Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou mzdu má recepční v 4* hotelu v Ostravě?

Od: janmal odpovědí: 17 změna:

Jakou hrubou mzdu může očekávat recepční ve čtyřhvězdičkovém hotelu v Ostravě?

Velmi děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podle nabídky míst cz.jooble.org/... cca mezi 15 - 25.000,- Kč + různé příplatky a benefity.

cicky
hodnocení

0x

Klidně 50 tisíc, ale rozhodující je to, na čem se obě strany dohodnou!

khfd
Jo, to bych teda chtěla vidět, kdo by si dohodnul 50tis. za recepční v Ostravě. Ledaže by to bylo se "službami" navíc, jako roztahovani nohou šéfovi hotelu.

Myslím, že by to pro šéfa musely být zajímavější praktiky, než jen pouhé klasické roztahování nohou :)

repce
hodnocení

0x

Recepční má platové rozmezí 17 000 - 30 000 Kč. Na ÚP nástupní plat 16 000, nebo 17 000, někde je uvedena hodinová mzda 89,20 /místo Moravskoslezský kraj/. K tomu dostává mnohde pracovník i odměny, závodní stravování, někde je i ubytování, plus zákonné příplatky za soboty a neděle, svátky, přesčasy.

nsp.cz/...

Pokud si najdete místo mimo ÚP, tak je mzda vyšší, na úřadě práce je známo, že dávají málo. Aby člověk nebyl vyřazen z evidence, tak nemá třeba jinou možnost, než to místo s nízkým platem vzít.

doplněno 18.11.18 14:14:

Oprava, myslela jsem průměr okolo 20 000, v těch nabídkách od jedubabičky..

pokud uzavírám smlouvu přímo s vedením hotelu, tak přece nehraje roli, kdo dohodil pracovní pohovor. Jakou si vyjednám mzdu je jen na mně a vedení.

repce

Pokud si vyjednáte, tak jednejte. Mohou mít takový nedostatek pracovníků, že na Váš požadavek kývnou.

Anebo také ne, když nenastoupí rodák za 16 000, tak za rohem čeká paní z východu, nebo z Polska, která to vezme velice ráda.

Těch možností a fíglů okolo zaměstnávání je víc než dost.

Podle odkazu jedubabičky se plat nedostane přes 20 000.

rfma

10 000 Kč - 23 000 Kč měsíčně, 87Kč/hod

Jestli je k tomu snídaně...? Recepční zejména jen sedí a povinně dobře vypadá, u čtyřhvězdiček budou chtít jazyky, alespoň EN.

repce

rfma - nevím, čemu se divíte s tou snídaní?

To je zcela běžné. Recepční po noční směně neodchází hladový. Záleží, kdy si předávají směny.

Pracovala jsem jako servírka na Vlachovce a docházela podávat snídaně, kuchař mi před směnou vždycky připravil něco k zakousnutí. Zeptal se, kolik chci vajíček a já že jedno a on mi stejně dal dvě.;)

Umět jazyky je snad automatické, bez této vybavenosti by se neměl adept o tuto práci pokoušet.

rfma

repce: Nedivím se, v Mekáči mají slevovou kartu. Jenom že se snídaněma to jde, i ten poměrně malý plat. Ale určitě dvě vajíčka a se šunkou a topinkou a pomerančovým džusem plus čaj, samozřejmě. A to by se mi velmi líbilo. Naservírované s konvičkou smetany a mističkou medu. Tu směnu by chtělo prokrmit *smich2**mnam*, jinak mi to přijde rozvleklé povolání.

Myslím, že se těch snídaní rychlé přejí.
repce

hotel-majestic.cz/... Ještě se vrátím k té recepční v hotelu a k sezení. Znám hotely, kde se recepční nezastaví a nesmí si ani sednout /není kam, židle chybí. Musí být stále pro hosta k dispozici a za pultíkem vidět. V lepším hotelu to tak bývá, ale záleží na firemní kultuře, na uzpůsobení, zařízení recepce a na vedení hotelu.

Každý hotel to má jinak.

Hotel Majestic - recepce pultík vlevo, provoz nonstop, recepční v tomto hotelu nesedí, má zákonem dané přestávky.

janmal
hodnocení

No takže 18 000 - 19 000 hrubého, a to se všemi příplatky a bonusy. To veme jen naprostý zoufalec.

repce

Pořád lepší, než být na pracáku, nebo bez peněz. Když dotyčná osoba je třeba z oboru a na ostravsku nic lepšího není zrovna volného.

Nezapomeňte, k tomu dostává za nižší cenu obědy, večeře, snídani.

Dostane odměny, příplatky za víkendy, svátky.

A za nějaký čas i třeba povýšení, nebo alespoň zvýšení základu.

Občas od uznalého hosta nějaký dárek, pozornost.

A je v teple. podívejte se třeba na pracovníky, kteří mají pracoviště venku. Doručovatelé, řidiči automobilů, policisté atd.

Repce *palec*. Někde mají i nepravidelné směny jako denní, noční. Pokladní sedí u dveří v průvanu.
repce

No, u té recepční je také směnný provoz. Když vezmete větší hotely, tak je tam ta služba zajištěna 24 hodin denně.

liska5
hodnocení

0x

Tu práci jsem si zkusila coby brigádník-důchodce, ale ne v Ově. Dobré byly snídaně zdarma, oběd za 35,- a kafe za 6,-. Ono to bude, jak kde, ale plus to je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]