Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo taky neumíte plavat?

Od: petan* odpovědí: 50 změna:

Tak kolik se nás tu najde? Kdo taky neuplavete ani pár temp?

50 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

4x

Něco uplavu, ale jsem plavec špatný. Přestože naši se snažili, ve škole jsme do bazénu jezdili a teorii jsem zvládal dobře, vypadalo to, že plavat nebudu. Naučil jsem se to až asi ve 20 letech. Na břiše plavu styl "paní radová", na zádech "potápka, nebo co" (přesně tak to nazvala učitelka plavání). Žádné funění či koukání do vody. Plavání je pro mě poměrně namáhavé, protože se pořád musím pohybem držet nad vodou.

petan*
hodnocení

Pokecáš, odkud jsi?

hm*

Už jsem přece pokecal. :) Jsem z Čech. A za co jsem, proboha, dostal ty 3 body?

K učení plavání: Ve škole (základka v bazénu) jsme dostali takové korkové nebo polystyrenové nebo jaké destičky pod ruce a měli jsme kopat nohama, že prej to pojede. No, jiným to jelo, já jsem kopal a ... stál. Ani později s ploutvemi mi to nejelo. Ty ploutve mi málem urvaly nohy v kotníkách, ale prostě to nejelo. A přitom v TV potápěči s ploutvemi plavou tak snadno a rychle! Nechápu.

Doufám, že nikdy nebudu MUSET plavat.

petan*
hodnocení

No já na plavání rezignoval, jen se čvachtám u břehu! přitom vodu mám celkem rád. Z tělocviku jsem byl osvobozen na základce i na vysoké takže jsem se nikdy plavat vůbec neučil! přítelkyně to trošku chtěla zkoušet!

Tak chlapci - z hospody vždycky pěkně po silnici, ne zkratkou přes hráz *smich*

petan*
hodnocení

Hospoda je můj druhý domov!

hm*

jedubabicka: Po návštěvě hospody by snad neměl pokoušet vodu ani průměrný plavec, ne?
Ale mě se ty hospody stejně netýkají.

A abych se ještě vrátil k učení plavání: Obvyklé metody prostě na každého nezaberou. Je nás sice málo, ale jsme. Ani přesně nevím, čím se lišil ten poslední učitel, kterému se to povedlo. Měl skupinu neplavců, o kterých věděl, že normální způsoby na nás nefungují. A mám dojem, že tak nějak naučil plavat všechny. Byl prostě dobrej. Takovej starší pán, do důchodu už mu asi moc nechybělo (i když kdo ví, ale tenkrát mi tak připadal). Dneska si říkám, že jsem mu měl poděkovat. I bez toho ale určitě věděl, že aspoň někdo z nás to časem ocení.

plavec
hodnocení

2x

Doufám, že vás moc nebude a nemusí být žádný neplavec neboť všude jsou kurzy plavání i pro dospěláky.

vernon
hodnocení

2x
Umím lyžovat a trochu bruslit. S tekutým skupenstvím nechci mít nic společnýho...
petan*
hodnocení

Taky jste neplavec? Jste muž, kolik vám je?

hodnocení

0x

Nejsem super plavec, který přeplave třeba celou přehradu, ale plavu.

:)

V dnešní době neumět plavat? Co kdyby přišly (doufáme všichni že ne) velké záplavy? Souhlasím s tím, že dnes existují i kurzy plavání pro dospělé. Rozhodně bych toho využila.

*mir*

petan*
hodnocení

Hele já se radši držím u břehu, nebo si beru nafukovačku, na šlapadla plovací vestu Není důležitý umět plavat.

Souhlasím s Vámi, není to důležité. Ale až se v té vodě bez plovacích pomůcek ocitnete nedobrovolně, tak to důležité bude ;)

Ad: petan: Tvoje volba.

Ale co třeba thajští chlapci, uvěznění v jeskyni a neuměli plavat?

ct24.ceskatelevize.cz/...

petan*
hodnocení

Dávám si bacha, navíc je mi 25 tak se to už asi těžko naučím! jsem nesportovec.

