Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Království mluveného slova.cz zmizelo

Od: sonyboj* odpovědí: 125 změna:

Dobrý den všem. Prosím pěkně, nevíte někdo co se stalo se serverem "Království mluveného slova.cz"? Kdo jste někdy do království vstoupili, jistě víte, jak skvělé to tam bylo.

125 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kokobr
hodnocení

4x

Nelze pochybovat o tom, že z hlediska inkvizitorů autorského práva byla činnost KMS smrtelným hříchem. Na druhou stranu mi způsob "zaříznut" tohoto oblíbeného webu připomíná totalitu. Bez jediného vysvětlení typu- Tohleto se nedělá, máte smůlu a pokud chcete poslouchat, tak plaťte - zmizí web jako mizeli nepohodlní soudruzi v padesátých letech. Moc by mne zajímalo, o kolik desítek procent vyskočí prodeje originálů audioknih. Jasně, krást se nemá, ale půjčovat knihy mezi přáteli bylo doposud téměř každým režimem tolerováno...

job

Máš pravdu, za mích mladých let v televizních novinách vždycky říkali že kdo bude mít na VHS kopiji nějakého filmu tak to má odnést na policii. A před fimech mluvil hlas o AP.

m6k

Ad Job: Hlavně si měl kliku, že za tvích mladých let nebylo "grammar nazi" :-P

grammarnazi
09.01.19 01:52

*tvých! *smich2*

trumpeta*

Totalita? Sorry jako, ale web nabízel nelegální obsah. Autoři, kteří napíšou knihu a dabéři, kteří jí pak namluví z toho nic nemají, protože si pirát raději dílo stáhne. A to snad měli činé orgány předem upozorňovat, že to vypnou, nebo se snad omlouvat, že to vypnuli? Nebudťe směšný.

Totalita vypadá opravdu jinak, nepleťte si režimy.

zdenkapsenicko
Vím, že reaguju na něco, co se řešilo hodně zpátky, ale právě jsem na tuhle diskusi náhodou narazila.
Mně třeba nevadilo, že jsou na KMS moje povídky. Naopak, byly tam s mým vědomím a souhlasem. Věřím, že i kdyby web dal fungoval jen s tím, k čemu dostane souhlas, bylo by to fajn. Byl to moc pěkný projekt. :(

marlowe
hodnocení

4x

KMS mě přinášelo možnost si poslechnout co mě baví a zajíma. To je v tomto prvobytně - pospolném zřízení neodpustitelné, protože se má poslouchat to, co se předkládá do korýtka a bavit se dle blbovětšiny. Vše ostatní je drahý nadstandard. Ach jo, ta naše česká kotlinka.

Znáte snad kotlinu, kde něco takového funguje či fungovalo?

pepaxhv
hodnocení

4x

Snad se to těm šmejdům inkvizitorským vymstí. Nenažranost potomků slušných autorů, GPDR atd ničí i poslední zbytky kulturnosti národa. Mladí přestávají rozumět psanému textu, nemají žádnou představivost a tak jim nezbývá než sledovat obrázky a videa na upatlaném "chytrém" mobilu. Asi inkvizitorům vadilo že si někdo pustil prastarou četbu, nebo rozhlasovou hru.

trumpeta*

Mladí přestávají rozumět psanému textu ... tak to vyřešíme audiknihou ... bravo *palec*

Jseš mimo, Trumpeto. To vůbec nebylo o tom, že by mladí místo čtení knih houfně stahovali audio. Mladí, kteří nečtou, nemají zpravidla ani zájem o audioknihy. V přídaě KMS šlo o fandovskou skupinu lidí, kde někteří sami dabovali knihy pro ostatní, prostě spolek přátel tohoto fenoménu. Já sám jsem na audioknihách ujíždím už dost let, ne proto, že bych byl líný číst, ale prostě ,,čtu ušima´´ během hodin strávených za volantem, což onomu času dává zcela jiný efekt. A ano, velmi mě mrzelo, když KMS zničehonic zmizelo se vším všudy. Ale naštěstí se řešení našlo...

hodnocení

2x

Facebooková skupina "království" je taky blokovaná, knihovna "do-ucha.cz" nemá žádné funkční odkazy... vypadá to, že inkvizitoři autorských práv řádili a úspěšně.

premek*

A kdybys nepovídal :D

arra
hodnocení

2x

I mně KMS chybí. Smutné je, že tam byla i spousta amatérských audionahrávek - nekomerčních a tedy autorský zákon neporušujících, ale přesto velmi kvalitních - a ty tím pádem zmizely také. Kromě toho i spousta záznamů, které už nikde nekoupíte, i kdybyste chtěli. Ono spousta dobrých věcí byla vydávána ještě na kazetách, gramodeskách nebo nebyla vydána vůbec, jen je nějaký nadšenec kdysi kdesi zaznamenal.

