Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Politikem z nouze?

Od: volba odpovědí: 14 změna:

Šli byste do politiky kvuli financím? Když budete muset splácet hypotéku a budete mít rodinu, dluhy a hluboko do kapsy, ale díky zkušenostem a své výřečnosti máte možnost získat výnosnou politickou funkci, zvolíte lukrativní post i když nemáte polititiku v oblibě?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já třeba nepovažuju politiku za něco apriori špatného. Ano, ta práce je občas špinavá, ale i špinavou práci musí někdo dělat. A souhlasím s tím, že ve vysoké politice jsou lumpové, ale rozhodně ti lumpové nejsou všichni (nikoho jmenovat nebudu, protože tím bych asi zapálil docela velkou flamewar *cert* ono to i tak je dost :) ).

lidus*
hodnocení

3x

Jasně ano a hrabala bych dokud by to šlo. Bylo by mi srdečně jedno o jakou stranu by šlo, bylo by mi jedno co si myslí lidé okolo, snažila bych se dostat tam i své rodinné příslušníky a nebo bych jim sehnala dobrou práci. BERTE DOKUD DÁVAJÍ!

volba
hodnocení

Liduš, díky za upřímnou radu :)

hodnocení

1x

Říká se, že úplatní jsou všichni, záleží jen na částce - ale také každý máme svoji hranici "únosného svinstva" někde jinde. Nešla.

doplněno 10.12.18 12:40:

@volba - Nebo jak to myslíte?

Jak píše @lidus - "Mám kamaráda co byl vždycky proti KSČ a dnes za tu stranu sedí na teplém místě radnice za slušné peníze."

volba
hodnocení

Sorry jako, ale zbohatnout s politickou imunitou je svinstvo? Nebo jak to myslíte? *co*

hodnocení

0x

Tak že spousta lidí díky politice zbohatla, to je holý fakt. Ovšem lepší než politk je třeba lobbista, nebo uhlobaron.

iz*
hodnocení

0x

Ne, nevybrala. Vždycky jsem si vybírala činnost/obor, která/ý by mne mohl/a bavit. A to by politika nebyla.

doplněno 09.12.18 18:38:

@Volba >

to nesouvisí ani tak s tím, jak na tom jsem finančně, jako s tím, že bych se sama sobě nemohla podívat do očí. Dovedu si představit, jaký dopad by to pak mohlo mít na mé nejbližší.

Volit práci/zaměstnání považuji za nutnost v každé situaci. Člověku, který se věnuje něčemu, co ho nebaví, se do všeho ostatního (včetně vztahů!) promítne nespokojenost.

doplněno 09.12.18 20:27:

@Volba > dobře víte, že ÚP "práci politika" nenabízí.

A možná se budete se divit, ale i uchazeč o zaměstnání si z nabídek ÚP může vybírat > stačí vědět, jak na to. (Už jsem to tu psala ve více otázkách.)

volba
hodnocení

Ivzez, jak jste na tom finančně? Musíte někoho živit? Podle záliby se snadno volí, až když jste "za vodou" , takže to si nechám jako pamlsek až zbohatnu :)

volba
hodnocení

Ivzez - co kdyby na pracáku byla nezaměstnanému nabídnuta třeba dobře placená práce, ale ne podle jeho gusta, odmítnutí by znamenalo vyřazení z evidence. Tak babo raď.. Zaměstnání je holt nutno vzít i z nouze, nebo snad ne? *nevi*

lidus*

Ivzez žije ve světě, jak by to mělo být, zákoník práce má v malíčku, vždy velmi dobře poradí, co říká zákon ale realita je někde jinde, ono to tak totiž u nás nefunguje. Usmát se na prodavačku nestačí, kdo chce žít, vezme i práci co dřív říkal to nikdy. Uchazeč o práci si může vybírat? Možná jak kde ale u nás holky s maturitou dělají uklízečky, pomocné kuchařky nebo u pásu. Politikem z nouze? Proč z nouze, víc dnes nikde nevyděláte a ještě se nanedřete. Mám kamaráda co byl vždycky proti KSČ a dnes za tu stranu sedí na teplém místě radnice za slušné peníze.

iz*

@Lidus, možná, že žiji "ve svém" světě, ale podle mne by tak měl žít každý.

Vadí nám, co se kolem nás děje, ale neuvědomujeme si, že tomu dění napomáháme svými ústupky. A protože by to asi v politice bez ústupků nešlo, nemohla bych do ní vstoupit.

kup
hodnocení

0x

Tak jako vy asi přemýšlelo hodně lidí, co šli do politiky, a tak to asi i u nás vypadá. Asi jich moc není, co tam šli z přesvědčení pomáhat lidem, něco jim vydobít, zajistit aby bylo lépe. No ale třeba vy takový budete. Záleží, jestli vám nejde jen o ty peníze.

hodnocení

0x

V žádným případě, sedět mezi těmi vyžírkami a furt něco kritizovat, ne nikdy.

volba
hodnocení

Někdo ty "vyžírky" dělat musí, tak já se obětuji, ostatně za ty prachy to tak nebolí snad ani zásadové moralisty a třeba se mi to zalíbí a budu si to spokojeně užívat až do důchodu, navzdory těm, kteří budou pomlouvat a nadávat i hůř než do vyžírek *fn*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]