Nejste přihlášen/a.
Jak jsem slyšela o platech politiků (cca 100tis/měs) tak jsem se zamyslela,co bych s tím dělala?Vím,každý se v duchu zasměje "já bych si poradil",ale většina (možná všichni zde žijeme za daleko méně) a jde to.Kdybych měla takový příjem,šetřila bych na horší časy nebo na důchod (to může být jedno a to samé) určitě bysme to neprojedli,bydlení máme,po větším lepším netoužím,jedině drahé auto-to je dobrý polykač peněz,ale žiju štastně i bez něj a nebo jezdit na drahé dovolené,ale taky nevím jestli po tomhle toužím,s tímhle přijmem toho času na trajdání zase není...asi bych ráda přispívala na charitu/útulky,což ted rozhodně nedělám.Takže kromě syslení peněz na účtu a charity mě nic nenapadá.
Jak to máte vy?zkuste se před Vánoci zasnít,zda by Vám takový příjem sedl nebo byste byli jako já ,žili byste stejně skromně jako ted a jen šetřili..
Já bych investovala ve svém okolí. Nejdřív bych vybudovala vysněné arboretum...
.Oni si přidaj k 70 tisícům skoro 20 tisíc a někoho, kdo má mizernej plat by vytrhlo 5 tisíc, aby mohl koupit děckám stravenky a jednou mohli jet na lyžák.
Někdo tu psal, že mají děti, tak těch sto tisíc je taky pro ně. Jenže děti mají i rodiny, kde společný příjem pracujících rodičů je 30 tisíc. A z toho musí vyžít pětičlenná rodina. O nějakém spoření se nedá mluvit.
Bylo by zajímavé, kdyby si každý politik "adoptoval" nějakou slušnou rodinu s nízkým příjmem. Aspoň by viděl realitu. Když funguje adopce na dálku a díky ní vystuduje nějaké dítko z Kambodži nebo Ugandy
Určitě každoročně nejaké pohodlné cestování, nejlépe kolem světa - tak na 2x, s Čínou a Novým Zélandem, nejdřív do Bretaně s kolem. Vánoce na KAPVERDÁCH s programem. Potom investice do rozličného bydlení, mezonetový byt třeba, ne moc velký ale s luxusním a účelným vybavením - nebo domek se zahradou. Letní domek na zimu na Kanárech nebo ve Španělsku. Dále vůz, malý japonský s vyšší světlostí, co vypadá předek jako zadek. Dlouhé cesty letadly jedničkou s barem. Hlavně ten pocit: člověk, ne chudák. Schválně jestli by se něco ušetřilo - určitě to nejvýhodnější důchodové p.p..
Mít takový plat, tak nechám komplet spravit dům, nakoupím nemovitosti - třeba panelák, který by mi vydělával dál z nájmů, nebo lesy. Nějaké peníze bych věnoval na charitu a na podporu projektů prospěšných pro společnost. Začal bych kupovat kvalitnější potraviny a výrobky, co déle vydrží - nebo spíš co si myslím, že déle vydrží. Více bych cestoval. A samozřejmě šetřil dětem nebo jim koupil časem byt. Jinak si myslím, že bych žil stejně skromně, nepotřebuji utrácet za kraviny.
Ještě na něco jsem si vzpomněl. S těmito penězi bych možná začal budovat rodové statky. Kdo četl Anastasii, tak ví...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.