Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umira mi kamaradka

Od: benule® odpovědí: 13 změna:

Radcove-umira mi kamaradka je tezce nemocna-jak se s ni rozloucit ,bojim se toho.Jsem slaboch a slzy neudrzim.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

6x

Je to smutné, nelučte se, chovejte se jako vždycky. Třeba ona o žádné loučení nestojí a pokud o tom sama začne řekněte "měj se tam krásně a neboj já za tebou příjdu". Mám kamarádku bez prsou, 2 operace mozku, podle lékařů tu dávno neměla být a vidíte je, stále veselá, plná elánu, těší se na každý den co příjde. Sama jsem nemocná a víme, že tam na sebe počkáme.

hodnocení

2x

Asi bych se neloučila, navštěvovala bych, byla s ní, jak by to okolnosti dovolovaly. Také s ohledem na rodinu, jestli nějakou má a jestli má jen vás, tak s ní prostě budte. Nikdo nezná tu chvíli, kdy vydechne naposled, tak jak byste to chtěla načasovat...ona asi ví, jak na tom je, nemá cenu jí říkat, že zase bude líp i když zázraky se někdy stávají. Já bych se prostě neloučila, ale byla bych tu pro ni. Třeba vám zde někdo dobře poradí, jak se v tomto případě má člověk loučit.

liska5

Maky, hezky jste to napsala. Vůbec veškeré odpovědi časově přede mnou jsou citlivé. Nemohu bodovat, takže souhlas a *modla*

soffi*
hodnocení

1x
Nelučte se nemluvte o tom..Jen ji dělejte radost třeba tím co má ráda její koníčky ..smějte se spolu dejte jí pocit,že tu pro ni jste a že se nemusí bát .
doplněno 17.12.18 19:38: Sama mám teď zdravotní problémy a rozhodně bych nechtěla mluvit o smrti nebo nejakem loučení

hodnocení

1x

@benule - Ach jo,ten osud neni spravedlivy.

Naopak - smrt je jediná spravedlnost, kterou máme jistou.

Hodně síly vám i kamarádce.

hodnocení

0x

nejste slaboch slzy sou normální

mě nedávno umřela maminka a taky to se mnou pěkně zacloumalo

upřímně moc se stim dělat nedá chce to čas který tu ránu sice nevyléčí ale aspon jí otupí do snesitelné podoby

hodnocení

0x

V žádném případě se s kamarádkou ze své iniciativy nelučte. Velmi často se stává, že i lidé těžce nemocní, do poslední chvíle věří, že se uzdraví. Kdybyste se s ní začala nějak loučit, mohla byste jí strašně ublížit. Na to poslední loučení máte času dost, až to skutečně přijde a půjdete jí na pohřeb. Píšete, že je to Vaše kamarádka a určitě ji máte ráda a ona to jistě ví. Není třeba to nijak dramatizovat před ní. Chovejte se přirozeně. Nijak ji neutěšujte, ani jí nedávejte najevo, že se obáváte její smrti, nebo že s tou eventualitou dokonce počítáte. A rozhodně se snažte před ní nebrečet. To snad dokážete.

Možná, že máte jiný pocit a myslíte si, že je nutné se s ní nějak rozloučit. Ale pokud je to tak, tak v tom si musíte poradit sama podle okolností, které my neznáme.

hodnocení

Kdyz ona uz nema silu ani na ten usmev...,nebudu se s ni loucit ofocialne,to ne ,ale ja vim ze ji uvidim naposled...

jde o dny -mozna tydny.Ach jo,ten osud neni spravedlivy.

soffi*
hodnocení

0x
Osud není spravedlivý bohuzel..ale nikdy se nemá ztrácet naděje modlím se za vaši kamarádku neztrácejte naději

hodnocení

0x
Berte to tak, že umírání patří k životu a každý někdy umře.

hodnocení

Vcera jsem ji navstivila,byla pri vedomi,povidala jsem ji,drzela za ruku , slibila ze bude bojovat,mela vysnene auticko ktere si chtela koupit,rano jsem dostala zpravu ze vecer usnula ...a dnes uz se neprobudila.At v klidu odpociva.Jsem rada ze jsem to vcera stihla se rozloucit.

Upřímnou soustrast.

Nakonec jste to obě zvládly moc hezky, odchod ve spánku, co víc si člověk může přát. A navíc jste vlastně byly rozloučené, protože jste u ní včera byla, tím jste udělala vše, co jste mohla udělat. Upřímnou soustrast.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]