Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám jednu otázku. To, že v naší republice byly jaderné zbraně hromadného ničení bylo několikrát potvrzeno, jak hned po revoluci tak i později. Proč se tomu někteří brání a stále tvrdí, že je to nesmysl? Kdysi to byla šeptanda, pak se to potvrdilo jak z české tak z ruské strany. Dnes už to nemá žádný smysl, jde jen o historickou přesnost. Proč se ale stále někteří lidé brání jasně dané věci? Co si myslíte vy, jak o těchto lidech, tak i o oněch zbraních? Pokud by měl někdo nějaké zajímavosti určitě by byly vítané.
To jsou stejné typy lidí, kteří třeba popírají holokaust, věří na chemtrails a také věří, že Zeman je dobrý prezident.
Ani jedna z kategorií v anketě nevystihuje tuto skupinu lidí. Jsou to snadno zmanipulovatelní lidé (i když si to o sobě nemyslí), většinou s průměrnou, nebo podprůměrnou inteligencí, kteří se nezajímají o fakta a pravda je pro ně jen to, co se jim líbí.
Opravdu si myslíte že Zemana mají za dobrého prezidenta pouze lidé zmanipulovatelní s podprůměrnou a průměrnou inteligencí nezajímající se o fakta?
to brezina: Ano, přesně tak. Znám celkem inteligentní lidi, kteří ho sice volili, ale teď toho litují. A druhým dechem smutně dodávají, že nikoho lepšího teď bohužel nemáme. Což též smutně uznávám..
To že si někdo o sobě myslí že je inteligentní ještě neznamená že jím opravdu je.Sám to v předchozím textu uvádíte.
to brezina: no sice jsem nemluvil o inteligenci, ale o zmanipulovatelnosti, ale budiž. Jestli jste spokojený se Zemanem jako prezidentem a cítíte se být inteligentním, tak ok, já vám to nevymlouvám. Jen jsem si při psaní příspěvku uvědomil, že ta skupina lidí, kterou jsem se snažil si v hlavě nějak definovat, sedí na většinového voliče. Proto jsem tam přidal Zemana Ono je to vlastně v pořádku, Zeman se jako správný stratég ve volbách zaměřil na většinu. Já si ale nemůžu pomoct, připomíná mi to "Rytmusův princip"
A není to jedno? To co bylo ,ať to již někdo převrací,někdo tomu odporuje a nekdo to bere za pravdu,byl a nezměnímo to ať je-byla skutečnost jakákoliv! prostě :"čo bolo, bolo ale terazky ...!"
To lze odpovědět na jakoukoliv otázku. A když jsem založil toto téma, tak min. mě asi ne. Víceméně na poradte.cz velmi příhodná odpověď. XD
Ale vážně, já se zajímám o opevnění, bunkry a jiné vojenské objekty. Tak čistě pro větší přehled a více názorů na danou věc. No a také mě zajímá proč, jak někdo napsal výše, nevěří v přistání na měsíci, nebo věří, že je země placatá. Nebo i to, když i přední vojenské špičky potvrdí že tu zbraně tohoto typu byly a někdo to prostě popírá. Proč?
Ale doufám, že to vnímáte spíše z historického a informačního hlediska. Prostě si myslím, že je to zajímavé téma.
Čechů, kteří to viděli na vlastní oči. Tedy skutečné zbraně a ne jen obaly od nich, je tak málo, že by jste je možná spočítal na prstech. Je velmi málo pravděpodobné, že by kterýkoliv mluvil. A Rusové neřeknou nic. Takže všechny důkazy jsou jen nepřímé. Jediný, kdo by to mohl na 100% potvrdit, jsou ruské archívy, a tam si počkáme ještě nejmíň 20, spíš 40 let.
Milovice-"Mordové rokle"...Dnes je tam muzeum.Průvodce vypráví o tom jak tam byly pouze radary a o nějakých raketách (ani mobilních) nemůže být řeč.Já od 70-tého roku pracoval u Vojenských lesů a statků a do těchto míst jsme jezdili těžit dřevo(měli jsme propustky).Kolikrát jsme těžili dřevo v místech kde hned za námi probíhala výstavba.Dodnes si pamatuji jak jsme traktorem projížděli okolo třech náklaďáků na kterých byly zhruba 6m dlouhé rakety.Dvě na sobě měly síť a jedna byla celá odkrytá a měla sundaný kryt motoru.
Ptáte se, co je to za lidi, co to popírají? To jsou lidi, co se o historii nezajímaj, otravuje je to se k něčemu vracet, že by měli zaujmout nějaký postoj. Třeba proto, že by se to nemuselo někomu líbit. Většinou řeknou, že pro ně je důležité, co bude a né, co bylo. O nějakém poučení z historie neuvažují. A taková je většina. Taky svoje dělá internet, kde kolují často dezinformující maily.
Úložiště hlavic byla a byla také hodně rychle v r. 1990 zahlazována. Věřím i tomu, že hlavice přímo mířily na západní cíle. Proto sem hlavně vlezli, Rusové za Brežněva. securitymagazin.cz/...
Ano, úložiště bezesporu byla. Jedno takové bylo tady u Turnova. Místní, ti starší, přesně vědí kde. Nicméně, nikdo, nikdy, pokud vím, nepotvrdil nebo nevyvrátil přítomnost jaderných hlavic. Kdysi se mi zaklínal jeden bývalý voják, že tam byly rakety(nosiče) ale bez hlavic. Tak vlastně taky nevím nic.
Uloziste jadernych zbrani (a jakych presne jadernych zbrani?) na uzemi CSSR byla, ale otazka zni, zda v nich nekdy byly ci nebyly prave ony strategicke hlavice namirene na zapad. Soveti mohli mi doma v SSSR a ve svych satelitech vcetne CSSR napriklad 200 ulozist jadernych zbrani, ale opravdove ostre rakety mohly byt treba jen v nekolika z nich. Nektera tato uloziste mohla byt treba jen pripravena pro pripad nutneho prevozu techto zbrani - napr. ze strategickych duvodu nebo z duvodu pripadneho prozrazeni apod. Nektera tato uloziste mohla byt jen ciste cvicna a v nich treba jen makety, a nektera uloziste mohla byt postavena treba jen z duvodu zmateni nepritele a pak nasledne treba nastrcenymi spiony zamerne vyzrazena - aby si USA a NATO mysleli, ze tam tyto rakety jsou, ale ony byly treba naopak uplne nekde jinde. Jinak Sovet neverili prakticky nikomu, mezi SSSR a ostatnimi staty vychodniho bloku byla druha zelezna opona. Soveti neverili ani svym satelitum (hlavne NDR ale diky 1968 ani nam nebo Polakum (Solidarita) ci Madarum (1956)) takze o umisteni techto zbrani na nasem uzemi, pokud tu tedy vubec kdy byly, teoreticky nemusel vedet zadny Cech (ani vlada, prezident, ministr obrany, uzke vedeni KSC, vojenska rozvedka,..). Soveti meli na uzemi CSSR sve vojenske zakladny a voj. cviciste a delali si tu prakticky co chteli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.