Jenže co chceme, když u nás i vesnická hospůdka musí platit nesmyslné poplatky, jestli chce, aby štamgasti mohli koukat na fotbálek, školky mají platit poplatky, když děti mají ve vystoupení nějakou písničku a hudební školy musí mít smlouvy na autorské poplatky, aby vůbec tu hudbu mohly učit. U nás je to vždycky od pangejtu k pangejtu, z extrému do extrému a obyčejný selský rozum pláče. Pochopila bych zásah, kdyby se někdo živil na tom, že nahrávky kopíruje a prodává, ale o to v KMS nešlo.

Tak alespoň touto cestou poděkování tvůrcům webu, rétorům i ostatním členům Království, bylo mi s vámi lépe na světě.

dusan*

Tomu práve nerozumiem - prečo proste neoklieštili len autorsky chránený obsah - zvyšok práva neporušoval...

hodnocení

1x

A doprčic - máte pravdu ! Vypadá to na nějaký administrativní problém - web je nefunkční. Tak to je veliká škoda !

jakamarus
hodnocení

1x
A proto, pryč z EU...
tonemyslisvazne
achab

Nesmysl, pryč s OSA, nebo jim trochu pročechrat chmýří

-acb-

asdasd

Za to přece EU nemůže proboha :D

nelik
hodnocení

1x

Tak kamarád mě v tom co jsme tušili jenom utvrdil. Království nejede, protože zařádili inkvizitoři a Doucha ze strachu, aby nedopadla jako Království.

Je to fakt strašné, kdyby do toho někdo šel se mnou, tak bych klidně sepsala nějakou petici, aby se takové věci neděli dál. A nebo se pokusila apelovat na nějaké veřejné činitele, protože takhle se opravdu brzo vrátíme do dob komunismu. Sama do toho jít nechci, jelikož mi ještě nebylo osmnáct a trochu se toho bojím.

Co Vy víte o komunismu, co Vy vůbec víte?

marlowe

Slečna nelik jasně formulovala svůj názor. Pane ra252, zřejmě jste nepochopil podstatu diskuze a tak reaguje podivným dotazem, kterým se snažíte slečnu přihlouple usadit. Ujistím Vás, že tohle se opravdu nepovedlo.

Slečna svůj názor poněkud zmátla používáním cizích slov, jejichž význam nezná.

Dožaduje se bezplatného užívání statků. To je komunismus. To má pravdu. Ale formuluje to tak, jako že to nechce a že to tu někde někdy bylo.

nelik

Abych se vyjádřila přesněji, k dobám komunismu jsem to přirovnávala, protože si myslím, že v té době bylo trestné, když měl člověk doma něco, co se běžně v obchodech sehnat nedalo. A to je dle mého názoru podobné i s některými rozhlasovými hrami a četbami, ke kterým se pomalu ani jinak než nelegální cestou dostat nedá. A taky my doby komunismu připomíná způsob, kterým bylo Království mluveného slova zaříznuto.

Ale ono to možná je všechno úplně jinak, protože podle toho co psali na Douše, tak ta nejela proto, že bylo nutné aktualizovat ji na nějakou novou verzi PHP a z toho vyplývá, že království možná skončilo, protože nebylo schopné na tu verzi rychle přejít. Ale nevím, jsou to všechno jen moje domněnky.

A jinak se omlouvám, jestli byl můj názor formulován nějak nejasně, příště si na to dám větší pozor.

O jakých dobách jakého komunismu to pořád píšete?

tatrgel

Pro " ra252 " : Promiňte, ale slečna vyjádřila svůj názor a i když je mladá a v otázkách bolševických zhovadilostí nemá osobní zkušenosti, neopravňuje to nikoho osočovat ji za její názor. Každý, kdo máme s bolševikem a jeho persekucemi nějakou zkušennost víme, co chtěla říci. Kdybych chtěl být hrubý, napsal bych, že jste natvrdlý pitomec. Ale já to NEUDĚLÁM! Všimněte si prosím, jak jsem shovívavý. V naší pseudodemokracii to bohužel jinak nejde. Takže Vám přeji jen to dobré a prosím i o Vaši shovívavost ke slečně "nelik". Děkuji. :)

No, já ale opravdu nevím, co chtěla říci. Můžete mi to přeložit?

pluto

Pro (ra252), pokud nemůžete pobrat co sl. nelik chtěla říci, doporučuji Vám sledovat tv Barandov. Tam to pro Vás bude mnohem srozumitelnější.

No, když myslíte, tak to zkusím. Televizi už několik let používám jen jako monitor.

