Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kauzy Jaromíra Soukupa

Od: aj odpovědí: 20 změna:

Dívám na jeho kauzy a divím,že ho tolik lidí kritizuje.Myslím si,že to jen dokazuje malost,pokřivenost a pokrytectví hodně lidí v Čechách u nás.Jakoby jim nedošlo nebo spíše nechtělo dojít,že tady nejde hlavně o to,jak mluví a někdy moc kecá,ale o to,že nikdo u nás dosud neměl tak odvahu veřejně kritizovat různé sviňárny nebo špatné věci.Soudí ho hlavně podle sebe,protože nemají moc vyvinutý smysl pro poctivost i ve vlastním životě a tak raději Soukupa posuzují podle jiných kriterií!Jinak Rada pro televizní vysílání je kapitola sama pro sebe.Tam by potřebovali vyházet to do jednoho a dát tam nějaké vzdělané lidi a ne takové individua.A teď se ozve plno potrefených hus...*smich*

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dlouhaparcela
hodnocení

6x

Na televizi nějak moc nekoukám. Nedávno tu na poradně byla otázka na něj osobně, kde přišel k majetku a co o něm víme. Vše se dá o něm dohledat, jak začínal. Firmu Médea založil, tedy nekoupil, a ta mu začala vydělávat peníze.

Pan Soukup je právník a myslím, že ví moc dobře, o čem mluví.

I takové pořady jsou potřeba. Z našich poplatků to není.

Každý člověk by měl mít možnost si vybrat. Kdo nechce, ať nekouká.

Je ale pravda, že těch svých pořadů má již moc a časem se to přejí, nebo člověk nevydrží celý pořad.

Nesleduji ho moc pravidelně a co jsem viděla, tak právě já nevydržím. Mluví se, rozviřuje, ale jestli i něco bude následovat, jestli se něco vyřeší? Moc se o politiku nezajímám. Je toho nyní strašně moc a kauzy překrývají jiné akce, stále se něco děje. Myslím, že jsme ve státě ztratili stabilitu a republika a celý svět se dostává do chaosu.

Bylo by lepší, kdyby se stále nevymýšlely nové věci, nové zákony, nařízení.

Nikdo se v tom nedokáže vyznat.

Dávám palec nahoru za chvilky /hodinka?/ s prezidentem. Státní televize pana prezidenta nezve a co si pamatuji, tak když měl dva vstupy, /co jsem sledovala/, tak mu oba dva skončily předčasně, protože se jim porouchala technika. Celý rok nic, vše funguje a zrovna když je tam prezident, sakrblé! Tak se nedivím, kdyby tam ani nechtěl chodit.

Tuhle jsem četla, že pan prezident Zeman má velice dobrou paměť na to, co se stalo, a s kým mluvil. A proto někdy vypadá, že se mstí. Hodně lidí napíše, že je mstivý. On si ale pamatuje a přidá to někdy do řeči a pak to takhle někdo vyhodnotí. Paměť není samozřejmě 100 procentní /nenalezený článek p. Peroutky/. No mohl být, ale víme, jak se dají zničit, vymazat důkazy a vše, co je potřeba.

Ztratila jsem víru ve spravedlnost, rovnost, čistotu jednání, bezúplatnost. Vše se poměřuje penězi, styky, známostmi. Co dříve platilo podáním ruky, tak dnes ani na papíře nemáte jistotu, naletíte podvodníkům raz dva.

Tak snad ten pan Soukup, něčeho pozitivního dosáhne. Nevíme, kde a kdy se ty ledy pohnou.

Možná to ani nazaregistrujeme, ale někomu se pomůže - Rady právníka obyčejným lidem.

------------------------------

Pan Musil stejně časem skončí, na to se asi také moc dlouho nedá dívat.

Vzpomeňme Áčko, Šmuclera v budce /zpovědi/, pošťáka Ondru atd.

A paní Brožovou nějak nemusím, není mi sympatická.

Co jsem koukala asi třikrát, tak na rozhovory s panem prezidentem a vždy jsem obdivovala.

aj
hodnocení

opravdu zajímavé s tou porouchanou technikou ve státní televizi.Moc náhod najednou.S demokracií u nás to bude opravdu katatrofální,když vypnou ve státní televizi i vysílání s prezidentem.A důvod byl jediný,něčeho se bojí.Připadá mi to jako za časů před revolucí,kdy se některé věci nesměli říkat nahlas.To jsme to dopracovali*ticho*.Hlavní slovo mají političtí patolízalové a komentátoři,které nahrávají určitým stranám,protože z toho mají prospěch

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, vím, že tento pořad existuje, ale nesleduji ho. Jaké závažné kauzy tam pan Soukup řeší a kolik jich už vyřešil? Jaká husa by se měla ozvat a proč? Doplňte i nějaký dotaz. Zdravím!

nikdo*

@ben: NEŘEŠÍ. Ostatně to není jeho úkol. Vytahuje na světlo. Oživuje lidem paměť. Stará se, aby některé věci nevyšuměly. A každý, kdo se dívá pravidelně a nezaujatě, musí přiznat jednu pravdu. Zatím nepadla jediná žaloba u soudu. ČT podala jedno trestní oznámení. Urazil redaktory. Takové mají redaktoři ČT sebevědomí. Že se musí hájit před špatným slovem na policii. Proč trestní oznámení? Proč nesepsali žalobu jejich právníci, a nepodali ji rovnou k soudu? Museli by ho zaplatit. Trestní oznámení je zadarmo.

