Nejste přihlášen/a.
Myslíte, že by se demonstrovalo proti Babišovi, kdyby nebylo čapího hnízda? Kauza prý vznikla díky anonymnímu udání nějakého opozičního politika (snad Kalousek?) , jenže nic protizákonného se ani po mnoha důkladných kontrolách neprokázalo, přesto trestní stíhání neskončilo. Jak je možné, že stále trvá? Mohl by žádat odškodnění?
Mě jen udivuje, kolik lidí se nechalo zfanatizovat křiklouny jako je Babiš a velkou hubou Zemanem. To fakt nikdo nemá soudnost? To si vážně myslí, že někdo chodí a platí demonstrantům? To je opravdu nenapadne, že pravda může být někde úplně jinde? Prostě zloděj křičí chyťte zloděje. A to, že se proti Babišovi postavil Kalousek z něj ještě nedělá slušného člověka. Nevíme co všechno se tam děje, ale Babiš a Zeman je zhouba ČR.
ringo:
za těch téměř 30 let tady byly u vesla větší zhouby teto země a kolem nich je pořád relativně klid, Babiš se Zemanem je jen slabý odvar
NE, nikdy za posledních 30 let nebyly u moci takové zrůdy, jako je Babiš se Zemanem. Takovou ostusu, jakou má tato země za jejich vlády, tahle republika za posledních 30 let ještě neměla...
Tu ostudu dělají zejména novináři, kdyby stejně rozmazávali všecny prů...ry co se staly od 89´ tak by to odnesl už i Havel a nejspíš by se dnes po něm jmenovala ruzyňská věznice a ne ruzyňské letiště
Pan prezident Zeman je snad nejlepší prezident v historii této země. Nedokážu si představit co by se dělo , kdyby na jeho místě byl Drahoš nebo dokonce kníže.
Z těch devíti prezidentských kandidátů byli mnozí rozhodně lepší než Drahoš, ale kolem něj se udělala taková kampaň, která dokázala zmasírovat i ty co o něm do té doby vůbec nevěděli a dostal se až do druhého kola a pak už nezbývalo nic jiného než Zeman
S knížetem to bylo úplně to samé, ale o to smutnější, že vůbec někdo uvažoval nad spícím, nesrozumitelně mluvícím člověkem a knížetem jako možným prezidentem této země
Zmanipulované ovce dokáží cokoliv a je zatím veliká klika, že vyhrává zdravý rozum.
Plný souhlas s instalater, Zeman je zatím nejlepší prezident, který kdy byl v čele této země.
Nemocný člověk, jako je pan Zeman, by si měl užívat zaslouženého (?) odpočinku a ne ho vláčet jako vycvičenou opičku na veřejnosti. Být to můj děda, tak bych všem těm vyžírkům kolem něho ruce zpřerážela...
sebod
To je sice pravda, ale tahle země jej teď potřebuje a nezbývá než doufat, že po skončení jeho funkčního období se už nenechají lidé této země zmanipulovat ke kandidátům jako Drahoš, kníže a podobným osobám nastrčeným škodiči, v obou prezidentských volbách bylo z čeho vybírat, ale do druhého kola se se Zemanem dostala vždy nastrčená figura.
sebod- pan prezident je nemocný na nohy. Duševně je naprosto v pořádku a pochybuji, že on by se dal vláčet jak cvičená opička. Na to on je dost inteligentní a také taková jak se říká dubová palice. ... Co se týče mne ,tak já nepotřebuji jeho nohy , ale jeho hlavu. Klidně ať je třeba i na vozíčku , hlavně když je tam občas trošku srovná do latě. ...Vyčítám mu akorát jednu věc. Jak ukazoval tou holí Sobotkovi, tak to neměl dělat. Měl ho tou holí vzít rovnou po hřbetě.
instalater:
Když si vzpomenu, jak to tehdy všechna média rozmazávala, že to prezident neměl dělat, že to bylo neslušné a já nevím co ještě. Teď s odstupem času snad každý musí uznat, že to bylo vůči Sobotkovi hodně mírné, až ohleduplné
instalater. Já se právě obávám, že nemoc jeho nohou je naprosto zanedbatelná proti jiným známkám duševního stáří.
sebod - že by byl duševně nemocný? To nemyslíte vážně. Jsem naprosto přesvědčený , že je na tom velice dobře a že by nás všechny jak jsme tady svými vědomostmi strčil do kapsy. Problém je v tom , že po něm všichni jdou, jelikož se jim nehodí do jejich plánů. Představte si, kdyby jste vy jako prezident musela mluvit skoro každý den na veřejnosti a ,, milion" lidí vás chytalo za každé slovo a snažili se to různě překrucovat... Byl jsem očitým svědkem ( stál jsem pár metrů od něho) a na vlastní uši jsem slyšel co prohlásil. V médiích to potom úplně překroutili vytrhli z kontextu a udělali z toho aféru. A že někdy použije drsnější slovíčko - musíte uznat, že to vždy sedí jak prdel na hrnec a slušněji se to říci nedá. Když promluví nějaký jiný politik, tak já po půl hodině jeho projevu vůbec nevím o čem mluví u Zemana rozumím každému slovu a naprosto chápu co tím chtěl říci. Tož tak.
bmBX -
- popravdě neznám přesnou definici slova státník. Pro mne osobně je to ten, který má určitou vizi a hledí do budoucna a to si myslím, že prezident Zeman splňuje s přehledem.
