Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracák vyhození

Od: petri38 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den můžou mě vyhodit z pracáku z důvodu zprávy od doktora,že není pro mě jakakoli práce vhodná nebo většina pokud ano co dělat dál? Můžete mi prosím poradit děkuji P

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prace
hodnocení

2x

Nevěřím, že někdo napíše potvrzení, že žádná nebo skoro žádná práce není vhodná. Pracují vozíčkáři, mentálně postižení atd. To byste musel být ležák v bezvědomí.

A co dál? Proč nemáte zažádáno o invalidní důchod?

hodnocení

0x

Ne VYHODIT Vás nemůžou.Mohou Vás jen vyřadit!

petri38
hodnocení

No asi tak psycholog mi napsal něco v tom smyslu a moje doktorka mi napsala podle toho vyjádření a jsem před vyhozením a pak něco co dál léčím se mám nějaké problémy a rádi se mě zbaví když mě vyřadí tak mám problém děkuji za odpověď D jdu na vyšetření zadat možná budeme
prace

Nikdo se vás nechce zbavit. ÚP práce je pro ty lidi, kteří mohou okamžitě nastoupit na uvolněné místo. Jak píšete, to vy nejste. Takže pláčete na špatném hrobě.

Věřte, že zpráva od psychologa nemá žádnou cenu. To není MUDr.

I psycholog je důležitý prvek k posouzení pro výběr zaměstnání, syna dokonce sám ÚP k němu poslal. Ale ujišťuji vás, že to, že nemůžete dělat na plný úvazek není důvod přiznání invalidky, bohužel. Vím z vlastní zkušenosti. Invalidní komise posuzuje to, jestli klient může nějak pracovat, nikoliv, zda ho s tím omezením někde zaměstnají. Tolik slova jedné lékařky, u které byl syn před komisí. Takže ruce má, nohy taky, že má problémy a že to bude zaměstnavateli vadit? To nikoho nazajímá a tak i když je nezaměstnatelný, nikdo nechce takového člověka, invalidku nedostane.

hodnocení

0x

Je rozdíl mezi "není pro mě jakakoli práce vhodná nebo většina" a "psycholog mi napsal něco v tom smyslu".
Pak by taky měl sdělit, které zaměstnání vhodné je, aby měl ÚP asponě nějaké vodítko.

Jestliže objektivně nemůžete pracovat, měla byste zažádat o invalidní důchod - splňujete-li podmínky pro jeho přiznání.

Proti vyřazení z evidence se samozřejmě můžete odvolat - ale výsledek těžko odhadovat předem.

asdf
hodnocení

0x

I podle mého názoru byste měl bý v pracovní neschopnosti, nebo zažádat o invalidní důchod. Každopádně byste se měl léčit a nedocházet pouze k psychologovi, ale absolvovat další vyšetření.

Pokud nejste schopen vykonávat zaměstnání na plný pracovní úvazek, potom je ID víc než vhodný, protože potom můžete pracovat na zkrácený pracovní úvazek. A ID dorovná právě ty chybějící peníze.

iz*
hodnocení

0x

Jestli pro Vás není vhodná jakákoliv práce, nejste uchazečem o zaměstnání a ÚP Vás bude muset vyřadit z evidence.

Poraďte se s lékařem, který potvrzení vystavil, a zkuste požádat o invalidní důchod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]