Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budete povinně vonět!

Od: slehacka* odpovědí: 48 změna:

Milé ženy. Dnes mne mistrová v dobrém požádala, zdali bych se nemohl v práci stříkat deodorantem. V okamžiku tohoto sdělení jsem jasně souhlasil, říká mi to totiž i moje manželka, takže jo. Je fakt, že to flákám, "nepotřebuji se líbit" a de fakto nesnáším denní cáchání pod sprchou. Také si do práce neberu každý den nové tričko. Ovšem postupem pracovní doby se mi to dostalo pod kůži v tom negativním smyslu slova. Co kdybych požádal všechny kuřačky, aby mi nesmrděly? Není to podobné? Takže , když makám, potím se. A potím se za hodně trapnou mzdu. 80 Kč/hod. Koupí mi vedení voňafku?

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

8x

Mistrová se vyjádřila bohužel nepřesně. Ona si nepřeje, abyste se v práci voněl, ona si přeje, abyste nesmrděl jako tchoř. Vy si ve vlastním smradu dle hygienických návyků nejspíš libujete a manželka buď rezignovala, nebo si od vás udržuje odstup. Každopádně pokud nejste bezdomovec, pak i kdybyste žil za existenční minimum, je ostuda smrdět. Však si všichni stěžují, proč cikáni když nepracují, mají kolem sebe bordel a alespoň si neuklidí? No a vy jste na tom podobně, svalujete vlatsní smrad na mizernou mzdu. Ale tím to fakt není. Možná chcete slyšet, že máte právo smrdět ostatním pod nos. Každopádně svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého a ostatní si nepřejí čichat vaše nemyté podpaží, připosranou řiť a tvaroh za ráfkem.

Pod sprchou se necáchejte, pod sprchou se rychle a účinně sprchujte, zvládnete to jistě za minutu. A nakrásně k tomu stačí použít i to nejlevnější mýdlo, jen si musíte namydlit podpaží, říť a chodidla. Ostatní zbytek těla, pokud nejste zašpiněný ale jen zpocený, zvládne umýt čistá voda. Ráno, pokud nechcete lézt pod sprchu, je fajn si alespoň nad umyvadlem to podpaží znovu jen vodou opláchnout a použít nějaký deodorant nebo antiperspirant, pro vás nejspíš ve spreji. Předpokládám, že s vaším přístupem k hygieně si podpaží neholíte, takže veškeré tuhé dedoranty i kuličky by se přes trs chlupů stejně na kůži nedostaly a smradu by nezabránily. No a pak tričko. Vážně je pro všechny muže od puberty nezbytné brát si každý den ČISTÉ tričko. To vím i já, jako čistá holčička, co nikdy nesmrdí. Do jednou zpoceného trička druhý den nelezu, i kdybych ho měla na sobě jen hodinu. Protože pak bych i přes veškerou hygienu smrděla.

Vedení vám voňavku fakt kupovat nemusí, protože voda vám jistě teče doma z kohoutku a stačí jí používat, Buď s těmi nejlevnějšími přípravky, nebo alespoň samotnou. A ne, nemusíte k tomu vyplýtvat kubíky vody, když tedy jste ochoten pracovat v dnešní době za tak mizerný plat. No a když si to vezmeme z té druhé stránky, byl by někdo vlastně ochotný zaměstnat člověka vašeho ražení za víc?

kov
hodnocení

5x

Každý, kdo je ve společnosti lidí, by měl o sebe dbát a nesmrdět. Je to hodně obtěžující. *bum*A je jedno jestli smrdí potem nebo cigaretami.

hodnocení

4x

Řekněte mistrové také v dobrém ať požádá kuřačky, aby si zajistily, aby nesmrděly po cigaretách. Docela by mě zajímala reakce mistrové a těch kuřaček.

