Nejste přihlášen/a.
Zdravim, neska mi kamarád řekl, ať jdu koupit bublinu do vodováhy. Teďka bloudím po obchodech a netuším kde ještě zajít jelikož se mi všichni vysmáli, mám zkusit uni hobby nebo něco jinýho? Díky
Tak to jste mne tedy dostal celý dlouhý život jsem si myslel, že je to chyták pro učně ve stavebních oborech.
"křivá bublina" - ona bublina do vodováhy je vlastně v kvádru z nějakého plastu - jenže pokud tento kvádr je vadný - chybně sestaven, pak bublina neukazuje vodorovnost.
Proto zedníci použijí vodováhu vždy dvakrát (pokud si nejsou jistí přesností) - váhu totiž otočí a tím se případná vada bubliny ve váze odhalí. Zprůměrováním dokážete zjistit tu správnou vodorovnost.
Bubliny do vodováhy se prodávají už velmi dlouho. Neznalost člověka, který to chce použít jako vtip, z něj udělá hlupáka.
Kdo děláte do zabezpečovačky, tak víte, že tahle bublina je součástí některých venkovních sirén, už asi tak deset let. Je tam proto, aby montér nemusel na žebřík tahat vodováhu, a přesto měl sirénu namontovanou svisle.
Je to jen kvůli vzhledu, abych předešel dotazům. Na funkci(živočicháře) to nemá vliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.