Nejste přihlášen/a.
Šli byste do politiky kvuli financím? Když budete muset splácet hypotéku a budete mít rodinu, dluhy a hluboko do kapsy, ale díky zkušenostem a své výřečnosti máte možnost získat výnosnou politickou funkci, zvolíte lukrativní post i když nemáte polititiku v oblibě?
Já třeba nepovažuju politiku za něco apriori špatného. Ano, ta práce je občas špinavá, ale i špinavou práci musí někdo dělat. A souhlasím s tím, že ve vysoké politice jsou lumpové, ale rozhodně ti lumpové nejsou všichni (nikoho jmenovat nebudu, protože tím bych asi zapálil docela velkou flamewar ono to i tak je dost
).
Říká se, že úplatní jsou všichni, záleží jen na částce - ale také každý máme svoji hranici "únosného svinstva" někde jinde. Nešla.
@volba - Nebo jak to myslíte?
Jak píše @lidus - "Mám kamaráda co byl vždycky proti KSČ a dnes za tu stranu sedí na teplém místě radnice za slušné peníze."
Ne, nevybrala. Vždycky jsem si vybírala činnost/obor, která/ý by mne mohl/a bavit. A to by politika nebyla.
@Volba >
to nesouvisí ani tak s tím, jak na tom jsem finančně, jako s tím, že bych se sama sobě nemohla podívat do očí. Dovedu si představit, jaký dopad by to pak mohlo mít na mé nejbližší.
Volit práci/zaměstnání považuji za nutnost v každé situaci. Člověku, který se věnuje něčemu, co ho nebaví, se do všeho ostatního (včetně vztahů!) promítne nespokojenost.
@Volba > dobře víte, že ÚP "práci politika" nenabízí.
A možná se budete se divit, ale i uchazeč o zaměstnání si z nabídek ÚP může vybírat > stačí vědět, jak na to. (Už jsem to tu psala ve více otázkách.)
Ivzez, jak jste na tom finančně? Musíte někoho živit? Podle záliby se snadno volí, až když jste "za vodou" , takže to si nechám jako pamlsek až zbohatnu
Ivzez - co kdyby na pracáku byla nezaměstnanému nabídnuta třeba dobře placená práce, ale ne podle jeho gusta, odmítnutí by znamenalo vyřazení z evidence. Tak babo raď.. Zaměstnání je holt nutno vzít i z nouze, nebo snad ne?
Ivzez žije ve světě, jak by to mělo být, zákoník práce má v malíčku, vždy velmi dobře poradí, co říká zákon ale realita je někde jinde, ono to tak totiž u nás nefunguje. Usmát se na prodavačku nestačí, kdo chce žít, vezme i práci co dřív říkal to nikdy. Uchazeč o práci si může vybírat? Možná jak kde ale u nás holky s maturitou dělají uklízečky, pomocné kuchařky nebo u pásu. Politikem z nouze? Proč z nouze, víc dnes nikde nevyděláte a ještě se nanedřete. Mám kamaráda co byl vždycky proti KSČ a dnes za tu stranu sedí na teplém místě radnice za slušné peníze.
@Lidus, možná, že žiji "ve svém" světě, ale podle mne by tak měl žít každý.
Vadí nám, co se kolem nás děje, ale neuvědomujeme si, že tomu dění napomáháme svými ústupky. A protože by to asi v politice bez ústupků nešlo, nemohla bych do ní vstoupit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.