liska5
hodnocení

4x

Jim je za Vás trapně. A než Vám říct, abyste se denně večer umyl a denně si vzal čisté triko, tak to naznačí diplomaticky doporučením deodorantu. Kašlete na kuřačky, Vy smrdíte, tak tyhle dvě věci dodržte! Deodorant můžete navrch. Napište Ježíškovi. V tom triku se pot rozkládá, a když se v něm potíte více dní, tak to je mazec.

danys*
hodnocení

3x

Ono můžeš pracovat, můžeš se potit a nemusíš smrdět jako prase! A argument, že jiní smrdí, tak proč ne já, je trochu mimo. *smich*

sebod*
05.12.18 23:19

*haha*

bomba*
hodnocení

3x

kuřáci smrdí dočasně, kuřáci smrdí po kouři z tabáku, vy smrdíte od rána do večera po potu.

von
hodnocení

3x

Když to tak shrnu, tak všichni kolem vás smrdí...jen vy voníte jako to prase v chlívku! *smich*

marcelka*
hodnocení

2x

80Kč/h? To opravdu za takovou almužnu někdo pracuje?
Zpět k otázce. Pokud by mi v práci také někdo smrděl, řeknu mu to, protože tím otravuje celé své okolí.

pach
hodnocení

2x

Vy asi nepáchnete, ale čpíte.

A to Vám povím, to je něco příšerného. Vedle Vás pracovat, to je za trest.

Voňavka to nespraví.

Makáte, běháte a nemyjete se? Neberete si každý den čisté prádlo a oblečení?

Nechcete pod sprchu - není to zdravé? Tak se naložte do vany se solí, nebo odvarem z nějaké bylinky, /dubové kůry, heřmánku, hotový prostředek - rašelinový extrakt.

Pokud pouze sprcha a mýdlo, tak určitě pánskou kuličku do podpaží.

Neměl by zaměstnavatel umožnit umytí, sprchu po práci v pracovní době, pokud máte špinavou práci?

To, že Vám Vaše paní řekne, to je málo. Ona se o Vás musí postarat. Dát Vám v neděli igelitku s pěti pracovními tričkami, koupit v drogerii deo kuličku.

Já bych to tak udělala, a ať někdo nepíše, že se máte postarat sám. Proč, když žena uvaří, uklidí, vypere, tak chlap zase udělá na zahradě, v baráku, doveze nákup atd..

Jo, a nejezte v neděli a v týdnu česnek, uherák. To si dejte v pátek večer a v sobotu *ee*.

Jinak ve sprše se necácháte, to nechte malým dětem, Vy se naučte řádně mýt hlavně podpaží a manželka Vám vydrbe záda pořádně mýdlem. Je to její vizitka!

Nemyslím si tak úplně, že je to manželky vizitka, když se muž nemyje. Někteří chlapi manzelky neposlouchají. Chovají se, jak chtějí oni. Nenechají si říct. To ho má jako uspat a tahat do vany jako mrtvolu? *smich*
pach

Pokud se muž nesnaží být v čistotě i přes pomoc→snahu→domluvu→doporučení→nátlak manželky, tak ležet vedle takového chlapa bych nechtěla. A ani dělat jiné věci.

Takže by byla asi velká nespokojenost a podle povahy /ženy/ by byl boj.

Jinak, jestli má pán problém s pachovými žlázkami, tak bych si ho ani nevzala, protože partneři si musí vonět. Jakmile si nevoní /feromony/, tak se k sobě nehodí, příroda to tak zařídila.

Pach, na začátku vztahu třeba voněl a po nějaké době se přestal mýt. To mi říkala kamarádka, jak se její přítel na začátku snažil a myl se, voněl a když spolu začali bydlet, tak s tím přestal a smrděl, nemyl si ruce a chtěl s ní mít sex. Přitom jí buzeroval a budil v noci, aby umyla záchod. Dostal jí do blázince.

hodnocení

2x

@slehacka - nesnáším denní cáchání pod sprchou. Také si do práce neberu každý den nové tričko
Hm - a co kdybyste to zkusil? Denně se osprchovat, denně si vzít čisté prádlo a tričko není možné? Proč?

