Nejste přihlášen/a.
Jakou hrubou mzdu může očekávat recepční ve čtyřhvězdičkovém hotelu v Ostravě?
Velmi děkuji
Recepční má platové rozmezí 17 000 - 30 000 Kč. Na ÚP nástupní plat 16 000, nebo 17 000, někde je uvedena hodinová mzda 89,20 /místo Moravskoslezský kraj/. K tomu dostává mnohde pracovník i odměny, závodní stravování, někde je i ubytování, plus zákonné příplatky za soboty a neděle, svátky, přesčasy.
Pokud si najdete místo mimo ÚP, tak je mzda vyšší, na úřadě práce je známo, že dávají málo. Aby člověk nebyl vyřazen z evidence, tak nemá třeba jinou možnost, než to místo s nízkým platem vzít.
Oprava, myslela jsem průměr okolo 20 000, v těch nabídkách od jedubabičky..
pokud uzavírám smlouvu přímo s vedením hotelu, tak přece nehraje roli, kdo dohodil pracovní pohovor. Jakou si vyjednám mzdu je jen na mně a vedení.
Pokud si vyjednáte, tak jednejte. Mohou mít takový nedostatek pracovníků, že na Váš požadavek kývnou.
Anebo také ne, když nenastoupí rodák za 16 000, tak za rohem čeká paní z východu, nebo z Polska, která to vezme velice ráda.
Těch možností a fíglů okolo zaměstnávání je víc než dost.
Podle odkazu jedubabičky se plat nedostane přes 20 000.
10 000 Kč - 23 000 Kč měsíčně, 87Kč/hod
Jestli je k tomu snídaně...? Recepční zejména jen sedí a povinně dobře vypadá, u čtyřhvězdiček budou chtít jazyky, alespoň EN.
rfma - nevím, čemu se divíte s tou snídaní?
To je zcela běžné. Recepční po noční směně neodchází hladový. Záleží, kdy si předávají směny.
Pracovala jsem jako servírka na Vlachovce a docházela podávat snídaně, kuchař mi před směnou vždycky připravil něco k zakousnutí. Zeptal se, kolik chci vajíček a já že jedno a on mi stejně dal dvě.
Umět jazyky je snad automatické, bez této vybavenosti by se neměl adept o tuto práci pokoušet.
repce: Nedivím se, v Mekáči mají slevovou kartu. Jenom že se snídaněma to jde, i ten poměrně malý plat. Ale určitě dvě vajíčka a se šunkou a topinkou a pomerančovým džusem plus čaj, samozřejmě. A to by se mi velmi líbilo. Naservírované s konvičkou smetany a mističkou medu. Tu směnu by chtělo prokrmit , jinak mi to přijde rozvleklé povolání.
hotel-majestic.cz/... Ještě se vrátím k té recepční v hotelu a k sezení. Znám hotely, kde se recepční nezastaví a nesmí si ani sednout /není kam, židle chybí. Musí být stále pro hosta k dispozici a za pultíkem vidět. V lepším hotelu to tak bývá, ale záleží na firemní kultuře, na uzpůsobení, zařízení recepce a na vedení hotelu.
Každý hotel to má jinak.
Hotel Majestic - recepce pultík vlevo, provoz nonstop, recepční v tomto hotelu nesedí, má zákonem dané přestávky.
No takže 18 000 - 19 000 hrubého, a to se všemi příplatky a bonusy. To veme jen naprostý zoufalec.
Pořád lepší, než být na pracáku, nebo bez peněz. Když dotyčná osoba je třeba z oboru a na ostravsku nic lepšího není zrovna volného.
Nezapomeňte, k tomu dostává za nižší cenu obědy, večeře, snídani.
Dostane odměny, příplatky za víkendy, svátky.
A za nějaký čas i třeba povýšení, nebo alespoň zvýšení základu.
Občas od uznalého hosta nějaký dárek, pozornost.
A je v teple. podívejte se třeba na pracovníky, kteří mají pracoviště venku. Doručovatelé, řidiči automobilů, policisté atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.