A Vy a slečna si pro změnu zkuste dokončit alespoň základní vzdělání ..

verata

Pro ra252: Pane, co vy jste za šaška?! Ponižujete se tu neskutečným způsobem. ;)

bikec

Je zaujimave, ze ako ste sa dostali na toto forum. Zadali ste do vyhladavaca, ze, niekto spomina komunizmus v nejasnom spojeni, ci ako? Ved je zjavne, ze sa tu rozprava o strate vyznamneho servera audionahravok, ktore sa, nie ze nedaju kupit, ale su nenajditelne bez zjednocujucej platformy. A Vy sa tu chcete navazat o tom, ze co je komunizmus? No tak nam odpovedzte, co viete o demokracii, kralovstve, risi, feudalizme a vobec, zacnite od Adama. Dakujeme, budeme ocakavat Vasu skoru a vycerpavajucu odpoved.

bikec - koho oslovujete?

lynx

@ra252: samozřejmě Vás. Krom Vás to všichni pochopili... Vy nejspíš nebudete tak natvrdlý, nýbrž jen obyčejný hloupý troll... kdoví, třeba jste jeden z těch, kteří zániku KMS pomohli...

imhotepcz
On ra252 proste rad prudi, on vlastne nechce vedet nic o komunizmu, pravdepodobne je taktez mlady a nezazil ho, a nebo je ve vekz meho otce ciz je 75 a vys a bylo to pro nej to nejlepsi co zazil, jak to vyklafa muj otec co byl hornik a bral 8000kc za komunistu. Tak uz zde nepis ra252, nejsme na tebe zvedavi. a nejsem mladik, tahne mi na padesat.

tanu
hodnocení

1x

Jsem už stará "vykopávka" takže komunismus jsem zažila a prožila a proto jsem si myslela, že webové stránky KMS jsou pro uzavřenou skupinu a nemusely by nikomu vadit. Ouha, jak jsem se pletla - velký bratr v podobě autorizačního práva se projevil s plnou parádou - je mi to moc líto a vzalo mi to zase na dlouhou dobu úsměv z tváře.

Pokud sem zavíta Chaves, moc ho zdravím a děkuji za pár milých let, které jsem trávila při poslechu mluveného slova.

iz*

Co je "autorizační právo"? A co má společného s "velkým bratrem"?

rendulka
hodnocení

1x

Také hledám,pátrám,najít se nedá...

cojavim
hodnocení

1x

KMS

Nic si nenalhávejme, na webu byl warez. Ale... panovala na něm jistá míra slušnosti a audionahrávky podléhaly pokud vím půl roku hájení, kdy se na fóru objevit nesměly. Nikomu z té party lidí nelze upřít ani kulturu, znalosti, snahu o jakousi katalogizaci nahrávek, možná zde byl i lepší přehled než někde v archivu ČR. Jasně, dukáty a podobné bejkárny nedávaly nikdy smysl, ale o to nejde. Každopádně, nebyla to vyloženě "zlodějská cháska", přinášeli kulturu, ať se to někomu líbí ne bo ne, byli tam i rétoři, kteří dávali radost a stovky hodin své práce, aby přiblížili to či ono dílo. Bez pardonů dělali lepší práci, než kdejaký idiot učící literaturu na škole stylem "a teď mi řekneš, co chci slyšet, jak knihu vnímáme my borci, opovaž se udělat si nějaký názor, co tím chtěl autor říci, a přesně tak to budeš mít v čtenářském deníku". A dobrovolně tak mají dneska děcka v deníku tak akorát Deník poseroutky (a ještě že má tolik dílů)... Samozřejmě to má ale dvě strany. I herec stráví spousty času ve studiu načtením knihy a my si tak můžeme dneska vybrat, od koho si poslecheme třeba Švejka. Jestli je nebo není audio nosič nebo MP3 drahá, to už neposoudím. Nikdo z nás, kteřá jsme tam chodili, nemáme čisté svědomí, to zas prr. A já přiznávám, že za KMS jsem vděčný. Dal jsem si na něm dohromady své dětství, především pohádky převedené z LP do MP3.

Doucha

Audioknihy byly odříznuty, ale v jejich případě nejspíš na základě obav, ne přímým nařízením (to by útok vypadal stejně jako na KMS hosting). Ke KMS se nevyjadřují. A pardon, budu hodně ošklivý, ale Doucha nikdy nedosáhlo kvalit KMS a tak jen zkomírá dál.

P. S. Popravdě jsem nikdy nepochopil smysl u webu/služby MluvenyPanacek.

cotyvis

cojavim: jediny, co ti můžu říict je, že evidentně viš uplný prd

premek*

Slyšels někdy slovo "Katalog", chytráku?

uzaz

Ahoj cojavim,

přesně jsi formuloval to, co si myslím i já. Jsem vděčná za to, že KMS existovalo, a moc mě mrzí, že bylo zrušeno. Vrátila jsem se po rodičovské do práce, chtěla si stáhnout něco k poslechu a nejde to. Je to veliká škoda.Naštěstí mám ještě něco uložené na disku, ale ty pohádky jsem si nestihla uložit všechny a teď mě to opravdu moc mrzí. Pro malého by se mi moc hodily.

Budu potichu doufat, že se někde objeví zas jiný zdroj :)

hodnocení

0x

Doufejme že se nejedná o nic horšího, než opožděná platba za webhosting :(

rts
hodnocení

0x

Ak najdete kompetntu osobu a je problem zaplatit webhosting nasa spolocnost to uhradi kontakt :

Setimo Perzis

setimo.perzis@gmail.com

bizzi
hodnocení

0x

uplně nevěřím, že by to byla takováhle banalita... spíš se obávám nejhoršího...že to někdo zatrhl...