Všimněte si, že když je nějaká aférka ve světě, tak všichni se na tom snaží okamžitě nějak přiživit a Zeman to řeší s naprostým klidem byť je třeba v opozici. A až uběhne nějaký čas , tak se zjistí, že on měl pravdu a ostatní reagovali až přehnaně hystericky.
007 - pokud chceme o někom říkat, že je špatný , tak musíme být na stejné úrovni nebo spíše lepší než on a ruku na srdce na něho nemáme ani jeden z nás.
instalater. Já osobně si myslím, že člověk by měl být hrdý na svoji vlast, na svého prezidenta. Ale já opravdu nemohu být hrdá na někoho, kdo chlastá ligu, kdo má slovník jak poslední dlaždič, kdo uznává pouze sám sobe a své přisluhovače. Před cca deseti lety byl Zeman jako spolustolovník v hospodě docela zábavný. Ty jeho hláška se daly poslouchat. Teď už je to opravdu ubohý. Je starý, je nemocný... Je trapný.
@instalater - že by byl duševně nemocný?
Nemusí být - prostě se jen projevuje jeho věk. To, že stárnutím se člověk mění je objektivní poznatek, stejně jako to, že ty horší vlastnosti jaksi nabývají na síle.
Problém je v tom , že po něm všichni jdou, jelikož se jim nehodí do jejich plánů
On je vlastně stejný chudák jako pan Babiš Ostatně - kdo jsou ti "všichni", když "většina" národa je miluje a volí?
Zdravím, můj osobní názor je ten, že kdyby nebylo Čapí hnízdo , tak se najde něco jiného. Učel je destabilizovat a oslabit naši zem. Jsou tu obrovské zakázky jako je dostavba jaderné elektrárny a pod. Babiš také nechtěl podepsat globální pakt OSN o migraci . Co se týče Pana prezidenta Zemana , tak to je tvrdý a neúplatný politik a to se také nehodí - proto ho neustále dehonestují. ...Proč byla tak velká snaha dosadit tam Drahoše? Je měkkej a dá se s ním manipulovat. ..
Od voleb uběhla už poměrně dlouhá doba a zatím se řeší jen Babiš, Babiš a taky Babiš se Zemanem. Kdy politici začnou pracovat tak, jak si je lid zvolil? (haha)
instalater - ano, větší stěstí nás postihnout už nemohlo. Pan Zeman byl do funkce prezidenta v přímé volbě řádně zvolen (je to OK, je všem na očích a každý vidí, co je zač). Ovšem, kdyby snad vyhrál v přímé volbě pan Drahoš, tak lidé Vašeho smýšlení a uvažování budou mluvit o dosazení. Těžko říci, jaký by byl pan Drahoš ve funkci prezidenta, ale troufám si odhadnout, že on by svého osobního lékaře nenechal v cizím státě bez dokladů, pomoci a mrtvého (ten hyenismus spáchal pan Zeman a jeho komplicové).
Ben- to snad nemyslíte vážně. Kde jste to proboha vzal? Ten doktor co umřel nebyl jeho osobní lékař, a nikdo ho tam bez pomoci nenechal.. Těmi hyenami bych spíše nazval ty co takovou nehoráznou hloupost roznášejí. Sám si odpovězte koho.
To nebyl žádný školní zájezd a pan prezident neměl za úkol je stále přepočítávat. Doktor se nedostavil do letadla, tak se zjišťovalo co je s ním. Volalo se do hotelu a zjistilo se , že je mrtvý na pokoji. Co jako podle vás měli dělat? Vystoupit z letadla a jít se znovu ubytovat? Počkat až doktora odvezou do nemocnice, proběhne pitva atd. Pak ho naložít do letadla a odvezt si ho domů. Si to představujete jak Hurvínek válku. Vše má svůj daný postup i úmrtí v zahraničí. Co se týče dokladů , tak standartně se pasy odevzdávají před odletem. ...
Já pořád nechápu, proč mu nějaké dotace vůbec vyčítají, jednou mu je neěkdo schválil, tak proč nestíhají i jeho. Ale ty demonstrace jsou podezřelé hodně se mluví o tom, že tam šla řada pozvaných či dokonc zaplacených lidí. A ,dost bylo čumlů a turistů.
aja1946 - většinou je stíhán podvodník a nikoliv podvedený. Ovšem, to si možná řeší v Bruselu (tam je ten podvedený) a u nás se má řešit podvodník (i když dotaci vrátil).
Syn Kalouska - Míra napsal občanům naší země ...
Tak to teda zírám, to bych od mladého ing. Kalouska nečekal. To si teda u mě šplhl! Má 100% pravdu
Dámy a pánové, občané této země, dovoluji si v souvislosti se současnou politickou situací, napsat několik faktických poznámek o občanovi Ing. Babišovi.