Udělal byste radost mnoha lidem, včetně vaší manželky - ta by vám, na rozdíl od mistrové a spolupracovníků, "být ukradená" neměla.

72mona3*
hodnocení

2x

Že by jeden z "průkopníků" šetření s vodou? *frajer*

janm*
hodnocení

1x

Zdravím

Tak řekněte v legraci mistrové že se budete vonět až vám zaměstnavatel koupí ten deodorant že za tu jejich trapnou mzdu na to nemáte ať se chytnou za nos a neprudí, za takovou mzdu nemají právo po vás chtít nic navíc. že se nestydí :)

Nasmála bych se, kdyby mu ho mistrová donesla :-D

Chcete říci, že když někdo bere "takovou mzdu", má právo být cítit?

janm*

jedubabicka

Ano, za takovou mzdu nemá zaměstnavatel právo na žádné "věci na víc" je to ostuda, na místě toho zaměstnavatele bych byl zticha, za takové peníze může být rád že mu tam ti zaměstnanci vůbec dělají a nikde bych se nechlubil kolik svým lidem platí takoví vydřiduši !

@janm - Nežádal oficiálně zaměstnavatel, ale "mistrová v dobrém" - to za prvé. Za druhé - denně se mýt a převlékat si prádlo s výší výplaty nesouvisí - a za třetí tazatel v současné době za tyhle peníze pracovat nemusí.

janm*

jedubabicka - Mistrová je pro zaměstnance jí podřízené zástupcem zaměstnavatele to za prvé. Za druhé ano, denně se mýt a převlékat s výší platu nesouvisí, nesouvisí přímo, nepřímo však ano, deodorant je možné brát jako nadstandart navíc jsou-li příjmy nízké nemůže si člověk kupovat drahé kvalitní deodoranty a navíc ne v požadovaném množství...čili i toto je o penězích, chce-li mistrová aby "voněl" chce po zaměstnanci "nadstandart"= ať zvýší plat nebo mu dají možnost deodorant vyfasovat. A za třetí pokud se u nás v ČR bude dále pěstovat tento hloupý přístup : "Však za ty peníze tam pracovat nemusí" pak budeme stále "zaostalí" tak jako zaostalí v odměňování zaměstnanců jsme, jsme zemí která je na základě odměňování (od) zaměstnavatelů řazena mezi "rozvojové země" .

@janm - Vy jste neuvěřitelný - co dovedete vyvodit z toho, že spolupracovnice upozorní kolegu, že zrovna nevoní a požádá ho, aby s tím něco udělal, to se hned tak nevidí ;)

janm*

jedubabicka- Pokud se to zaměstnance dotklo bral to vážně pak platí co jsem psal, pokud je to rozmar mistrové pak bych na jeho místě nereagoval a hleděl si svého, při opakovaných narážkách bych jí jasně řekl : "Zvyšte plat, nebo dejte peníze na deodorant, nebo mi ho nechte vyfasovat" jinak se nemáme o čem bavit...

sebod*

Někdo je drahý i za 80 Kč na hodinu,,,

janm*

sebod

Za 80 korun na hodinu, by dnes neměl pracovat už nikdo ani ten kdo by byl za ty peníze "drahý", jinak zůstaneme stále jen "rozvojovou zemí". U nás se za práci platí jen když už "není zbytí" a to je špatně, až se zaměstnavatelé u nás naučí platit jak mají pak nemusí skuhrat že "nemají lidi" a nemusí zde často na černo dělat ukrajinci bulhaři a další...

break
hodnocení

1x

tady je problém asi v zásadě, že chlap má smrdět a když stáhne předožku, tak vyletí masařka a ta cestou zvrací...

farm
hodnocení

1x

Milý muži:

1. Pokud máte fyzickou práci a potí se i ostatní kolem, o nic nejde. Je hloupé, že vám pracovní oděv nedává prát zaměstnavatel. To případně dejte ke zvážení *smich*. A za těch 80Kč/hod se tak nehoňte.;) Spíš prožeňte tu inkriminovanou sprchu.

