Nejste přihlášen/a.
Spratka jako jsi Ty, asi musí fotr nebo matka k tomu honit. Možná až Tě přejde těžká puberta, začnou se k Tobě chovat jako k rozumné osobě a spolehnou se na to, že se vykoupeš v deset, abys pozdějším koupáním neprobudila celý dům.
Komu říkáte spratku )? Tady jde o to ,že já hygiennu pravidelně dodržuju ,myju se každý den ,mně šlo hlavně o to ,když vás ten rodič volá opakovaně ,a vy s nim souhlasíte ,ale chcete tam dojít až za chvíli
) ,protože mezi tim mám třeba ještě další starosti ,navíc se nechodím ani nijak bavit ,nepiju a nechodím se bavit po večerech
),takže spratek asi těžko můžu být
) ,byla to jen otázka to vy jste odpověděla ,jak arogantní kravka
) .
Pokud jste pro fyzické tresty ,tak by jste se měl jít léčit ) ,protože fyzický trest nic nevyřeší ,ba naopak
).
A pokud jste už rodičem ,tak to dítě ,co máte doma asi musí dost trpět ( ..lituji ho ,pokud za každou chujovinu co způsobí nebo neuposlechne upřednostňujete fyzický trest
).
Fyzický trest řešil po staletí mnohé. Doma i ve škole. Rodičům se vykalo a děti si jich vážili. V posledních letech se razí trend, že na dítě se nesmí člověk pomalu ani křivě podívat. A je to vidět. Co já zaslechnu za sprosťárny na hřišti od dětí na prvním stupni...
No vidíte ,tak si nemyslím ,že jsem je až tak sprostě urazila ) ,když je "spratci" na hřištích dokážou popsat daleko i hůř.
Máte pravdu - ve středověku se rodiče s dětmi nijak nemazali.
Ale k těm trestům - "sebrat elektroniku" by museli rodiče společně se "zarachem", protože jinak to ztrácí smysl.
Simaa,pro matku mám dvě označení,mamka,maminka. Pro otce táta,protože vůči němu mám veliké výhrady. Nedovolil bych si ho nazvat fotrem a mamku matkou. Tito dva lidé mne vychovali a starali se o mne,do té doby jsem prostě poslouchal a přesně to by jste měla dělat i vy. Až vypadnete z baráku a budete se starat o sebe sama,pak si vyskakujte,ale v šestnácti "držte hubu a krok",jasný? Jste na rodičích těžce závislá... Jo a jsem děda,syny mám slušně vychované,u vnuků už to bohužel říct nemohu...
Dítě fotra a matky je prostě spratek, přeber si to, jak chceš. A svým chováním a vyjadřováním zde na poraďte mě v tom jenom utvrzuješ.
"původně se označení "spratek" užívalo pro předčasně narozené zvíře, později se tak říkalo kůži z těchto předčasně narozených, mladých či malých zvířat. ("Kůže z nejlepšího vola nemá dražší býti nad půl druhé kopy, jehněčí kůže nebo spratek nejdráže za 6 gr. míš." Win.). V přeneseném slova smyslu se používá slovo "spratek" jako nadávka pro malé dítě či člověka drobné postavy."
Slovo "spratek" má základ v praslovanském slově "jъz-portъkъ", tedy mládě "vyřezané, vypárané" z matčina těla.
Jako rodič už taky chci mít klidný večer, alespoň chvíli, a nejsem zrovna nadšená, když syn nakluše do koupelny až k půlnoci. Jsem zvyklá vše před spaním kontrolovat a tak i koupelnu a jsem ráda, že už ten den nebude používaná. Možná to mají rodiče také tak. Ono totiž není vždy 100%, že vy adolescenti necháte koupelnu v přijatelném stavu.
Asi to normální je, je také třeba dodržovat domovní klid po 10-té hodině. Možná se cákáte o půlnoci... A jenom tak na okraj, váš tatínek si nezaslouží od vás lepší pojmenování než "fotr"? Ale nebojte, vydržte ještě 2 roky a budete plnoletá, tudíž budete mít své bydlení, práci, starost o sebe a bez fotra.
Ne, to sem nezazil. V 16, kdyz sem byl vecer zrovna doma, coz take uplne pravidlem nebylo, sem se bezne chodil mejt kdy sem chtel. Bud mas tak panovacne rodice, nebo vzbuzujes pocit, ze je Te potreba. stale vodit za rucicku, nebo je k tomu jiny objektivni duvod (ruseni, twpla voda atd.)
Jestli si potřebujete dokazovat svoji "dospělost a nezávislost" tím, že po 22. hodině vzbudíte nejmíň půlku domu;
jestli se ve vašem věku myjete až po připomenutí;
jestli tím prudíte "fotra či matku"
pak ano, je to naprosto normální. Tedy u vás doma.
A jestli si myslíte, že svým dotazem někoho šokujete, pak se těžce mýlíte
Ne normální to není pže když Tě něco do Tvých 16. nenaučili,tak nyní je již pozdě ťě učit základní věci!
Jina když jsem byl mlád (tzn ve Tvém věku) tak toto koupání znamenalo nanost vodu do kotle,zatopit ,až byla vodá horká kbelíkem nalít do vany,dalším pak donést ze studny a pak teprve se okoupat,proto se tato "velká očista prováděla" jednou týdně,což někteří mí vrstevníci z města toto neznali.Ale neznamenalo to,že člověk smrděl potem (to nebyli žádné "pičifuky" jako dnes) hygiena se prováděla i když ne v takovém rozsahu jako dnes,kdy se vlítne do koupelny pod sprchu a otočí se kohoutkem .
Jestli je to normální to neřeším, ale jakožto fotr své puboše taky zaženu do koupelny do 22h. Ono totiž nejen, že se rochní dobu, ale ještě považují za nezbytné vyhrávat si k tomu na mobil .
Ale docela mě utěšuje, že údajně mnozí z té puberty vyrostou a pak jsou schopni normálního fungování v dalším životě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.