Každopádně, taky by mě zajímalo jak je to doopravdy, popřípadě, jestli to není někam přesunuto

veverkajulca
hodnocení

0x

Musím souhlasit s kolegy výše, obávám se nejhoršího. Bohužel se mi již nepodařilo se mi již najít žádný kontakt na správce :( "chaves". Uvidíme, třeba se časem objeví někde v éteru. Každopádně pokud někdo budete mít nějaké nové info, budu za něj rovněž ráda.

cela

info@chaves.cz

marcipan
hodnocení

0x

Ahoj, obám se že už asi nepojede protože jejich stránka na fb nejde a když jsem se pokoušela zkontaktovat a dosud žádná odpověď. A to jsem tam psala asi začátkem prosince. Bojím se že KMS už je dfinitvně na onom světě.

ajajaj
hodnocení

0x

Moje milované Království passed away. :(

mmm*

Na prd že, a víš co je zvláštní? Že zmizelo fb kralovství a před pár měsíci se oběvila na interneu zpráva že EU bude projednávat 13 dodatek k AP. Už asi nepojedou, mě taky z toho bolí srdce ještě je tu Doucha ale ti už taky nemají žádný platný odkaz na profi knihy už mají jenom od amatérských rétorů ale to už není ono tak nevím kam ten svět spěje.:(*plac*

leonard*

Asi to tak má být - lidi se namají co radovat, mají hezky sypat penízky vyžírkům a hlavně se nemají co sdružovat. Je to takový hezký budoucí svět, kdy se bez velkých nákladů ždímají lidičky.

Dříve, za dávných časů, se lisovaly LP pomalu a náročně.

Přišly CD, vyráběli se a kopírovali za zlomek ceny - ale platili jsme násobek cen LP.

Nyní, za současnosti, se vyrábí el. automobily, mající 1/5 součástek oproti stávajícím autům,

montují je automaty bez nároku na cokoliv,

ale stojí dvojnásobek.

Pokrok nezastavíme . . . povídal tuhle jeden od zelenejch.

go

Tak tak, a rodost jenom za peníz.*hej*

Leonarde, s těmi elektromobily jste to netrefil. Mají daleko víc součástek, než stávající auta. Mě se také řada věcí nelíbí, ale nic není zadarmo.

nelik
hodnocení

0x

Ach jo, chudák moje milované království a doucha, to je fakt jak za komunismu. Ještě zkusím napsat jednomu kamarádovi, který by mohl vědět něco víc a pak sem napíšu. Ale je to fakt k pláči. Tak jsem se těšila jak si něco hezkého stáhnu a ono nic. Nejhorší je na tom to, že si myslím, že ani některým hercum takové sdílení audioknížek nevadí, protože mi jedna herečka říkala, že za každou koupenou knihu dostane jednu korunu. d d

mapi

No vídíš, tady je vidět že jím nejde o autory ale o peníze..*palec* Autorská práva jsou jen zástěrka aby to měli čí zakecat.

nelik
hodnocení

0x

Možná, že nic a možná, že něco. To záleží na každém co si o mě pomyslí až mě pozná.

kiki*

Doucha je teď taky nějakou chvíli mimo..

kiki*
Vipadáto že Doucha taky zavírají krám, odopoledne tam byla hláška že jsou uzavřeni kvůli údržbě do 31.12. 2018 a teď už jenom: Omlouváme se, ale fórum je momentálně nedostupné.
kiki*

tak Doucha je online a s novým designem..mrkněte..já už se bála že bude taky dole ale nakonec sláva!

nelik
hodnocení

0x

Já myslím, že už nemusíme plakat, protože Doucha už opravdu zase funguje. d d

Tak vám všem do nového roku přeju hodně mluveného slova a hodně radosti. Ať máte každý den důvod se usmívat.

maya*
hodnocení

0x

Vím že KMS už nepůjde a proto bych ráda poděkovala týmu kms za skvělé roky které jsem proposlouchala.

Tímto se s KMS loučím.

radkavalasek

plne se pripojuji k vasim dikum KMS,byly to bezkonkurencni super stranky a moc me mrzi ze je znicili,vyhledavala jsem pritom POCITACEM MLUVENE SLOVO kvuli srozumitelne vyslovnosti.Panum z KMS vzdavam timto velky dik a doufam ze se jeste setkame

saurus*
hodnocení

0x

KMS (Království mluveného slova) je z ničeho nic pryč od konce listopadu 2018. Bylo to skvěle udržované fórum s mluveným slovem. Jeho zakladatel, správcové i velká komunita členů do něj vložili obrovské množství práce a času.

Do-ucha.cz je trucprojekt bývalých členů Království, kterým se něco nelíbilo. Je to tam hezké, ale zdaleka ne tak velké. (Mimochodem jejich nedostupnost na konci roku neměla s koncem KMS nic společného. Dělali upgrade softwaru.) Nějak v nich přetrvává stará nenávist a odmítají pomoct zoufalcům, kteří se snaží dopátrat, co je s KMS. Ačkoliv je tam zakázáno zveřejňovat komerční nahrávky, vůbec nejsou v bezpečí a mohou být další na řadě.