Jednou jsem se topil spadl jsem z lehátka před 5 lety a od té doby si netroufnu lehnout na vodu bez nějakýho kruhu nebo něčeho!

lucie*

petan-já plavala jen do 7let,potom díky obezitě a posměškům jsem se stáhla ze života.Znova jsem skočila do bazenu ve 25letech,abych hubla a sportovala.Začla jsem od nuly,bylo to k breku,ale i ke chvále.Pokrok jdou vidět rychle,jen to chce vydržet několikrát týdně,upnout se na to.Všechno jde,když se chce.

petan*
hodnocení

Taky jsem poslední dobou přibral. Narostlo mi pivní břicho!

lucie*
hodnocení

0x

Moje tchýně,ta se vodě vyhýbá a nehodlá to změnit.:-D

Ano není to důležité,ale třeba u svých synů to budu vyžadovat.Plavu na vyyšší úrovni a viděla jsem za ty roky strávené na bazenu,tolik hezkých kluků co pozvali holku na bazen a potom tam předvedli takové plácání ve vodě,no hrůza.Nemusí být závodnící,stačí jen aby měli ladný styl a nikdy se neztrapnili.

doplněno 18.12.18 20:06:

kurzy pro dospělé?snad jen ve velkoměstech,já v okolí nikdy o ničem neslyšela...ale stačí jen plavací deska a chut do toho jít.Zahodit stud a jít do toho...ne netu je spouta videii,návodů jak začít,není to nic složitého.

petan*
hodnocení

No mě přítelkyně zachránila život když jsem se topil!

lucie*

tak to si ji važte,málokterá by chtěla takového chlapa.*nevi*doufejte,že jí to nikdy nebude vadit,protože u chlapa co se neumí postavit výzvám ,se dá čekat,že bude takový i při jiných problémech.

petan*
hodnocení

Vážím, mám se s ní dobře za 6 let co jsme spolu jsem přibral 20kg!

lucie*

pokud vám to ladí"vrána k vráně sedá" a dobře se doplnujete,tak nepřemýšlejte nad svým neplavectvím.*nevi*pokud cítíte,že by partnerka chtěla na vás nějaké změny,tak hurá do toho.Člověk by se měl celý život něco učit,posouvat se,jinak je to nuda,průda*jasne*

petan*
hodnocení

No po pravdě si trochu dělá legraci když jsme u vody že jsem neplavec!

liska5

+20kg!?! Však sádlo plave...

petan*
hodnocení

Mám hlavně báchor, miluju pivko, to je lepší jak voda!

hodnocení

0x

Nechápu dotaz - to snad patří k základním znalostem.

petan*
hodnocení

No já jsem vysokoškolák a plavat neumím vůbec, ani metr!

VŠ vzdělání vám k základním znalostem nijak významně nepřispěje *smich*

V 70. letech musel vysokoškolák přeplavat bazén. Když nepřeplaval, nedostal zápočet. Když nedostal zápočet, nepostoupil do dalšího ročníku. Myslím, že si tazatel vymýšlí.

72mona3*
hodnocení

0x
My měli rybník doslova pár metrů od domu. Takže v rámci přežití jsem se naučila ;)
Dětství jsem víceméně prožila ve vodě *smich*, přesto dobrý plavec nejsem. Bylo mi vysvětleno, že nemám dostatek tuku, který by mě nadnášel(tak na tom už pár let intenzivně pracuju;)) :) Ale dokážu se nekonečně dlouho vznášet na zádech, což je ideální při křeči. M.
doplněno 18.12.18 22:08:

Pro zajímavost:

lidovky.cz/...

pb®

Tak je fakt, že když plavu v bazénu, umím tedy pouze prsa s výdechem do vody, tak abych se nemusla stydět, a koukám v brýlích pod hladinou po ostatních plavcích, obézní osoby se jen tak vznášejí jako bójky. Ani plavat nemusejí a vznáší se na hladině.

72mona3*

Jo, něco na to musí být :)

Pro mě bylo vždy strašně namáhavé udržet se na hladině (o to raději jsem byla pod ní :-D), strašně mě vysiloval jakýkoliv styl na břiše. Ale stačilo se otočit na záda a mohla jsem si odpočinout.

hodnocení

0x

Už mě nic nepřekvapí, plavu docela dobře, ale manžel a švagr ne, za 46 roků společného života jsem nepochopila, proč se nenaučili. Asi nechtěli, protože, co si člověk usmyslí a moc to chce, většinou to dokáže.