1. Od roku 1918 je prvním politikem v historii naší země, který vykonává funkci pro stát – tedy i pro nás, zcela zdarma ! Celý jeho ministerský plat je automaticky odesílán na charitu.
2. Od roku 1989 je prvním ministrem financí, který sestavil vyrovnaný rozpočet a ještě skončil s přebytkem.
3. Všechny jeho firmy působící na území ČR, mají sídlo v ČR. Tedy zde platí daně. Za cca 20 let působení jeho firem, odvedl do státní pokladny daně v řádu miliard.
4. Jako fyzická osoba odvedl do státní pokladny daně z příjmu v řádu stovek miliónů.
5. Zaměstnává cca 35 000 lidí – tedy s jejich rodinnými příslušníky živí cca 100 000 lidí.
6. Soudruh Sobotka odvolal z funkce nejlepšího ministra financí pro "vícečetná podezření z daňových úniků", aniž by dodal na stůl jediný důkaz v paragrafovém znění, dosvědčující skutečnost, že se Ing. Babiš dopustil trestného činu. Rovněž tak nikdo z těch pomlouvačů nepoložil na stůl jediný konkrétní důkaz v ostatních kauzách, ze kterých ho obviňují. Usnesení sněmovny je naprosto ostudné a neodůvodnitelné.
7. Soudruzi Sobotka a Kalousek, v době kdy vykonávali za tučný plat funkci ministra financí, zadlužili tuto zemi o cca 900 miliard. Soudruh Sobotka ještě navíc prodal OKD Bakalovi za 4 miliardy a ten následně vytěžil z OKD 114 miliard. Pak jim OKD hodil zpět na hlavu a opět Sobotka nařídil vládním usnesením Babišovi, aby do OKD nalil dalších 700 miliónů. Tak tomu říkám správa majetku v rámci řádného hospodáře ála ČSSD. Takový obchod může podepsat jedině debil nebo podplacený ministr.
Vyberte si:
Místo toho, aby Sobotka seděl v base za velezradu, neboť způsobil tomuto státu mnoha miliardovou škodu - byl premiér !
8. Obdivuji miliardáře Babiše, že do toho vůbec šel. Vždyť on nás, ani tuto republiku, ke svému životu nepotřebuje ! Všichni ti pitomci, co protestují na náměstích některých našich měst, poslanci i senátoři, nesahají Ing. Babišovi ani po kotníky !
Neuvědomují si, že Ing. Babiš klidně může nejen odejít z politiky, ale takémůže převést všechny své firmy do daňových rájů - tudíž nebude zde platit daně a sám se může odstěhovat třeba do Švýcarska jako Bakala a vykašlat se na tento bordel jménem " Česká republika".
Děkuji za pozornost.
Tenhle SPAM koluje po internetu už nějaký pátek. A hned první věta je lež. Nenapsal to syn Kalouska.
Další jsou polopravdy a lži.
Zastavím se u bodu 8. Sám Babiš tvrdí, že mu to nepatří a neovládá je. Takže nic převádět nemůže.
Připusťme ,že Babiš lže a ovládá je.Tak tuhle zem potřebuje, protože ona mu dává moc a bohatství. Dále převedením firem do daňových rájů, by přišel o dotace. Nakonec i kdyby tam firmy převedl, tak tam bude danit jen malou část příjmu. Většina daní se provádí na území státu, kde bylo zboží či služba poskytnuta. Takže pro něj nevýhodné.
Dobrý den, že proběhlo několik kontrol Čapího hnízda ze strany Ministerstva financí a vše bylo vždy v pořádku říká pan Babiš - a pan Kalousek to veřejně potvrdil (snad byl v té době ministrem financí nebo tuto informaci získal později). Jenže, to byla vždy jen kontrola finanční (účetnictví = má dáti - dal) a nezkoumala se oprávněnost čerpání evropské dotace - a tam je ten problém, za který čelí pan Babiš trestnímu stíhání za podvod (podezření, že na dotaci neměl nárok, resp. účelově vyčlenil část Agrofertu a udělal z ní malou firmu, pro kterou byla dotace určena a potom tuto část opět začlenil pod Agrofert). Demonstrace jsou primárně kvůli tomu, že část občanů nechce ve vládě trestně stíhanou osobu, protože to není normální (není to normální v demokracii západního typu - tam by takový politik odstoupil ihned a sám). Takže, nejdříve byla příčina (tu "řeší" protestující a opozice) a pan Babiš i koalice se "točí" na následcích (reportáž Seznamu, novináři, nemocný syn). Škoda, že pan Babiš stále nechce pochopit, kde je "zakopán pes" a odvádí pozornost jinam (na to, co následovalo a vůbec následovat nemuselo, kdyby svým včasným odstoupením z vlády umožnil nezávislé vyšetření celého případu). Zdravím!
cap - a kdo to má vědět přesně, když i pan Babiš nejdříve hovořil o Čapím hnízdě jako o svém projektu a až později zase říkal něco jiného? Od toho je to vyšetřování, kterému by neměl pan Babiš bránit nebo ho ovlivňovat či zdržovat (což dnes ze své pozice ve vládě může). Pan Babiš má problém, zatáhl do toho celou rodinu a ještě má dojem, že je vše v pořádku, resp. že je mu jen ubližováno. Proč pan Babiš neodstoupí z vlády, aby proběhlo nezávislé vyšetřování? Proč na to nespěchá, aby se mohl eventuálně jako čistý do vlády vrátit? Proč je pan Babiš tak posedlý mocí, že drží celou republiku v šachu a ostudě? A jak jsem již psal, tak nejdříve byla příčina a až potom následky (je nutné vyšetřit příčinu).