Rád bych věděl co se KMS stalo a jestli se něco dalšího chystá. Pokud by někdo měl kontakt na někoho ze správců (chaves, bakrabata, capo, ...), prosím dejte sem nějakou informaci.

mojo

KMS už nepojede, fb KMS už taky není a též si myslím že Doucha tu taky nebude věčně. Dřív nebo později se zaměří i na ně.

sternext
lupo57

Škoda že KMS zmizlo bolo to krásne kráľovstvo a nech sa ten, kto to zariadil, vysporiada sám so svojim svedomím ...

lachtan*
hodnocení

0x
Nedavno som hladal moznosti, ako ziskat pristup k audiokniham. Dostal som sa az na stranky KTN, ktore by splnili vsetky moje potreby. Problem bol, ze na clenstvo potrebujem papier od doktora o mojom zdravotnom stave. Nastastie moj zrak je uplne v poriadku, takze nieje sanca, ze by som sa stal clenom, platil prispevky a mohol pocuvat audionahravky. KMS bola alternativa, ktora mne ako zdravemu cloveku, ponukla aspon trocha z toho co sa nachadza v KTN.
nelik

Nooo, kdybyste někdo mooooc chtěli a poskytli mi třeba nějakou zajímavou rozhlasovou věc, nebo nějaký zajímavý zážitek,. Tak by se to čistě teoreticky dalo nějak vymyslet. d d Já totiž nevidomá jsem a účet na ktn mám. Sice tam momentálně nemám přístup, ale to se dá v pohodě zařídit. A žádné příspěvky se tam platit nemusí. Takže kdybyste někdo měl zájem, tak se mi můžete ozvat na mail: nela.frankova@gmail.com a můžeme se nějak domluvit samozřejmě mi nic dávat nemusíte. d d

iz*

@Nelik, rozumím správně, že

přestože jste v souvislosti s žádostí o přístup Internetové digitální knihovny KTN ( ktn.cz ) prohlásila, že budete veškerá autorským zákonem chráněná díla, která získáte prostřednictvím Internetové digitální knihovny, užívat pouze pro svou vlastní potřebu,

a vzala na vědomí, že jakékoli kopírování či jiná forma rozmnožování, rozšiřování, úpravy, jakákoli forma přenosu díla nebo jeho části, pronájem, výměna, půjčování a další formy šíření jsou zakázány,

zde veřejně nabízíte zprostředkování děl z Internetové digitální knihovny KTN? (Pochlubíte se, proč "tam momentálně nemáte přístup"?)

Poznámka: Přiložený obrázek je zmenšený screenshot Prohlášení regist/... (formát DOC, 14,5 kB)

Království mluveného slova.cz zmizelo
lachtan*
Nechcem niekomu prirabat problemy, sice som uz dlhsi cas hladal niekoho s kym by som mohol zdielat clenstvo. Nemam v umysle ale niekomu sposobovat problemy. Z mojho pohladu je to ista forma diskriminacie, samozrejme ze toto prirovnanie je pritiahnute za vlasy, ale dost ma zarazilo, ze sa nemozem stat clenom. Aj napriek tomu, ze zrak mam v poriadku, som si oblubil audioknihy. Nemam moc casu sadnut si s knihou a uzit si ju, mam ale dost casu pri praci si knihu vypocut. Moje oblubene knihy mam zakupene, ale vecsinu audioknih proste clovek nezozenie legalnou, ani nelegalnou cestou cez rozne stranky. KTN ma velmi vela titulov, ktore clovek inou cestou nezozenie. To ma mrzi, pretoze su celkovo nedostupne. Nevadilo by mi platit ani clensky poplatok, aj ked bolo povedane, ze ziaden nieje. Ak existuje nejaka ina databaza, kde neni podmienka byt nevidomi, tak ma na nu veselo odkazte, takto je jedina moja sanca porusovat pravidla.
saurus*

S KTN neblbněte! Mají zvláštní licenci, která jim umožňuje poskytovat zdarma nevidomým načtené knihy. Dělají to už mnoho let. Dávno před audioknihami a internetem vyráběli kazety. Interpreti pro ně pracují zdarma nebo za symbolickou odměnu. Jestli se jejich nahrávky budou dostávat ven, může se stát, že s tím budou muset skončit. Doufám, že to nikdo z Vás nechce.

Před nějakou dobou jsem spolupracoval s jednou slovenskou digitální knihovnou, sice chválabohu ne jako nevidomý, ale jako dobrovolný korektor e-booků. A z toho vyplývalo, že jsem z povahy věci měl pro vlastní potřebu přístup k velkému množství elektronických knih (a ještě dělal prospěšnou činnost). Možná, že pro někoho by to mohla být inspirace.

lachtan*
Dakujem za inspiraciu. Ak by dokazali vyuzit moje sluzby, nevahal by som sa chopit takej prilezitosti. Samozrejme si cenim a uvedomujem si, co KTN poskytuje nevidomim ludom a preto si ctim ich robotu. Len by bolo mozno na zvazenie spristupnit audionahravky aj sirsej verejnosti s tym, ze ak by mali prijem z clenskych poplatkov, mozno by sa aj sluzby zkvalitnili. Na druhu stranu chapem, ze minca ma dve strany a je moznost, ze by ich to pochovalo, ako tu uz bolo spomenute.
Stale by ma ale zaujimalo, ci existuje nejaky zdroj audioknih aj pre sirsiu verejnost. Dakujem za kazdy napad.
kristepane

iz®: Vy na sebe musíte být tak pyšný/á. Vás tak mít doma...