hodnocení

0x

V létě jsem trávila mnoho hodin v bazénu na rehabilitačních cvičeních. Mezi cvičícími byly i dvě ženy ve věku nad 60 let, které plavat neuměly. Jsem v podobném věku. Školní plavání za našich školních let nebylo. Kdo neměl rybník vhodný k plavání za humny a jeho rodiče neměli náladu k celodenním výletům někam k vodě, může být špatný plavec, nebo dokonce neplavec. Mladší generace už měly školní plavání povinné. Proto tazateli příliš nevěřím, že neudělá ani pár temp. A i kdyby, tak dnes, kdy je bazén v každém větším městě, není problém si zaplatit pár hodin výuky.

iz*

V Praze plavání bylo, chodili jsme do bazénu se školou.

hodnocení

0x
Měla jsem kolegyni, co neuměla plavat. Jak to dělají v létě, když jsou u vody? To se jdou jen opláchnout? Navíc je to dobré na záda a postavu.
doplněno 20.12.18 08:00: Mně vloni v Podolí řekl plavčík, že mám plavat trochu jinak. Byla jsem zvyklá plavat určitý styl a plavčík mi řekl, že to dělám špatně. Tak to dělám, jak mi řekl a je to lepší.
doplněno 20.12.18 08:24: Letos, když jsem byla u moře, jsem hodně plavala a shodila 2 kg.
72mona3*

Moje mamina plavat neumí. Co si pamatuju, ve vodě jsem ji viděla maximálně po kolena. A dřív? Kdo ví...

liska5
hodnocení

0x

Považuji za hodně nezodpovědné, když rodiče nenaučí dítě plavat /nebo nezajistí mu kurz/. Myslím, že tak do těch devíti let by měly umět plavat všechny děti.

iz*

To není tak jednoduché, každý se v kurzu plavat nenaučí. Já jsem na to, jak se udržet nad vodou přišla až asi rok po kurzu > když jsem se začala topit.

liska5

Tak byli nezodpovědní ti, kteří Vás učili. Na závěr by mělo děcko ukázat skok do vody /třeba jen po nohou/, potopit se pro předmět, splývání a aspoň pár temp. Jenže ony byly, jsou a budou kurzy a kurzy. Nedávno jsem sledovala výuku plavání u vnuků a metodicky mizerné, individuální přístup téměř žádný.

hodnocení

0x

Jako osmiletá jsem ležela na písčité mělčině na bříšku a zkoušela si tempa a najednou koukám, jsem kus od břehu a plavu. Většinou mi to v pozdějším věku nikdo nevěřil, ale nikdo me plavat neučit. Bylo to na rybníce v jižních Čechách na pionýrském táboře, soudružka mě pochválila. :-D

Sami se ochuzuji ti, co plavat neumí. Kdybych byla u moře a neplavala v něm, jako bych nebyla. Vodu mám ráda a plavání v ní.

lidus*
hodnocení

0x

Můj tchán byl Sokol ale nikdy se plavat nenaučil. Jinak neznám nikoho co by plavat neuměl.

hodnocení

0x

No oproti ostrovnim statum, GB a IRL jse i bez more narod dobrych plavcu...diky kdysi povinnemu plavani v ramci telesne vychovy...

hodnocení

0x

Už ,,kdysi,,jsme od 3 třídy chodili se školou do plavání,ale já už uměla plavat od 6-ti let a jen jsem se tam zdokonalila. V době kdy školy chodí s dětmi do plavání snad už není moc dětí co plavat neumí.Jen se občas divím,že mě ta voda unese i teď když už jsem ,,prostorově výraznější,,než ve 3 třídě ! :-D

růze, čím prostorově výraznější, tím lépe vás voda nadnáší. :-D

liska5

Máte ale menší měrnou váhu. Jinými slovy: tuk je lehčí, jak voda, tak Vás nadnáší *zmateny*

petan*
hodnocení

Já 25 let, 180cm a 125kg a plavu jak sekera ke dnu!

A děláte ty pohyby rukama a nohama? :)

marf*
hodnocení

0x

Mne neplavectví silně hrozilo, na Julisce - plovárně učili / neučili tak, že hodili do vody - a to bylo pak strachu. Na jedné dovolené to vyřešil rodič následovně: Za každé tempo 1 Kč. No a k tomu moře, co díky soli neslo a dobrý plavčík. Ale nejlépe je mi na surfu na přehradě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]