Bene, jste si jistý, že to bylo jak píšete nebo to máte zase jen z různých médií? Já zase vím, že Čapák byl založen jako samostatná firma jeho dětí, které on jako správný bohatý otec finančně podpořil a asi jim pomohl radou jako zkušený podnikatel, taky dotaci nežádal on, ale evidovaní majitelé firmy, které se však ani po dotaci moc nedařilo a proto ji později před krachem zachránil připojením k holdingu, pomohlo se jim vzchopit a pak se znovu osamostatnili, takže on vlastě akciovým majitelem se ziskem nikdy nebyl. Rodinné vazby jsou jasné a jeho výpomoc je pochopitelná. Zazlívá se mu, že jim mohl dát sám mnohem víc svých vlastních financí, aby nežádali dotaci, i když měli nárok? Nebo to bylo ještě jinak?
jedině blbounům nedojde,že vše je převážně uměle vytvořený povyk těch,kteří kradli a kradou jako straky a jejich poskoků a Babiš jim utahuje kohoutky a tak řvou jako hysterické nány a kují špinavé pletichy podle hesla Peníze nesmrdí.A v Praze to smrdí nejvíce v celém státě..A už kdysi Hitler řekl:Jaké štěstí pro vůdce,že lid nemyslí.
Udání musel někdo konkrétní podat, jinak by se nic nevyšetřovalo. A tahle verze je zrovna tak "duveryhodná" jako všechny ostatní mediální výplody, kdoví co je pravda
Tahle verze je souhrnem jasně doložitelných a průkazných skutečností. Tady jsou debaty o věrohodnosti a nevěrohodnosti zcela mimo mísu...
Senátor Tomáš Goláň - výzva Babišovi. Chápu, že pro Babišovce velice dlouhé čtení, kdy je potřeba zapojit mozek a některé informace si ověřit (ano, je potřeba ověřit i to, co říká, kdo je na mé straně. Tím teď myslím sebe, nikoliv protistranu). Nevím, zda Vám to půjde rozkliknout, dala bych to sem celé, ale je to opravdu dost dlouhé. Ale zajímavé. facebook.com/...
No teda pan senátor si dal hodně práce s vyčmucháním tolika aktivit, ale na to všechno bylo potřeba fůra financí, to by sám nezvládl, musel mít hodně bohatého spojence, ale koho asi...?
a jsme u toho. Budete řešit, PROČ a JAK a ZA KOLIK to vyčmuchal, místo toho, ZDA JE TO PRAVDA. To opravdu o Vás dot vypovídá. Jsou tu v odkazu čísla a fakta daná protistranou. Můžete začít jedno po druhém vyvracet. Směle do toho! Ale je vidět, že svého guru opravdu pečlivě sledujete a používáte jeho metodu: Na otázku se neodpovídá, ale odkopne se naprosto jinam.
Babiš je samosebou gauner. Voliči to věděli a zvolili ho. Gaunerství je principem kapitalismu. Nebo snad některý z našich milých miliardářů vydělal své miliardy nošením flašek do výkupu? Máte s tím problém?
Natáhnem si trička s Che Guevarou, rudé trenky rozstříháme na rudé prapory a budeme znárodňovat?
Tak ať probůh nepředstírá, že je lilium a přestane paranoidně vykřikovat, že gauneři a lháři jsou všichni ostatní.
Sebod - bylo to myšleno tak, že na takové náročné finanční aktivity musel mít Babiš bohatého komplice, ale lze se ptát i obráceně jak jste naznačila Jenže kdo by se chtěl tím marastem brodit, já teda nee
Ano. Správně jsi to nazval. Marast kam se Babiš podívá a kam šlápne. Takže pevně zavřeme oči a budeme dělat, že to nevidíme... Takže znovu! Je to pravda, co se tam píše? ANO - NE? Nic jiného není podstatné.
Jenže marast je všude v politice, to si nevyberem a někdo ten první na ráně být musí, tak ať ho nemusíme tolik oplakávat, až ho dřív nebo pozdeji z pozice sestřelí. Politika je boj ! Říká se, že v lásce a válce je vše dovoleno?
Ano. Politika je boj a svinstvo. S tím souhlasím. A právě proto bychom neměli dopustit, aby se to svinstvo rozlejzalo čím dál tím více a neměli bychom kriminální jednání považovat za normu. V jiné diskuzi zde na poraďte rádci dělali z člověka, který si koupil 24 (nebo kolik) autobaterií za cca 5 Kč podvodníka. Je to podvodník , zloděj a blebleble. Jaký podvodník? Využil přeci situaci jako pan Babiš. Prostě se obohatil na úkor jiných. Jaký je v nich rozdíl? Naprosto žádný. Jestliže zavíráme oči před kriminálními činy politiků, tak je pojdme přeci zavírat i u řadových občanů, ne?
