Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PZ versus PX

Od: slavo* odpovědí: 7 změna:

Proč existují tyto dva druhy drážek u vrutů?

Pokud použiji na vrut s PZ sroubovák PX nebo obráceně tak při utahování to může vyskakovat.

A když v krabici mám oba jak jednoduše je rozeznám od sebe - hlavně malé velikosti.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hmm to by mne taky zajímalo!

Tedy to že jsou dva druhy-Ph a PZ (první jsem někde slyšel že je Philips=Ph a druhý jako pozidrive=Pz)

rv*
hodnocení

1x

Je to vidět zvrchu při pohledu na hlavu vrutu. Třeba podle wekador.cz/...

hodnocení

1x

Ony zdaleka nejsou jen PZ a PX. Celý léta socíku tu nebylo k dostání nic jiného, než vruty s rovnou drážkou a ještě nesamořezné. Takže se to muselo předvrtat a ještě si pak dát bacha a neožužlat šlic. To byly mé začátky jako truhláře - šroubovalo se to svidříkem, žádný aku - dodnes z toho mám osypky *smich*

Ale k věci Těch bitů je skutečně vícero druhů - třeba oknaři vše šroubují torxem - podle mě výborný systém pro větší krouťáky. Občas se vidí i s imbus hlavou a to nemluvím o speciálních hlavách, které s gustem používají lstivé asiaté, aby se jim někdo nehrabal v té jejich špičkové šuntoelektronice.

berger*
hodnocení

0x

Co je PX? To neznám? Znám PH,PZ,T,SL a potom speciály,třeba TW. Ale PX?

slavo*
hodnocení

Chtěl jsem napsat PZ a napsal jsem PX - úklep.

berger*

Aha,takže viz rada rv,je to vidět svrchu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]