Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam byste investovali 100 000 Kč?

Od: investice odpovědí: 25 změna:

Ahoj, řekněme, že jste dostali 100 000 Kč a nechcete je nechat ležet ladem na bankovním účtě. Rozhodnete se je tedy někam investovat, kde to bude co nejvýhodnější - kam to bude?

Já bych to investoval do nemovitosti, např koupě bytu, ale to je s touto částkou nereálné.

Budu rád za Vaše názory :)

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Tak s tímhle tak stavební spoření. Teď do konce měsíce se vyplatí u ČS, ale zhodnocení je pořád v průměru cca 3 % ročně.

edodot
hodnocení

1x

Investuj do toho, co umíš. Jinak 100tis kč není ani základní finanční rezerva pro průměrného člověka. Takže bych to hodil maximálně na spořící účet a dál neřešil.

Já řeším, kam "investovat" 2-3mil. A také to zatím leží na spořícím. Inflace mi sice něco žere, ale není to zase tak hrozné.

hodnocení

0x

Pokud máte odvahu, tak třeba rozpůjčovat na zonky.cz Já tam mám výnos kolem 10% p.a.

edodot

To je průměrný výnos již zcela zaplacených půjček a nebo i stále placených?

Je to průběžné číslo, mám zhruba 300 půjček, z toho 100 splacených a 200 "živých"

edodot

Tedy skutečný výnos není 10% p.a. Do výnosu nelze započítávat nesplacené částky úvěrů. Ted ti dlužník splácí dlužnou částku. Až úplně na konci je nějaký výnos.

Kolik máš výnos u těch již zcela zaplacených?

Tak jistě, já jsem uvedl tohle číslo.

Kam byste investovali 100 000 Kč?

hodnocení

0x

Solidní investiční fond.

hodnocení

0x
Na nemovitost by sis musel vzít úvěr a pak z pronájmu splácet. Jenže ten pronájem by na splátky nestačil. Nemovitosti jsou dnes drahé. Těch sto tis dej do airbank na jedno procento, je to tak akorát záloha na nenadálé výdaje. Pokud bys měl investiční horizont delší, v řádu let bys prachy nepotřeboval nebo je máš prostě navíc, tak pak je to jiné. Já mám dividendove akcie, které nesou 7-8% ročně na dividendach plus výnos na kurzu akcií, cca 55% za posledního cca 2.5 roku, zbytek portfolia mám na vlnkování u nás nebo US. V US se dá trhnout i 60% za týden, to byl můj nejlepší obchod.

jabraka*
hodnocení

0x

Investoval jsem u banky do IF ale výtěžek je na možnostech fondu peníze zhodnotit.Pokud zaručují 1%,je to 1000 Kč ročně.

Na tom se rozhodně nezbohatne!.

JABRAKA

vendl
hodnocení

0x

Do Hello Bank na sporici ucet za 1,5% p.a.

liska5
hodnocení

0x

Někde se vyplatí koupit a pronajímat garáž.

na to mu v dnešní době 100 tis nestačí, i na malém městě jsou garáže tak 150 a víc

petan86*
Ale jsou i garáže pod 100 000, druhá věc je, rozčilovat se s nájemníky. Já mel 4 lidí během cca 3 let a s placením jsem je musel uhánět.
gornick

Záleží kde taky bydlíte. U nás v Táboře stojí obyčejná garáž 270 tisíc, v centru se teď jedna prodává za 390 tisíc.

hanas
hodnocení

0x
Osobně mám finanční rezervu v akciích. Většinu v dividendovych titulech, část na hraní. Vše R-M systém. Výnosy se musí danit. Základní poučka zní, investovat do toho, čemu člověk rozumí. Akcie vyžadují znalosti, informace a čas. 20000 + 20000 + 20000 bych nekam zazdila na rok, 2 roky a 3 roky, založila v prosinci stavební, vložila 20000 a dalších 20000 v lednu. 20000 vklad leden 2020 a leden 2021. Výnos malinko víc než inflace, ale lepší jak nic.

hanas
hodnocení

0x
Trochu jsem se zamotala do svých úvah. Vklady na stavební by byly: 12/2018, 1/2019, 1/2020, 1/2021, 1/2022, na vklady 1/2023 a 1/2024 by bylo nutné 2 * 20000 dosporit ze mzdy. 12/2024 vypoved, 7 státních podpor, ale k penězům byste se dostal až leden 2025.

still10k*
hodnocení

0x

Čapnul bych jednoho známého (blázen pře staré krámy) a prolezl bych s ním burzy a blešáky. Stále si mi stěžuje že tam viděl tohle a tamto a že by to uměl dobře prodat, ale nemá na nákup. Tak bych mu to zasponzoroval..

edodot

Kde se stala chyba, že stále nemá peníze, když je tak dobrý obchodník?

gornick

Taky se mi to nějak nezdá. Kdybych věděl, že to má hodnotu a hned to prodám, tak si klidně i půjčím od banky a následně to hned splatím.

still10k*

Dumáte nad blbostma. Netušíte jak tihle blázni sběratelé fungují ;)

hodnocení

0x
Anebo bitcoin :) :)
edodot

To už je zase nejlepší čas na nákup? *smich*

No já nevím :) pořád padá, dnes mínus 8%:):)

něco si přejte padá bitcoin *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]