Sebod - kriminalizovat šmahem všechno nemůžete jen proto, že to "zavání" zločinem, musíte počkat na výrok soudu
To by na těch soudech nesměla bujet korupce a kamaradíčkování. A jak o tom vím? Jsem u soudu dvakrát do týdne. Moc dobře vím, jak obhájce jde za soudcem (kamarádem) a jak se domlouvají na trestech atd. Jestli věříte ve spravedlnost a nezávislost našich soudů, tak jste opravdu...opravdu naivní. A když se k tomu kamarádství přidají velké peníze, tak si u soudu koupíte všechno. A koho si nekoupíte, toho zastrašíte svoji neomezenou mocí.
@sebod 28.11.18 20:14: No tak to se konečně krásně shodneme.
V čem se už asi neshodneme je, kdo za to může. Já na rozdíl od vás, si nemyslím, že za to může Babiš a čapí hnízdo. Já tvrdím, že to způsobila celá garnitura politiků z let předchozích, od r. 89? A pořád mám naději, že Babiš s nimi zatočí. Vy jste se i té naděje vzdala tím, že chcete dosáhnout jeho odchod. Mě by se to mohlo líbit, kdyby tu byl někdo lepší. Jenže není. Po jeho odchodu se vrátí všichni ti, co tenhle marasmus způsobili. Takže za mně: lepší naděje, než se vracet zpátky.
Nikdo - přesně tak, naděje je vždycky lepší než pesimismus a docela lituji všechny alias sebod, které chybí optimistické vidění budoucnosti díky špatným osobním zkušenostem, takoví lidé nejsou schopni uvěřit možnosti porážky korupce a nastolení prosperity, zkrátka ztratili víru i naději. V podstatě už asi neuvěří nikomu !
Čapák se zakládal před mnoha lety (2007?) - jak vidno vyhrabáno z dávné minulosti ! Tenkrát snad byly deti zdravé, syn pilot prý létal cca do r.2015, než onemocněl. Jinak původní myšlenka realizace hnízda byla Babiše, proto o tom mluvil jako o svém nejlepším projektu i když to přenechal k podnikání své rodině.
@m3 - že najednou nemůže vypovídat dle posudku protopopove
Ale může - paní doktorka to právě vysvětlila: "že když kvůli nemoci dříve nevypovídal, nemůže tak učinit nyní"
Ano souhlasím, s tím, že by se mělo řešit JESTLI JE TO PRAVDA. Pokud vím, některé z těch věcí řeší, poněkud dlouho, policie. Některé nebyly vůbec žalovány, některé skončily osvobozujícím rozsudkem. Takže jakou hodnotu má Goláňův seznam? Ať si to každý vyhodnotí sám.
A jen k jedné účelové skorolží od @jezevec 25.11. 15:05 Nevěřím, že neví jak je to doopravdy. cit:"Nevyhrál nic. Slovenský Nejvyšší i Ústavní soud konstatovaly, že Babišova žaloba spočívající v tom, že měl být coby agent STB veden neoprávněně, je nedůvodná, jinými slovy, že byl ve svazcích agentů STB evidován oprávněně."
Víš co je to nedůvodná? : "že žalovanou stranou ve sporech o evidenci osob v dokumentech StB nemá být Ústav paměti národa (ÚPN), který na Slovensku například spravuje archivní svazky StB.
Soudci bratislavského soudu byli vázáni rozhodnutím ústavního soudu.
Slovenští právníci označili rozhodnutí ústavního soudu za přelomové. Bude mít dopad na jiné podobné případy. Dříve totiž obecné soudy na Slovensku, včetně nejvyššího soudu, umožňovaly ve sporech o evidenci osob v dokumentech StB žalovat právě ÚPN, který v minulosti prohrál vícero podobných sporů."
Slovenský Ústavní soud, po mnoha a mnoha létech vítězných rozsudků soudů všech instancí konstatoval, že ten, kdo vydal rozhodnutí o evidenci ve svazcích STB, tedy UPN, není ten koho lze žalovat za vydané rozhodnutí. Neřekl přitom, kdo je tím, koho žalovat. Zrušil tím všechny rozsudky v této věci vedené proti UPN, a nechal všechny kdo se soudili o evidenci ve svazcích, ve vzduchu. No báječné
Takže takto to vypadá ve skutečnosti. Porovnejte si celou pravdu, a holou skutečnost předloženou @jezevec. Ono to potom vše vypadá trochu jinak. A tak to bude se vším.
Sabina Slonková téměř nikdy nic nevypátrala, ale už léta slouží pouze jako kanál, kterým někteří jednotlivci z orgánů činných v trestním řízení vypouštějí informace ze spisu. Což je, připomínám, nezákonné.
