Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přátelství - jak?

Od: ja828 odpovědí: 10 změna:
Ahoj všichni. Prosím o radu. Jak udělat aby mě měl každý rád? Vůbec nevím co proto můžu udělat, tak se ptám tady. Přijdu mi že mě nikdo ne úplně nesnáší ale nechtějí se se mnou bavit, a i problém je v tom ze jsem ticha ale já nechci! Nějaké rady? Jak se zapojit do konverzace a jak udělat aby me měli všichni rádi? Děkuji za každý komentář! <3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Začněte chodit mezi lidi, případně na skupinovou psychoterapii. Tam se naučíte ostatním lidem naslouchat a chovat se mezi lidmi. Zároveň Vám nastaví zrcadlo, dají zpětnou vazbu. Budete mít s nimi nějaký vztah. Naučíte se komunikovat s lidmi.
doplněno 24.11.18 11:28: Začátky jsou těžké a nečekejte, že to hned pomůže. Proto se tam má chodit minimálně rok. Jednodušší je, když si lidi sednou. To se tam pak člověk i těší.

janm*
hodnocení

3x

Hezký večer

Není na světě člověka, kterého by měli všichni rádi,to je fakt, s tím se je třeba smířit je to přirozené a nic s tím nenaděláte. Buďte nadále taková jaká jste tj. nechtějte se "zavděčit" neboť tak sice nějaké "povrchní přátelství" možná získáte ale v nitru budete vědět že ti co vás takto "milují" mají rádi vlastně tu vaši falešnou masku kterou jste pro ně "udělala". Buďte svá buďte taková jaká jste, existují lidé kteří by byli rádi s takovým jako jste vy, neboť jsou podobní jako vy, existují lidé se kterými si budete rozumět někdy i na 100% dá se říct, jediný problém je v tom že o sobě nevíte. Takže zkuste se rozhlížet kolem sebe, zkuste komunikovat i s lidmi které jsou v okolí třeba jsou vám sympatičtí ale neznáte se "blíže", vím je to těžké ale existují situace kdy se to dá zrealizovat...tj. neomezujte se jen na lidi ve svém blízkém okolí, (práce, škola, koníčky apod.) ale i na ostatní zkuste se více dívat kolem sebe...Zatím se ale snažte svoji situaci "přijmout" vím je to těžké ale často se v životě víc dělat nedá, jedinou cestou je přijmout věci tak jak jsou, to ale neznamená že nepřijde den kdy se to nezmění...ale nebývá to hned a nebývá to cestami které si naplánujete většinou se to stane způsobem který neočekáváte proto je třeba být pozorný k okolí sledovat pozorovat vnímat...

iz*
hodnocení

3x

Začněte tím, že přestanete uvažovat o tom, jestli Vás někdo má rád, případně, proč Vás lidé ne/mají rádi. A pokračujte zájmem o lidi. Budete-li se o ně zajímat, budete vědět, co je zajímá, těší nebo trápí > budete vědět, o čem s nimi hovořit.

Změna jejich postoje vůči Vám následně přijde "sama".

hodnocení

3x

Oblíbený bývá ten člověk, který dovede ostatním lidem naslouchat. Zapojíte se do konverzace tak, že navážete na jejich téma, bud na jejich problémy nebo jejich záliby, oni o tom třeba mluví a vy se o to začnete zajímat, to druhého většinou potěší, většina lidí chce být pro druhé zajímavá. Ale ne přehnaně, abyste nevypadala zvědavě nebo vlezle.

jula*
hodnocení

2x

Je to prostě povahou. Někdo je od přírody tichý, nědo hlučný, výřečný, proto vám asi rada nepomůže. A ani to tak nikdo nemá, aby ho měli všichni rádi. Ale jak vás už druhá strana bere, pak je snažší se zapojit do konverzace a skamarádit se.

hodnocení

1x

@ja828 - Jak udělat aby mě měl každý rád?

Nečtete klasiky, neznáte přísloví, chcete nemožné *smich*

"Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem."

rfma
hodnocení

1x
Pravé přátelství je rostlinka, která roste pomalu, musí podstoupit a vydržet mnohé rány a nepřízně osudu, než si zaslouží své jméno. (George Washington)Tipy jak vést skvělý rozhovor1. Lichoťte lidem. I jednoduchá větička typu "Líbí se mi tvá taška" může vést k rozsáhlé debatě o obchodech, taškách a mnohém dalším.2. Konverzaci zahajujte jen tehdy, kdy je na to pro obě strany vhodná chvíle. Lidé ve spěchu rozhodně nebudou mít náladu na nějaké sáhodlouhé diskuze a vaše snaha by je mohla i rozčílit.3. Na otázky odpovídejte vhodným způsobem.4. Jestliže se s osobou, se kterou chcete mluvit, znáte, vzpoměňte si na některou z vašich předchozích konverzací a navažte na ni. Můžou to být například úspěchy jejích bližních, zájmy nebo nějaké obavy, které s vámi daná osoba sdílela.
iz*

Nikdy nikomu nelichoťte! Lichotky jsou podceňováním toho, komu lichotíte. Chcete-li vyjádřit obdiv, pak jen tehdy, že se Vám něco opravdu líbí.

Slovo lichotit není vhodné. Nahrazuji ho slovem pochválit. A opravdu začínám většinu hovorů se svými známými drobnou pochvalou. Dobře vypadáš. Sluší ti to. Pěkná halenka.

Vím, proč to dělám. V době manželské krize jsem chodila smutná a zamyšlená. Naprosto bez jiskry. A lidé se mě soucitně ptali, co se děje, proč jsem smutná atd. Samé hnusné otázky, po kterých jsem byla ještě navíc vzteklá, že je to tak vidět. Proto vždy začínám hovor něčím pozitivním. Vlastně to ani nemusí být pochvala, jen prosté konstatování. Mí známí jsou slušní a čistotní lidé, dbají na sebe, proto slova "sluší ti to" nepovažuji ani trochu za lichotku. Vždyť ta paní se doma desetkrát podívala do zrcadla, jestli dobře vypadá. Tak jí to jen potvrdím. A z vlastní zkušenosti vím, že to potěší.

elane
hodnocení

1x