Takže je s podivem, že kauzy vytažené na světlo Soukupem nikdo neřeší. Komu to vyhovuje? Čeká se na promlčení?

@nikdo - Proč trestní oznámení? Proč nesepsali žalobu jejich právníci, a nepodali ji rovnou k soudu?
Velmi pravděpodobně proto, že dávají přednost řízení trestnímu před občanskoprávním - z jiných důvodů, než finančních. Kolek na žalobu by ČT nepoložil.

vilik*
hodnocení

1x
Aj, líbí se mi váš styl uvažování. Je takový jiný než jsem zvyklý. Otevřel jste debatu zajímavě, váš projev, který má zaujmout a vyburcovat k reakci, mi přijde takový syrově necivilizovaný a s dobře zahranou nedostatečnou ochotou (možná i zdánlivou neschopností) přemýšlet nad souvislostmi. Skvělý úvod.
Pokračujte v debatě, rád budu číst vaše příspěvky a budu sledovat váš mnou očekávaný progres v myšlenkových pochodech a vaše brilantní logické argumenty, kterými ostatní účastníky přesvědčíte o správnosti vašeho názoru.
Těším se na to velmi.
aj
hodnocení

vilík,jste demagog a překrucujete fakta jako politik,který se bojí o postavení a kariéru..Nebo to schválně hrajete.Souvislost je tady jen jedna.Ta Vám uniká ve Vašem systému myšlení.A to taková,že tato prohnilá společnost takovou televizní kritiku potřebuje jako prase drbání.

vilik*
Jo, super, jen do mě!

hodnocení

1x

Samozřejmě, že není třeba tuto otázku mazat a ani blokovat. Proč? Lidé sem vkládají mnohem divnější otázky, než je tato. Nakonec každý může udělat to samé jako jak s sledováním programu v TV. Prostě přepnu jinam. ;)

A co se týče samotné otázky, tak já se na pana Soukupa v poslední době dívám docela často, protože se mi u jeho pořadů dobře usíná. Možná, že to jsou známky intelektuálního masochizmu :-D, to nevím, ale je to tak. Takže k tomuto tématu mohu říci, že jsem ještě za celou dobu jeho působení nikdy nezaznamenala, že by jeho veřejné poukazování na různé a velké nešvary, někdo začal řešit. Což znamená, že pan Soukup nemá žádné opravdové páky k tomu, aby něčím pohnul. On se "vyřádí", lidé si u televize řeknou" "No to je ale sviňárna" zhasnou a jdou spát. ;) A tohle přesně ti napadaní lidé panem Soukupem vědí, tak se vůbec nevzrušují. Znají mentalitu vlastního národa, tak jsou v naprostém klidu . Včera jsem poslouchala, jak napadal konkrétní lidi z ČT a to co říkal je sice pravda, ale on nemá bohužel talent a neumí to podat takovým způsobem, aby ti napadení dostali strach. On se tam rozčiluje, mává rukama a ňafe kolem dokola, jako pejsek u své boudy. A přitom to je hodně závažná kauza, protože ono se opravdu jedná o peníze, které lidé jako berani každý měsíc posílají kolosu, který je nevyužívá k tomu účelu, na který by měly ty peníze být. Programy na ČT jsou vesměs staré filmy, pohádky kolem dokola a seriály "domácí výroby". Nekupují zajímavé filmy, nebo jiné seriály, protože to by museli zaplatit a to se jim nechce a jim by pak zbylo mnohem méně na to, aby si několik pohlavárů mohlo nacpat kapsy. Já nemám vůbec nic třeba proti panu V. Moravcovi, ale proč je teda kolem jeho platu tolik tajností? A vůbec, proč nejsou veřejné platy všech? Tady na to má lid právo, protože to jsou oni, kteří jim své peníze posílají a podle práva, musí mít možnost vidět a koéntrolovat, k čemu jsou použity. A tohle by lidé řešit mohli, třeba tím, že by se všichni dali dohromady, vzali si právního zástupce a na ČT uvalili žalobu, za zneužívání finančních prostředků. Ale tohle přece u nás nikdo neudělá, nejsme Francouzi, ale Češi a my budete jenom ňafat doma u televize, jako pan Soukup.