Např.: na reportáži s Andrejem Babišem mladším. Vypátrali snad Slonková s Kubíkem, kde Andrej Babiš junior bydlí? Samozřejmě, že nevypátrali. Policie to věděla. Někdo jim to jen našeptal. Takže investigace? Nikoli. Opět jen únik.
Kdo má zájem na pouštění informací? No, jméno není tak důležité. Mělo by vás zajímat, že je to vůbec možné. Že zřejmě JE někde, někdo, v pozadí, komu to vyhovuje. Ale to vám evidentně nevadí. Uvědomujete si, jak "tomu někomu" v pozadí, naskakujete na téma, které si ON zvolil? Víte komu sloužíte. A nechcete to vědět? Já bych chtěl, být vámi.
Četl jsi ten rozsudek? Asi ne, protože Ústavní soud šel dále a "rozcupoval" i důkazy, na základě kterých byl Babiš úspěšný u soudů nižších.
Tedy i kdyby Babiš žaloval spávnou stranu, tak by nejspíše Ústavní soud rozhodl stejně.
Ale ano četl. Je s podivem, že zatímco archivy STB svědčit smí. Tak Policajti STB ne. Ne proto, že by se jim nevěřilo. Ale protože nebyli zbaveni mlčenlivosti. No není to báječné? Nesvědčí to jasně o tom, že nejde o pravdu, ale o to je umlčet?
Rozpracovaná osoba je agent? Já myslím, že ne. Ten výraz dokonale odpovídá Babišově verzi. Že byl kontaktován, ale nikdy nepodepsal. Komu věřit sakra?
Byl převeden do archivu nebo do jineho svazku? To tam take je, ale nechci to rozvádět to je jen taková smutná zajímavost
nikdo...byl převeden do jiného svazku,,a to je ten problém,,chápeš? kdyby byl převeden do archivu tak by měl šanci se nějak bránit.
No a? Co to dokazuje? To vše jsou záznamy STB, ale nikde jsem tam nenašel to základní. Tedy podpis Babiše, pod vázacím aktem. Je to věc důvěry v papír, který nemá žádný fyzický vztah k AB, který vedla ta "zločinná" STB. Věřte si čemu chcete. Kus papíru, vyplněný kdovíkým, kdovíproč. A to jsme jen u faktu jestli byl nebo nebyl. To pomíjím všechno další.
I kdyby to bylo, jak říkáte, a Babiš byl agent, proč se do dnes neozval někdo, koho svým udáním poškodil? Vždyť je to 29 let od 89?
No chybí, protože velkou část STBáci stačili při převratu zničit. Dále Babiš nikdy nepožádal o lustrační osvědčení, protože mu bylo vždy jasné, že by ho nedostal. Slovenská republika ho stále vede jako agenta STB, protože dokumenty to potvrzují i dle jejich justice.
Když Babiš vstupoval do vlády se Sobotkou, tak neměl lustrační osvědčení, které dle platných zákonů musel mít. Tak co udělali? Babiš si vyhandloval změnu lustračního zákona ,aby mohl být ministr. To byla vysloveně prasárna, tohle se v demokracii nedělá.
A ještě něco. Je na tomto něco nepochopitelného, zvláštního?
cituji: "Mnoho informací v tisku a mnoho útoků na mou osobu se točí kolem dezinformace, že jsem byl agentem StB. Státní bezpečnost taková, kterou znám já, a kterou znají všichni, kteří pracovali v podnicích zahraničního obchodu, hlídala ekonomické zájmy Československa. V PZO fungovala přesná pravidla: každý styk s cizincem bylo nutno hlásit, sepsat zápis; stejné to bylo se zahraničními služebními cestami. Do podniku chodil oficiální pracovník StB a kolem něj fungovalo množství jiných, kteří byli utajeni. Příslušníci StB pracovali hlavně systémem pozvání na kafe a zjišťování informací, jestli náhodou někdo nebere provize od dodavatelů; fungovali úplně stejně, jako dnešní BIS. Ekonomická StB byla jiná než ta, která perzekuovala lidi, nedovolila jim cestovat nebo studovat."
Takže i kdyby jste měli pravdu a on to skutečně podepsal. Tak neškodil. Pravděpodobně. Proto se zřejmě dodnes nenašel nějaký poškozený. A já proto nechápu tu hysterii kolem něj. Jak jsem napsal výše. To, jestli škodil nebo ne, je pro mě důležitější, než kus papíru. Vážím si asi jiných hodnot, než jsou archívy.
Proč se nikdo neptá a neostouzí BISku?
Jako kazdy jiny agent stb skodil temer celemu narodu a bohuzel skodi dál...to ,,zlocinecke,, muzes klidne napsat bez uvozovek, protoze to zlocinci jsou
Asi si zřejmě neuvědomuješ, že KAŽDÝ stát na světě má své ekonomické zájmy, které musí chránit. Od toho byla STB na PZO, a vsadím se, že dnes funguje nějak obdobně BISka. A stejně fungující organizace má každý stát na světě. Ale tenhle rozdíl ty nikdy ve své zlobě nepochopíš. Tvoje věc. Jednou třeba přijdeš na to,jak mnoho jsi se spletl.
