Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuju do školy něco ohledně politiky a narazil jsem na problém, u kterého prostě nevím, co odpovědět. Nějakou kaši okolo toho mám, ale teď bych potřeboval na pár řádků odpovědět "Kontroluje vláda stát nebo stát vládu"? Prosím, buďte mi inspirací.
Dobrý den, stát jsme my, občané. Občané volí své zástupce (poslance) do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a té je vláda, která tam musí získat důvěru, odpovědná. Takže, stát (poslanci) kontroluje vládu. Zdravím!
Stát je organizované násilí na skupině liídí,v něm sdružených
Veřejnou mocí rozumíme řídící systém skupiny lidí (společnosti) relativně nezávislým (suverénním) na mocenských systémech jiných skupin.
Druhem veřejné moci,veřejnou mocí ve společnosti organizované ve formě státu, je státní moc.
Asi je to definice až moc filozofická.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.