Nejste přihlášen/a.
Teplota na nule a je bílo, bílo bylo už večer a stále to drží, jen silnice jsou posolené a mokré.
Měli jsme včera firemní mecheche kosek ,,od Prahe´´ a i tam do rána tam napadlo asi 3 cm sněhu, což mělo za následek břečku, na okreskách neuklizenou, takže jsme se až na nájezd v Úvalech jeli za domorodci tak asi 40km/h.
Pak už to šlo, v Nasavrckém kopci nehoda při pokusu o předjetí. U nás, v Opičích horách jsem sice taky lítal s hrablem, bylo tak 3-4 cm sněhu, takže jsem to shrnul hlavně proto, že to má brzo odtát, ať tu nešlapeme v břečce. Jinak teplota okolo -3, mlhavo.
Vysočina. Venkovní teploměr na nule. Ven nevylezu ani za nic, jsem stále plná dojmů ze včerejší cesty vlakem z Prahy. Sotva jsem celá zmoklá nasedla do vlaku a volala domů, dostala jsem vyhubováno, že jsem měla u dětí zůstat do rána, že domů od vlaku po náledí ve zdraví nedojdu. Cha cha, cho cho smála jsem se. Mám přece francouzskou hůl chytře opatřenou bodcem! Smích mě přešel v polovině cesty, kdy jsme kvůli námraze na el. vedení dlouho stáli. Syn mě telefonem postrašil, že nemusíme vůbec dojet, respektive až za hodně dlouho s jinou - dieslovou lokomotivou. A doporučil, abych si na boty navlékla rezervní ponožky, že to nebude tak klouzat. Rada se mi zdála potupná, ale zapamatovala jsem si ji. Při přestupu na jiný vlak jsem z jednoho nástupiště na jiné málem nedošla, do vagonu mě pak nastrkal průvodčí. Okamžitě jsem začala navlékat ponožky. Ostatní cestující se dívali s úsměvem, ale později mi je nejspíš záviděli. Cesta k domu mi pak trvala trojnásobně déle než obvykle. Teď už se tím bavím, ale opakovat to nechci .
Včerejší večer byl opravdu hodně "výživný". Dlouho dopředu strašili ledovkou a ona opravdu nakonec byla, ale silnice byly sjízdné téměř všude - kvalitně posoleno. Kde nesolili, byl povrch jako sklo. Postranní uličky, chodníky, zábradlí i zaparkovaná auta. Kolem půl jedenácté jsem sjela po šikmé pěšince k chodníku a snažila se vyvenčit pejsana. Odmítal chodit jinde než po trávě a místy jsem ho musela poponášet. Domů jsme se museli vrátit přes garáž, zpátky ke dveřím bysme se nevyškrábali. Neměla jsem náhradní ponožky přes boty (dobrý fígl
).
Brno, venku hnusně zima a svítím v bytě celý den, nějaký poprašek tam je, vnučky nevydržely a šly bobovat, vrátily se jak čuňata od bláta. Zimu nemám ráda.
Tak tady u nás u Vltavy je momentálně předjaří, na teploměru +4 a hromádky sněhu, jak se uklízelo. Žádné bílo a prý to vydrží až do vánoc, říká odborník klimatolog. V truhlíku si raší chryzantéma a bují ptačí zob a odkvetlé astry. Poletují do kruhu havrani. Vedro je v šále. O adventu nic nevíme.
...TAk a teď vysvitlo sluníčko, opírá se do budov a po nebi plují obdélníkoví beránci. Vistárie na vrátkách ještě neopadala. Vskutku jarní prosinec. +hodně stupňů Celsiových. Zvláštní hnědavě vzorovaný bílý holub si tu cape po chodníku a vůbec se nebojí lidí.
...A tady u nás na pláži je plus 35 stůpňů celsiových hedvabnastezka.cz/...
Vrány a holubi jsou jinak kámoši. To jsem viděla na vlastní oči, když jsem byla v Polsku, že spolupracují při hledání potravy a komunikují spolu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.