ááááha. už jsem to tady jednou psala. Takže jsme tu měli gestapo a jeho přisluhovače (v pořádku, že? každý stát má svoji tajnou policii), konec války, hmmm tak se dáme k STB (v pořádku, každý stát má svoji tajnou policii), to se nám jaksi v 1989 zvrtlo, tak zase přesedneme jinam ... Fakt se Ti tohle zdá normální? Takoví lidé, co vlezou kamkoliv jen kvůli svému prospěchu?! nepochopitelné.
SEBOD: ale tak to přece není. Ne každý, kdo podepsal, škodil. Škodit nemohli a ani nesměli členové strany. Protože to byli prověřený lidi. A nebyl předpoklad, že by se dostali mezi "zájmové osoby". Proto taky málokterý člen strany byl ten "normální" agent, v tom vašem"úpolitickém" pojetí, který donášel na lidi a škodil. To byli úplně obyčejní, šediví, nenápadní lidé, do kterých by to nikdo neřekl.
Naopak právě třeba v PZkách šlo o ochranu ekonomiky. Není možné si ji nechránit. Dnes si kvalitu obchodu, ceny atd, hlídají samotné firmy. Tehdy to nešlo, protože veškerý ZO šel přes PZO. Někdo to musel hlídat,aby se nekradlo víc, než se kradlo.
STB byla především politická tajná policie, která bránila svojí stranu a dělala vše, aby jí udržela při moci. Byl to nástroj politické kontroly společnosti, jejichž aktivitami se režim cítil ohrožen. Pro nejvyšší představitele KSČ zajišťovala informace o dění ve společnosti.Byla však také aktivním represivním orgánem. Při tom používala i metody zcela v rozporu s tehdejšími zákony.
Tedy každý, kdo spolupracoval s STB, tak zcela zásadně podporoval tehdejší režim,vytvářel ho a škodil. A mezi tehdejší "elitu" patřila i Babišova rodina včetně jeho.
@nikdo - KAŽDÝ stát na světě má své ekonomické zájmy, které musí chránit. Od toho byla STB na PZO
Poněkud se mýlíte - STB byla všude - i tam, kde o nějaké "ekonomické zájmy" vůbec nešlo.
jedubabicka:
omyl, STB byla především ze dvou rozdílných částí, jedna, která měla stejné starosti jako dnešní BIS a správa pro boj proti vnitřnímu nepříteli, ti byli největší škodiči. Tohle odělení neměli rádi ani samotní příslušníci STB z té druhé části.
Nikdo. To už snad nemyslíš vážně, viď? S těmi "šedými" lidmi, nebo jak jsi to napsal. Ach jo... STB měla svoje agenty naprosto všude, jak mezi prostým lidem, tak mezi tehdejší vrchností. Mezi zemědělci i mezi profesory na VŠ. Museli mít zmapované dění naprosto ve všech skupinách lidí. Možná by ses divil, jak bujaré večírky, pod "nenápadným" vedením STB pořádali právě prominenti tehdejšího režimu. A jak se z těch večírků zpracovávali informace a získávali třeba i pod nátlakem noví pomocníci. A pak tu byli samozřejmě "uvědomělí" občané, kteří donášeli dobrovolě. A rádi. V takových rodinách byli potom oba rodiče vysoce postavení a jejich dítě mělo možnost studovat třeba i v zahraničí. A při nástupu do zaměstnání mělo dveře k velké karieře otevřené, protože mělo dobrý třídní původ! Velice dobrý. A takový člověk, se během působení u STB dověděl tolik špíny na lidi kolem sebe, že z toho dokáže těžit ještě třicet let po sametu
cape. Já Ti to povím asi takto : tatínkům bratr byl v té době v hodně moc vysoké politické funkci, byl to zarytý komunista a netajil se s tím. On i jeho syn a vlastně i vnuk patřili mezi "elitu". V tom nejhorším slova smyslu. Strejda se nijak netajil tím, jakou má vlastně v rukou moc a dokázal ji náležitě využít a zneužít. Moji rodiče byli naopak na druhé straně barikády. Takže to bylo někdy docela tragikomické.
A vzhledem k tomu, že můj život byl velice pestrý po všech stránkách, tak jsem měla možnost poznat více lidí stejné krevní skupiny, jako byl strejda. Takže ano, vím toho dost...
1. Čím se liší čáp od Babiše? Čáp nepotřebuje na stavbu hnízda dotaci z EU.
2. Andrej Babiš potká na volebním mítinku pohádkového dědečka. Nabídne mu koblihu.
Dědeček poděkuje a povídá: "Za to, že jsi byl tak hodný ti splním ti jedno přání."
Babiš chvilku přemýšlí a pak řekne: "No, chcel by som byť ministrom."
Dědeček se nad jeho přáním pousměje a řekne: "No, když myslíš..." Máchne rukou a místo Babiše před ním stojí bonsaj.
3. Paní Babišová posílá ráno pana Babiše do města a říká: "A prosím tě, kup Mladou frontu!"
Když se Babiš vrátí domů, radostně hlásí: "Tak jsem vzal i Lidovky."