Včera jsem pak ale viděla i část toho pořadu s věštci. A to byl teda opravdový "nářez". Ta Jolanda s vyměklým mozkem mektá takové kokotiny, že já být přímo na místě, tak se tam asi neudržím, vstanu a ucpu jí pusu kapesníkem. *ee* No a pan Soukup se jen shovívavě usmíval. A ta strašidelná sebestředná blondýna, co se tam naparuje a bezostyšně si vymýšlí koniny, tak to je to samé. Ty včerejší předpovědi na rok 2019 byly tak infantilní a nablblé, že jsem u toho skoro skřípala zuby. *sok* Ale znova. Klidně jsem to mohla vypnout, nebo koukat na nějakou jinou pitomost třeba na ČT :-D. A ještě pro ty, kteří se nedívají, tak pan Soukup je tam sám. Ve všech pořadech je sám. A "Brouk Pytlík" to není, spíše "Ferda Mravenec". On zaměstnává celý tým lidí, kteří nejsou na obrazovce viditelní, ale ti mu připravují potřebné podklady k těm jeho pořadům, zrovna tak, jako ti malí mravenečkové. A musí se hodně snažit, ale určitě jsou za to dobře placení.

Takže shrnuto. Mně pan Soukup vůbec nevadí, já ho neplatím, on je na Barandově doma. Je mi teda naprosto jasné, že on s ničím nehne a tak to od něho ani neočekávám. Beru ho jako určitý druh zábavy a když mne nudí*uf*, tak ho vypnu. *jasne*

aj
hodnocení

suzy,máš v leččems pravdu ale nemohu si pomoci,u komentátora Moravce mám neustále pocit,že je tam hlavně proto,aby nenápadně a skrytě nahrával právě těm lidem,třeba stranám,kterým o demokracii a dobro vůbec nejde ale jde jim jen o vlastní prospěch.Že je to taková nastrčená figurka k ohlupování lidí prostřednictvím televize.A televize je mocný nástroj k ovládání lidí

aj
hodnocení

Nemůže mě dotyčná osoba žalovat pro pomluvu?Prosím sys,radši smazat.*smich*

aj
hodnocení

Svatá ty Prostoto.Nejde o to,kolik vyřešil ale že se o tom vůbec mluví v našem prohnilém státě.*zed*

Víte o čem a o kom všem se po hospodách mluví? Víte že Američani nikdy nepřistáli na Měsíci? Že dvojčata byla podminována a vládne nám tu židozednářská lóže? To jsou aspoň kauzy!

elane
hodnocení

0x

Jsem na tom stejně jako ben. TV pana Soukupa nesleduji. Vím, že v ní p. Soukup vystupuje sám snad ještě s jedním moderátorem. Nevím, proč v ní nepracuje víc lidí, možná na víc lidí nejsou peníze, možná se případným zájemcům nelíbí skladba programů nebo je p. Soukup nepříjemný šéf? Fakt nevím. A ani nevím, proč bych měla koukat na jednotvárný program TV jednoho (+1) muže.

A hlavně teď z příspěvku nevím, co se děje? V Česku už se nesmí kritizovat? Podle Vás: "... to jen dokazuje malost, pokřivenost a pokrytectví hodně lidí v Čechách u nás." To jako chcete říct, že když mám jiný názor a někoho konstruktivně kritizuju, že jsem malá, pokřivená a pokrytecká? No to snad fakt nemyslíte vážně.

Chápu, že chcete vyprovokovat debatu o TV p. Soukupa a zvýšit mu sledovanost, ale tohle už je fakt přes čáru.

Prosím sys aby debatu uzavřel.

michalverner

Já zas nevím proč by v ní vystupovat sám nemohl.Uzavřít debatu?Proč?To se tu za chvilku nebude moci diskutovat o ničem aby se náhodou někomu nestranilo.

elane

michale: Ale to víte, že p. Soukup může ve své TV vystupovat sám. Jenom se divím, jak to všechno zvládne sám (jako Brouk Pytlík, práce všeho druhu).

Diskusi jsem navrhla uzavřít proto, že tazatel/ka předem napadá ty, kdo si dovolí jejího oblíbence kritizovat. Není to náhodou proti pravidlům poradny?

Že chce propagovat TV p. Soukupa tazatelce neberu, vadí mi, že porušuje pravidla.

aj
19.12.18 23:45
hodnocení

*smich*

aj
hodnocení

Elane,nevím,mám se smát nebo brečet...

hodnocení

0x

Neznám jediného člověka, co by se nechal přesvědčit co se týká politických debat. Takže pro mě jsou tyhle otázky zbytečné. Vedou jen k hádkám a nenávisti. Každý ať si myslí co chce. Ale přesvědčovat druhé je hloupost.

hodnocení

0x

No on kdyby pan Soukup skutečně chtěl zatřást pilířem, na kterém stojí ČT, tak by to udělat mohl. A to za pomoci všech nespokojených lidí. Dnes přece existuje ten Facebook a tam by mohl vložit dobře napsanou veřejnou stížnost, ve formě ankety s podpisy lidí. Docela by mne zajímalo, kolik tisíc hlasů by získal. A pak snad by mohl podat oficielní stížnost, jménem nespokojeného lidu. Já samozřejmě nejsem právník, ale on ano a kdyby se nad tím zamyslel, tak by to určitě dokázal vykoumat. A to by bylo rozhodně lepší, než jenom štěkat do éteru, kde nemůže být žádná právní odezva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]