2. Navrhněte mistrové koupi Rexona 48 hodin spreje: deodoranty-a-antiperspira/...

nebo tuhého Nivea antiperspirantu nivea.cz/...

Oba přípravky zvítězily v testech. Vedení si to může najít na internetu.:-D

Manželku požádejte o zhotovování šalvějového čaje, neboť nejznámější bylinkou účinnou v boji proti pocení je bezpochyb šalvěj. Pocení zmírní popíjení zhruba tří šálků šalvějového čaje během celého dne.

To doma. Skláři či slévači fasují pivo. *pivo*

doplněno 05.12.18 20:52:

Klíčové je, zda se spotíte kvůli fyzickému namáhavému charakteru práce, jakože asi ano. Pak je sice upozornění dejme tomu na místě, ale co s tím? Pot sám o sobě nepáchne, až ho po pár hodinách začnou rozkládat bakterie. Tak ta hygiena a prodyšné oděvy z přírodních materiálů - trička. Něco jiného je zpocený manažer - kravatový tvor na poradě. Ten by se měl vyhnout ostrému koření a zacpávat si póry antiperspiranty urychleně. Na zpocení nemá nárok - jedině když dostává kapky od šéfa.*cert*

doplněno 10.12.18 14:58:

amper:

Ve sklárně v Harrachově pivo pro své skláře dokonce sami vaří. Vedle 12stupňového piva tamní minipivovar vyrábí i osmičku - Huťské výčepní. Jeho spotřeba v tropických teplotách stoupá - vaří tedy v létě?

Zdroj: lidovky.cz/...

Skláři či slévači fasují pivo...

To by mě zajímalo kde. Slévači fasují vodu, na tu mají ze zákona nárok. A protože je minerálka drahá, zkoušeli jí nahradit vodou kohoutkovou. Nejde to, Slévač bez minerálů je slévač v křeči, moc toho nenadělá.

farm: Myslel jsem si, že zákoník práce nepřipouští výjimky. Netušíte, jak to mají ošetřené? U nás je co chvíli pracovní úraz a první, na co se doktoři ptají (bezpečáka nemáme), je, jestli člověk nepil. Takže, ač je u nás jinak dost benevolentní režim, pod vlivem (snad) nikdo do práce nechodí. Ono stačí se zamyslet a člověk zahodí rádoby studenej odlitek i s kůží...

ZP § 106 Práva a povinnosti zaměstnance

(4)... Zaměstnanec je povinen

e) nepožívat alkoholické nápoje a nezneužívat jiné návykové látky na pracovištích zaměstnavatele a v pracovní době i mimo tato pracoviště, nevstupovat pod jejich vlivem na pracoviště zaměstnavatele a nekouřit na pracovištích a v jiných prostorách, kde jsou účinkům kouření vystaveni také nekuřáci. Zákaz požívání alkoholických nápojů se nevztahuje na zaměstnance, kteří pracují v nepříznivých mikroklimatických podmínkách*), pokud požívají pivo se sníženým obsahem alkoholu, a na zaměstnance, u nichž požívání těchto nápojů je součástí plnění pracovních úkolů nebo je s plněním těchto úkolů obvykle spojeno,

*) Nař. vlády č. 361/2007 Sb.