@cap - Nebylo nutno být mezi "elitou", stačilo poslouchat - jak známo, v téhle zemi se vykecá všechno
Všechno kolující mezi lidma nemusí být důvěryhodné, vždy je to jako "JPP", každý si třeba něco přidá a nakonec je z toho kdovíco
Vy možná dokážete správně třídit informace, nebo si to myslíte, ale většina to neumí, proto je tak snadné záměrně lidi ovlivňovat všelijakými pomluvami a šířit ve společnosti nenávist.
danys. Strýčka jsme velice milovali a on nás také. Hlavně když moji rodiče podepsali Chartu, 2000 slov, veřejně nesouhlasili se vstupem spojeneckých vojsk atd... Jojo, opravdu jsme toho z něho měli moc a moc... Víš, moji rodiče na leccos neměli žaludek. Mně když bylo 15 let a nechtěli mě vzít na žádnou střední školu, tak jsem viděla poprvé moji mámu tak strašně nešťastnou. Přišla za mnou a řekla mi, že kvůli mně do tý strany vstoupí... Nevstoupila. Musela bych se stydět za to, že kvůli mně se vzdala svého přesvědčení! A ano, tady stačilo sklopit uši a jít za strýčkem. Ty bys na to ten žaludek měl. Já si svých rodičů vážím doteď, že to neudělali. Každý jsme jiný. Ty soudíš podle sebe jiné. Ale moc se pleteš, ne každý člověk chce ztratit čest sám před sebou. Je mi upřímně líto lidí, jako jsi Ty. Opravdu upřímně.
Sebod: 20:07. Co vám k tomu napsat? Každý máme jiné životní zkušenosti. Každý máme jiný názor. A zatímco já vím, a nepopírám existenci skutečných sv.ní u STB, protože tahle organizace je přitahovala, vy popíráte tu druhou, možná menší skupinu lidí u STB, kteří sv.ně nebyli, dělali a dodnes dělají to, co dělali před r. 89, prostě protože je to potřeba. Už jich mnoho nebude po těch 29 letech. Ale váš nekompromisní postoj mně nemůže přesvědčit. Přisuzuji to odmítání vašim životním zkušenostem. Já mám jiné, a nehodlám je sem psát. Možná, někdy, třeba tomu bude chtít náhoda, se sejdem u kafe, budem si moci říci víc.
-
A pro všechny: Opravdu si myslíte, že dneska nejsou udavači, lidi kteří práskají, co si lidi po hospodách a jinde říkají? Je jich mnohem míň. Dnes mají tajné služby ulehčenou situaci internetem. Ale jsou. Techniky ovládání společnosti, jsou totiž pořád stejné.
Tak by mě teda zajímalo, jestli Babiš jako STB udával a pronásledoval lidi. Nebo jestli je i vyslýchal, týral a mučil. A nebo jestli jenom pod nějakým nátlakem kdesi cosi jednou podepsal, aby měl od nich pokoj a měl z nich tajně prdel a aby mohl následně vykonávat pro sebe dobrou práci. Babiš nebyl žádný disident, možná byl zbabělý, že podepsal, ale takových bylo mnoho. Nechtěli se potom živit jako topiči.
no > Ty jsi zase nepochopil význam slova agent STB. Jeho úkol byl čistě informační či na druhou stranu dezinformační. Neměl nikoho vyslýchat, mučit atd... Ani neměl nikoho pronásledovat atd...
Agent STB byl prostě člověk, který pro svůj prospěch donášel a pomáhal tehdejší tajné politické policii. Byl za to placen a nebo to dělal pro jiný prospěch. Prdel mohl mít tenkrát možná tak z SNB. Ta se totiž řídila zákony.
OO7cz:
Ty to nevíš? Tak to se musiš ještě dlouho učit. Ale to by jsi nesměl podceňovat teorii v knihách. Máloco potřebného, pro vyřešení této otázky, se totiž dozvíš na internetu. Ale prostuduj si vše, co jsem kde napsal, možná na to přijdeš. Ty to dáš. Věřím ti. Nemá smysl, abych ti to teď, tady řekl. Stejně by jsi mi nevěřil. Nelze se dobrat poznání tak, že někomu něco uvěříš. Notabene mně, ideovému nepříteli, . Musíš na to přijít sám. A navíc. Třeba se pletu, a je to úplně jinak.
OO7cz: To je jak s Nanny Mc Phee. Ty vlastně moji odpověď vůbec nepotřebuješ. Dokud se ptáš, tak mi nevěříš, byla by ti k ničemu. A až na to přijdeš sám, tak už mě taky nebudeš potřebovat.
Vy se nikdy neshodnete. Nemáte šanci. Dělí vás odlišný pohled na společnost.
Sebod a 007cz, abych jmenoval typické představitele té skupiny, jste idealisti, kteří by jste rádi měli společnost takovou, jaká by měla být. A to vám brání vidět správně další vývoj společnosti.
Představitelé té druhé skupiny, nikdo, ra252, mx a někteří další, jsou realisti, kteří společnost vidí takovou jaká je. Bez příkras. A proto si myslím, že jejich výklad skutečnosti, a budoucnosti společnosti, se více blíží pravdě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.