Vy jste jistě nikdy nestáhl/a NIC.

kristepane - Vy i Nelik se musíte rozhodnout, zda komunismus je Vaším snem a cílem ..

iz*

@Kristepane, jistěže stáhla > leccos.

Ale nikdy jsem nikomu nenabízela chráněná díla. @Nelik veřejně nabízí zprostředkování chráněných děl, přestože se zavázala knihovnu používat pouze pro svou potřebu.

Škoda, že jste si nevšiml reakce (7. ledna 2019 v 8.11) @Saurus, který upozorňuje na to, že KTN má zvláštní licenci a jestli se jejich díla budou dostávat ven, může o ni přijít. Nevidomí moc výhod nemají. Považujete za správné jednu z mála ohrozit počínáním @Nelik a podobně "odpovědných" uživatelů? (Obávám se, že mi stejně nebudete rozumět.)

lynx

2lachtan: Na KMS bylo přísně zakázáno postovat jakékoli nahrávky z produkce KTN, takže jsi tam nic z produkce KTN nemohl stáhnout

dejtepokuj

@iz a komu to uškodí? Myslíte si, že mluvené slovo si stahují nějací gangesteři nebo na tom chce někdo vydělávat? Ale, jděte. Vy stahujete, to je v pohodě, ale kdyby nebylo lidí, kteří to na net dávají, tak byste si stáhla leda tak gaťky.

iz*

@DejtePokuj >

copak Vám nedochází, že pokud někdo bude "veřejně sdílet" audioknihy určené nevidomým, může KTN přijít o licenci, což by poškodilo především nevidomé? KTN ta díla může nabízet s podmínkou dodržování podmínek.

magrata

KTN je knihovna zvukových knih pro nevidomé. Mám nevidomou sestru, tudíž o tom něco vím. Zde načtené knihy jsou určeny výhradně pro zrakově postižené lidi. Nevztahuje se na ně zákon o autorských právech, po uplynutí určité doby mají nárok zahrnout do knihovny i komerčně načtené audioknihy, nevím, jak jsou placeni jejich vlastní interpreti a je to vedlejší. Jde o to, že je to nekomerční projekt určený pro postižené lidi a z tohoto důvodu je vyňat z povinnosti platit autorská práva. Pokud by začali nahrávky půjčovat zdravým za poplatek nebo se začaly pokoutně šířit, byl by to určitě dost velký problém. PROSÍM, NEPOKOUŠEJTE SE ZÍSKAT NAHRÁVKY KTN JINAK, NEŽ LEGÁLNĚ!

mojo
hodnocení

0x

Prostě si budeme muset kupovat audioknihy. Dají se pro eshopy využívat elekronické kupony je to malá útěcha ale aspoň něco.

zd

Bohužel komerční mluvené slovo alespoň pro mě zdaleka nedosahuje kvality nahrávek z KTN, ať už výběrem, tak také proto, že je krácené, nebo inscenované.

Tak to by mě tedy docela zajímalo, jaké kvality jsou ty knihy z KTN. Mě do audioknih ,,uvrtal´´ kolega, který když zjistil, že jsem vyfasoval auto s USB dírou mě na flešku nahrál Stoletého staříka v úžasném podání M. Stránského, který tímto v mých očích povýšil z herce béčkových pořadů typu Ordinace a pod. Stejně tak M. Táborský a jeho knihy D. Browna, J. Hyhlík a jistě by se našlo daleko více rétorů jak profi, tak třeba z KMS - Oldtrebi, Calgary a pod Tyto audio knihy považuji za super, některé knihy jsem poslouchal i v počítačem čtené formě - no to už je slabší, ale zajímavá kniha se dá i tak poslouchat.

rendulka

Je mi moc smutno po večerech strávených u načtených knih.je to skoro 10 let mýho života.

lynx
hodnocení

0x

Bohužel na KMS lezly krysy, které pak bonzovaly... tady bych asi viděl důvod zrušení...