Díl 3 Ochranné nápoje

§ 8 Bližší podmínky poskytování ochranných nápojů

(1) K ochraně zdraví před účinky zátěže teplem nebo chladem se poskytuje zaměstnanci ochranný nápoj. Ochranný nápoj musí být zdravotně nezávadný a nesmí obsahovat více než 6,5 hmotnostních procent cukru, může však obsahovat látky zvyšující odolnost organizmu. Množství alkoholu v něm nesmí překročit 1 hmotnostní procento; ochranný nápoj pro mladistvého zaměstnance však nesmí obsahovat alkohol. Ochranný nápoj chránící před zátěží teplem se poskytuje v množství odpovídajícím nejméně 70 % ztráty tekutin a minerálních látek potem a dýcháním za osmihodinovou směnu. Ochranný nápoj chránící před zátěží chladem se poskytuje teplý, v množství alespoň půl litru za osmihodinovou směnu.

Ale pozor - to neznamená že se na pracovišti může pít i jiný alkohol.

@jedubabicka: Díky za rešerši, jsem zase o něco informovanější. Z celého tedy vyplývá, že ve sklárně pijí 8° pivo, což je pivo s obsahem alkoholu cca 2-3%, nikoliv uvedené 1% max. A pořád nevím, co se stane, až si někdo způsobí úraz a nadýchá. Mně vyhrožovali z OSSZ krácením nemocenské dávky a správním řízením za pouhé nedodání prohlášení o tom, že jsem si úraz nezpůsobil pod vlivem. Ale to už jsme fakt OT.

lucie*
hodnocení

1x

*haha* tak s tím by za mnou přišli asi jen jednou...u nás jedna kamarádka slušně řečeno smrdí.Prostě je to tak a nikdy mě nenapadlo to zkoumat.Ovšem hodně mi vadily posměšky a trapné komentáře co měla za zády.Mě třeba osobní pachy nevadí,více mě vadí (ač jsem kuřák) kuřácký smrad nebo chemický zápach z nekvalitních parfémů.Já to třeba poznám-načuchám hned,kdo kupuje šunty.Nejvíce mě vadila kolegyně co se "stříkala"každou pauzu*ee*

...Taky bych chtěla,pokud je to nařízení-nutné k vykonávání činosti,abychom parfémy fasovali.:-DDeodoranty bych odmítla,nepatlám si na kůži zbytečnou chemii,to by mě nedonutili.

Spíše bych jednala třeba o protažení cca o 5min.velké pauzy aby,se lidé kteří chtějí mohli jí osprchnout.Někde je zákaz na šatnu,což dost omezuje,pokud chce člověk dodržovat osobní hygienu v době své pauzy.

doplněno 05.12.18 19:49:

Taky netuším kdo má právo říct,kdo smrdí a kdo né*nevi*mě smrděly kolegyně s levnýma voňavkama,kolegymi zase každý mladý brigádník,ostaním zase smrděla kolegyně při těle,romští agenturníci měli taky zajímavý oder...atd.takže nevím kdo by měl být tím soudcem.

Záleží na tom, jak hodně smrdí. Pokud se to nedá vydržet, tak se nedivim mistrové, že mu to řekla.

hodnocení

1x
Nezlobte, ale to musíte fakt smrdět, pokud se nemyjete každý den. To si umím představit. A tričko bych si měnila každý den. Cítila bych se líp v něm. Mám kolegyni, která taky někdy smrdí potem. Třeba jí deodoranty nepomáhají.
doplněno 05.12.18 22:02: Jestli to zas není vymyšlený dotaz. Nebylo by to poprvé.
doplněno 06.12.18 05:32: Jednou jsem si přes internet psala s mužem, co se každý den nesprchoval. Říkal, že chlap má smrdět. To určitě. *smich*

hodnocení

1x

No u mě když klient překročí můj osobní prostor a mluví na mě zblízka a táhne mu z tlamy...taky mu nesmím nic říct, ale je to hnus, jak jsou někteří lidé netolerantní.

hanickaz
hodnocení

1x

Tak rádcové, nepřehánějte to - co jednomu smrdí, mnoha dalším naopak voní.

Ať si každý čichá k tomu, co je mu příjemné. A tomu, co mu smdí se vyhýbá.

