Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Začala jsem pracovat v jednom řetězci.Vybaluji chlazené zboží.Na každé paletě přicházejí se zbožím i "dodáky" kde je uvedena mimo jiného i nákupní cena(za kterou řetězec nakupuje) a prodejní cena(za kterou prodává).Překvapila mě cena másla.Nákupní byla 17,90 a prodejní 49,90(oboje je cena s DPH).Chtěla bych se zeptat,zda tu někdo neví jestli je takováto marže běžná nebo se jedná o vyjímku.Co jsem se ptala kolegyň tak nákupní cena se takto pohybuje po celý rok +-2Kč.
Naprosto běžná. Ale záleží na zboží. U něčeho to dělá 5 - 10%, u jiného třeba 400%. Pamatuji dovozce sterilovaných okurek z Polska. Nakupoval v Polsku za 18 haléřů za sklenici, velkoobchodu prodával za 20 korun.
Jak je to konkrétně u másla nevím, ale to, že se prodává současně v jednom řetězci za 25,- a v druhém za 55,-, lecčemu napovídá.
To, že by byla na dodacích listech uvedena cena a dostal se k ní běžný zaměstnanec, je taky dost nepravděpodobné. Možná u nějakého soukromníka, ale ne v řetězci.
Další pokus o hoax.
Stačí se podívat na český statistický úřad, kde jsou přesná čísla, za kolik mlékárny prodávají máslo dál do řetězců. Dále se máslo obchoduje také na burze.
Cena 17,90Kč včetně DPH je dlouhodobě nesmysl. Možná tak u šarže, kde brzo končí datum spotřeby.
tady je to máslo z Tesca. akcniceny.cz/... to už sice proběhlo, ale dnes je tam podobná akce. Cena másla je 26.90 Kč. Tak za kolik teda nakoupí, aby se jim to vyplatilo? A určitě vydělávají, se ztrátou tyhle obchody nikdy neprodávají.
Tohle jsem teda nevěděl... Jsou to nenažrané sv.ně. Škoda, že se Češi neumí lépe organizovat a takové nenažrané jednání bojkotovat. Hned byste viděli jak by rádi zlevnili. Hnus...
Přečtěte si něco o "kartelové dohodě". Jinde ve světě je toto zakázané, ale u nás to krásně funguje. U nás máme všechno drahé u všech. Já když si zadám do počítače třeba "akce" na brokolici, tak téměř ve stejném čase a za stejnou cenu, ji mají všechny obchody. U nás neexistuje konkurence, protože se všechny obchody předem dohodnou na určité ceně. To je ta kartelova dohoda, která je sice nezákonná, ale u nás nějaké zákony přece neplatí. Oni vědí, že když si půjdou na ruku jeden druhému, tak neprodělá ani jeden z nich. Akorát prodělá ten "čecháček", který neví kam by se vrtnul, protože všude je to stejné. Některé řetězce to řeší tak , že mají zboží označené svou značkou. Třeba Tesco. Tam se objevuje mouka Tesco, máslo Tesco, oleje Tesco a tak dál a dál. Ale pozor, většinou je to fakt velký sajrajt. Já jsem jednou koupila slunečnicový olej Tesco a byla to tak smradlavá divná "voda", že jsem to hodila do popelnice. Ale předtím jsem si tím zkazila domácí majonézu. Nejen že to nešlo ani pořádně ušlehat, ale divně to smrdělo. Teď právě prodávají Tesco máslo asi za 25 korun. Viděla jsem reklamu v televizi. To by mne zajímalo, co to je za "máslo". Kupovat to nebudu. Jo a viděla jsem i vejce Tesco.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.