Je zvláštní že to zařízli bez varování. Kdyby tam visela hlavička fóra s oznámením že končí kvůli porušování autorských práv byla by to aspoň slušnost pro lidi co tam chodili, že bysme věděli odkud vítr fouká.
iz*

@Totak > zkušenost s tím nemám, ale myslím si, že pokud se někomu takto ukončí činnost, nemá dotyčný kdy někam dát nějaké upozornění.

lynx

Pravděpodobně to šlo rovnou na poskytovatele hostingu, kterej dostal příkaz to vypnout...

karotka

a pak dali příkaz fb aby zrušili i tu.

ludwa
hodnocení

0x

Taky vyjadřuju Dík všem kdo se na chodu KMS podíleli. Moc jsem si to s Váma užil. Zrušit takovou databázi je ukázka současného režimu. Toho, že na nejprvnějším místě jsou jen a hlavně peníze. Jako lidstvo, to bohužel každým podobným krokem prohráváme..

jarmika

Tak a je mi do place. KMS byl muj velky kus zivota. Jirik, Ratuska a Eko... Kez by mezi nami nebyli chamtivi krypli. Ja vim, ze neco vymyslet neni vubec sranda. Treba to teda nejakemu memu oblibenemu umelci, at uz Pratchettovi ci Kanturkovi pomuze ke zdolani dalsi umelecke osmitisicovky... No blba sranda,kdyz tu jiz... Takze dalsi plivanec do tvare obycejnymu cloveku a odsouzeni k jeste tezsimu ziskavani aspon minimalnio kulturniho rozhledu. Kazdopadne DIKY vsem z KMS... Snad nekde za lepsi situace nashledanou.

cassia
hodnocení

0x

Ale Jiřík a ostatní přece nezmizeli! Musíme je najít! Poděkovat jim a podpořit je aby pokračovali! Předčítání zdarma přece není zločin, ne?!

lynx

Jiříka, divila a jiné najdeš zde do-ucha.cz/...

bizzi
hodnocení

0x

je mi divný, že kms by zařízli a takový war-forum, ulozto aj by si v klidu jeli dal... (ze by to bylo spatnym umistenim severu (ve spatnych zemich?:) )

kokobr

To byl asi základní problém, že server KMS zůstal na českém hostingu. Chtělo by to nějaké KMS.to

milos*
hodnocení

0x

Je to opravdu smutne. V dusi je prazdnota a beznadej. Vzdy je nekdo kdo si ziska moc a nici vsechno to co je dobre. Proc? Kvuli penezum. Vydelat na obycejnych lidech co nejvice a mit se dobre. Obycejni lide jsou urceni jen na to, aby jejich prostrednictvim nekdo bohatl. A kdyz uz s nich nic nepada a nevytvari hodnoty. Pryc s nimi, ve jmenu humanity. Audioknihy si budou kupovat jen ti co na to maji, ale ti je kupovat nebudou, protoze je to nezajima. Ti co zrusili KMS velice tezko pochopi, ze to lide delali pro radost a poteseni druhych. Jen nekomu zaclo vadit, ze z toho nepadaji penize.

lynx

No, popravdě, nebyla tam jen rétorská tvorba, byly tam i audioknihy vydané na CD... samozřejmě krom KTN

confususeos
hodnocení

0x

V prvom rade chcem taktiž veľmi poďakovať tímu KMS. Jednoducho krásna stránka, kde som našiel už dávno zabudnuté rozprávky z detstva. Bože tak rád som to počúval. Ale mysím, že by sme mali ostať trpezliví. Založiť nový hosting zase nieje také jednoduché a nechce sa mi veriť, že by tím o všetko čo mal, prišiel. Potrebujú zahraničnú doménu a nedostižný cloud. To chvíľu potrvá. Škoda, len, keby nám aspon dali nejakú dočasnú stránku, kde by nás upozornili na svoje spustenie.
Mimochodom. Prosím vás, určite si pamätáte, ja som už na stránke dhšie nebol, na akých serveroch boli ukladané knižky? Urcite boli na hellspy, uloz.to, ... ale dalej si nejak nespominam ... ani či sa tie súbory nejak konkrétne volali, či v názve mali vždy napríklad KMS, alebo tak. Nenapadlo mi, že niekedy tie .rar-ká budem potrebovať. :_(

lynx

Rétoři nejčastěji používali "uložto"

radkavalasek
Jenže jsem na ulož to nic nenašla a používala jsem i jejich zkratky. KMS jsou prostě nenahraditelni s jejich seznamem knih a popisy o čem kniha je. Tímto je prosím o znovuzrození
lynx

klíčové slovo pro vyhledávání audioknih na uložto: mluvene slovo :)

pidzej*

Cokoliv, jsem kdy poslouchal je u mne bezpecne ulozeno.

Pokud bude mit nekdo zajem mne kontaktovat ohledne pomoci pri obnovovani nahravek, zejmena amaterskych retoru, nevahejte mne kontaktovat.

iz*

@Pidzej > pravděpodobně jste při vkládání své reakce zadal i e-mail, ale ten se nám nezobrazí. Abychom Vás mohli kontaktovat, musel byste tu být zaregistrován (pak je k dispozici vnitřní pošta), nebo na sebe nechat nějaký kontakt.

pidzej*
hodnocení

0x

Dobra tedy,

Neznajice taju tohoto fora jsem pritomne vyzval ke kontaktu ohledne pomoci s obnovou obsahu, nicmene moje adresa zustala skryta.