Nepříjemně "vonícímu" kolegovi se jaksi vyhnout nedá ;)

lidus*
hodnocení

1x

Vy se denně nemyjete? Chodíte v propoceném triku 2 i více dní? Fuj, deodorant moc nepomůže. Manžel pokud měl jednání bral si do práce druhou, čistou košili a pokud je na jednání např Brno-Praha, vozil i kalhoty nebo oblek pečlivě zabalený na věšáku aby po vystoupení z auta nebyl jako by vylezl krávě z držky. Divím se vaši manželce, já bych manžela nenechala jít v propoceném tričku a vedle páchnoucího potem bych nespala.

kavarnik

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

1x

@slehacka - Makat, vonět, usmívat se na Vás . V pracovní pozici: Za strojem.
"Makat" je vaše povinnost vůči zaměstnavateli, "usmívat se" pop vás níákdo nevyžaduje, snad ani ta mistrová a "vonět" taky tak docela nemusíte - stačí, když nebudete cítit špínou a potem.

Kdysi jsem pracovala v místě, kde byla dílna s cca 15 chlapy - všichni chodili čistí, oholení a nepáchnoucí. Denně.

kavarnik
hodnocení

0x

Pokud se potim, tak se musim i myt. Pot (nebo moc) nesmrdi hned, ale zacne nechutne smrdet az po urcite dobe..

To, ze vy osobne necitite ze pachnete, nezanamena ze to neciti i druzi. Bezdomovci sami sobe taky nikdy nesmrdi (jsou zvykli) ale kdyz to jejich aroma citim treba v tramvaji, tak se mi chce opravdu zvracet..

Je opravdu takovej problem se ASPON jednou za mesic vykoupat? Je opravdu problem koupit si 2x do roka nejakej deodorant?

slehacka*
hodnocení

Jasně, ozvaly se pohoršené a navoněné paničky. Makat, vonět, usmívat se na Vás . V pracovní pozici: Za strojem. Někdy je lepší se nebránit. To tedy činím a do dámského fóra už nikdy více. Perte, žehlete, sněte o voňavých princích. Dobrou. A na závěr: Kouří vás 80% a bez "šlehu" pracovní dobu nevydržíte. Smrdíte taky, jenže jinak. Dobrou a již nikdy.

72mona3*

A co jste čekal? Poplácání po ramenou se slovy: "ty seš ale chlapák"?

Čich má docela podstatnou funkci. Říká, co je a není pro nás dobré. Třeba varuje před zkaženým jídlem. I vy ho využíváte - váš nos je zaměřen na smrad z cigaret (i když teď to spíš vypadá, že jen kuřákům závidíte volno na cigáro *zmateny*). Osobní hygiena by měla být samozřejmostí. V práci vás jsou jistě schopni nalézt i jiným způsobem, než po čichu. *smich* Stejně tak by mi vadilo, kdyby si někdo na pracovišti (kromě smradu) stále hvízdal, bušil něčím do topení, vrtal se v zubech... Jo, ženské prostě maji víc citu pro estetično a lad. S tím nic nenaděláte *nevi*

No, ja teda nejsem navonena panicka, takze kdybys mi smrdel v kanclu, tak te vykopu z baraku...drsnej chlape.

hodnocení

0x

Jestli pracujete za 80,-/hod. tak bych si radsi moc nevyskakoval...na tyhle mista se tresou UK a zbytek vychodni Evropy...a ty vetsinou smrdej taky...

kavarnik
hodnocení

0x

Makat za 80 voci na hodinu a jeste k tomu smrdet, tak to je teda TERNO!

72mona3*

No, každopádně nebude smrdět prachama *smich*

mila2

Je to lepší než smrdět a ještě nemakat, to už je doma na přes držku.

liska5
hodnocení

0x

A v práci není možnost se osprchovat? Že bys navíc ušetřil za vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]