ještě předtím jsem si ale zadal dodavatelé elektřiny a už nevím kde, ale taky jsem našel kalkulátor kde vám vyjely ceny všech dodavatelů elektřiny. Čez byl druhý nebo třetí nejlevnější, e-on nejdražší. U přímotopné sazby je opravdu čez levnější o víc než 10%. Moje faktura za rok 2009 je 36 231,- a u čezu bych platil něco přes 31 000,-
No myslim, ze jedina moznost jak usetrit je od eonu kazdopadne odejit...trend nebrat, v obchodnich podminkach je mimo jine..za nedodrzeni podminek pokuta 200 000,-kč, což se da chapat i jako nezaplacena zaloha, přechod k jinemu dodavateli atd..navic pokud to 3 měsice predem nevypovite, tak se to o rok prodluzuje a tak porad dokola...eon je banda nemeckych vycuranku, ktera se snazi si zakaznika udrzet za kazdou cenu i pro takovych podminkach...to je vazne sila.Navíc tyto trendy davaji i kdyz chcete jenom prepsat hodiny či pri zmene distribucni sazby...takze moje rada zni...od eonu pryc...v energetice se pohybuji, tak mam trochu prehled...alternativni dodavatel neni spatny..ta elektrika je vazne levnejsi..
Ekonomika je rozm*daná a rozkradená, takže se očekává krize a pokles cen kdečeho. Co udělá EON, aby si zachoval příjmy? Uváže si vás na 2 roky příslibem jakýchsi virtuálních AŽ 10 % úspory. Proč by jinak vznikla iniciativa na úsporu zákazníka a tím poklesu příjmů prodejce? Jaký by měl EON jiný důvod to dělat?
eON změnil taktiku, tentokrát posílá po podepsání smlouvy Trend24 poukaz na zboží za 500 v Albertovi a možná dokonce na tisícovku, iPody mu už asi došly, ale nabídka je to stále stejně nevýhodná, takže pozor.
Zdarec, taky mě to přišlo. Přečetl jsem si obchodní podmínky ... smlouva se sjednává na dobu 2 roky s automatickým prodloužením o další rok pokud smlouvu odběratel písemně nezruší je možno automaticky o další rok a další ...atd. Samozřejmě po dobu smlouvy nemůžete přejít k jinému dodavateli. Tak jsem si početl, celou smlouvu i s přílohou, na kterou jsem jim napsal, že děkuji za informace ale o nic jsem nežádal a tak jim to posílám zpět v jejich (naší předplacené ) odpovědní obálce. Ať si ten odpad co vyprodukovaly zase semi zlikvidují. Já jsem je o to nežádal. V době internetu jsou to vyhozené peníze poplatníků za enerii. Nedivím se, že je u nás energie tak drahá. Zajímal by mne rozpočet na takové lákání zákazníků. Jestli není výhodnější slevit raději nějaký ten halíř a bý konkurenceschopný než líčit a spoléhat na neznalost a hloupost lidí. Osobně mám rád čisté a rovné jednání kdy vím za co platím a co za to dostanu ale bohužel takové jednání se už nenosí...škoda.
PS. Jsem prozatím zákazník eonu, protože momentálně mne až tak cena netlačí. Mám spoustu jiných starostí ale v budoucnu to budu řešit a to odpodlahy.Snad přidám v budoucnu nějaký další příspěvek.
Moc moc díky za tuto diskusi!
Po týdnu váhání jsme se rozhodli podepsat ty 2 roky - důvod: jako konzervativní lidi jsme nechtěli měnit dodavatele, tak proč nezískat "za věrnost" "bonus"? ... manžel nemá čas, nechal to na mě - nedalo mi to a mrkám na net. Absolutně jste zvrátili naše rozhodnutí, tak jak Jirkovi. Moc díky, obyč. člověk do toho fakt nevidí! J.
TREND 24 je to nejhorši, co muze byt..ceny energií maji klesat, kvůli rostoucí konkurenci...tady jste fixovani na urcitou cenu na 24 mesicu s tim, pokud si 3 mesice predtim nevzpomenete podat vypoved, tak se vam to dal prodluzuje zase na rok a tak furt dokola...za nedodrzeni podmínek /prechod jinam, solary, atd..)pokuta 200.000,- Kč...hmm?To se vam ta poukazka pekne prodraží. Alternativni dodavatele maji tu vyhodu, ze se cenově prizpusobí trhu a nabízeji garanci primo ve smlouve,ne jak ty nase slavne monopoly. Mimochodem ve smlouve samotne nic o nejake uspore neni, to je jen na tom papírku k tomu.Ja osobne jsem presel k centropolu, zdalo se mi to takové nejsolidnější, problémy s tím nebyly, takze lidi kaslete na konzervatismus a prejdete...čím driv, tim lip..,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.