Pokud neco budete shanet z drive uverejnenych del , piste, ja obratem odpovim pripadne nasdilim a pak se snad prekonam a vytvorim casem nejakou smysluplnou databazi. Adresa je: j.siler.pinguyn@gmail.com

quirksmode

Snazil jsem se kontaktovat dva moderatorske e-maily z byvaleho KMS ale bohuzel bez odpovedi. Nabizel jsem pomoc, mam nezanedbatelne IT know-how. Neverim, ze neexistuje nejaky dump DB, ktery by se dal nejak zpracovat, vzdyt jde v podstate zejmena o spravne pary "nazev_knihy" a "adresa_na_uloziste". Pokud si ho autori nedelali, byla to velka chyba ale tomu neverim. Mozna uz taky nechteji jet dal. Pokud je sestrelili tak rychle, ze dump uz udelat nestihli, bod pro inkvizici.

Mam taky zaraidovano ledascos, co nemam, je cas. Ale muj naser je znacny, mohl bych se prekonat. Slysis inkvizice? Nebo ctes, ty parto Koniášů? Je jen otazka casu, nezli se znovu spojime... A tentokrat na to nedosahnes, jestli v tom pojedu. Nekdy se Ti ozvu Pidzeji, cekal jsem na Tebe. Pokud je tu nekdo dalsi, kdo by umel participovat, vylezte.

quirks _ mode AT centrum cz

mech

pokud budu moct, rad pomuzu

mech DOT pepa AT gmail DOT com

lenykrip

Taky ráda pomohu. Jakkoli. elektromoje šnek seznam tečka cz

quirksmode

Jen prubezne monitoruju... bohuzel stale neni cas na zadny vykon. Ale jelikoz jsem sbirku nedavno zalohoval, vim ze toho mam cca 50GB.

quirksmode

Hmmm... fnuk... abych nahradil KMS, budu muset na FB. Ze by FB taky mohl byt uzitecny? Jeste si to rozmyslim.

janrys
hodnocení

0x

Doufám, že se mi touto cestou podaří získat kontakt na Jiříka, který namluvil zeměplochu. Nestačil jsem získat vše co namluvil a hrozně to potřebuji k životu. Pokud někdo máte jeho dílo, nebo pokud ho někdo znáte, prosím pomožte mi.
Napište buď pod příspěvek, nebo rovnou na mail: Rysacek24@gmail.com, ať nezahlcujeme forum.

awas

Ahoj s Jiříkem jsme na tom stejně stačil jsem sehnat jen pár věcí, naštestí vše o co jsem hodně stál a fakt to stojí za to, je neskutečně dobrý. Kdyby si sehnal kontakt na něj, nebo jeho dílo budu rád, když se podělíš. V případě zájmu se mohu podělit o to co mám já.

lynx

Jiříka najdeš zde do-ucha.cz/...

ra
hodnocení

0x

A co takhle po staru, setkání osobně, v nějaké hospůdce, s noťasy, přenosnými disky a fleškami, seznamy...
Jen mám dojem, že tak velká hospoda u nás ani není.

I já se slzou v oku vzpomínám na KMS.

lynx

To není tak špatný nápad :) V mém případě pokud jde o Prahu...

jaghut
hodnocení

0x

...přidávám se k ostatním, kteří smutní nad ukončením KMS. I já jsem zde strávil mnoho chvil, zejména hledáním inspirace k přečtení, resp. k poslechu. Některé záznamy divadelních představení, mluveného či namluveného slova rétory byly fantastické. Pokud se bude vytvářet nové společenství či klub, jsem připraven celou akci minimálně morálně a finančně podpořit.

frkotik
hodnocení

0x
Smutek nad smutek... KMS bylo jako domov. Snad se časem v nějaké jiné formě zase vrátí...

mikejla
hodnocení

0x

Ahoj všem příznivcům KMS,

připojuji se ke všem truchlícím, také jsem Království navštěvovala téměř denně a kochala se a vzdělávala. Další názory je zbytečné sdělovat, neboť moudří vědí, v čem vše vězí...

staramama*
hodnocení

0x

KMS bylo unikatni a z popelu uz asi nevstane. Na FB je nova skupina Odkaz Království mluveného slova, uz ma asi 300 clenu. Clenove si navzajem vymenuji knihy, ktere jim po zruseni KMS doma zbyly. Seznam ma uz skoro 3000 knih. Pokud ma nekdo zajem, skuste to tam. Dale se knihy daji najit na Warforum. Forum Music-Mluvene slovo je vedeno podobne jako KMS.

lesana*

Hmm...

ja zadnou FB skupinu KMS ktera by byla funkcni nevidim...pls, muzete poskytnout odkaz nebo link?

Diky

Naopak - jsou tam, fungují ! Díky moc za tip, jsem sice odpůrce FB, ale toto rozumné využití beru !

iz*

Díky za tip.

I na DO UCHA se něco děje. Jiříkovy práce mají doplněné funkční linky ke stažení, takže můžu sosat své milované Pratchetovy knížky a syslit si je na horší časy až zas všechno padne a zmizí.

staramama*
hodnocení

0x

Tady je link, ale musis si pozadat o prijeti do skupiny

facebook.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]