Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracují u Vás cizinci

Od: lada1® odpovědí: 10 změna:

Pracují u vás cizinci?Prý vedle ve městě pracují poláci a madaři a berou na hodinu více než češi/moraváci/víte o nějaké továrně kde to takto je?Prý morálka těchto pracovníků není moc dobrá?Děkuji za Váš názor.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Polovina Mladé Boleslavy jsou Slováci. Tedy aspoň podle švagrové. No a v Brně nám pracují posledních 5-7 let jako uklízeči ve firmě jen Ukrajinci. Nějakou dobu jsme tam měli hluchoněmé Čechy, ale to bylo asi jen na čerpání dotací, protože na úklid to rozhodně nebylo.

Když někdo chce vydělávat jako stavebník, jedině UKR, SK nebo jiní z východu. Pracují ve špatných podmínkách za nízký plat a jsou rádi. Češi "by za ten plat nevstali".

jezevec*
hodnocení

2x

U nás pracují dva Vietnamci. Makají od nevidím do nevidím, jsou slušní, uctiví, nedělají bordel a po nikom nic nechtějí.
A pak tu pracuje horda Moldavanů, Rumunů apod. Makají od nevidím do nevidím, chlastají, řvou po nocích jak tygři a jsou schopni se mezi sebou do krve servat když jeden druhýmu odebere z balíčku v kuchyňce na ubytovně jednu porci kávy...

Takže asi tak.

matesj
hodnocení

2x
Ano,asi 1/3 poláků,slováci,ukrajinci,bulhaři,rumuni a rusové...plat berou stejný jako češi.

hodnocení

2x

Ano, pracují (větší strojírenská firma na Moravě, SK, UA, RO aj.) Souvislost mezi státní příslušností a pracovní morálkou nebo odměňováním není žádná.

hodnocení

2x

U nás ve městě pracují tisíce různých cizinců. Někteří jsou slušní, uctiví, nedělají bordel a po nikom nic nechtějí. Mnoho se jich ale chová přesně opačně, mnozí kšeftují s drogami.

Nemůžu mluvit za všechny, tak jen za Vietnamce, které jsem měl 5 let v domě, v obchodě s potravinami – Tvářili se, že makají od nevidim do nevidim, zboží měli staré, sortiment mizerný (převážně trvanlivé potraviny, občas lehce prošlé). Byli velmi slušní, úlisní a nevypočitatelní. Dávali si zatraceně pozor, aby nepřekročili určitou mez a nezadali tak záminku k předčasné výpovědi. Krám jim prosperoval, přestože je v těsném sousedství hned 5 podobných obchodů se stejným sortimentema pár desítek metrů je Lídl (kvůli kterému po 15 letech zkrachoval předchozí český nájemce obchodu). Zákazníka jsem u nich viděl zřídka. O čistotnosti se rozhodně mluvit nedá (viz foto - vlevo dole je balkon s vrstvou holubího trusu, uprostřed prostor po odtažení sporáku, vpravo "návštěvníci" lezoucí za bílého dne po stěnách). Po jejich vystěhování a vyklizení krámu jsem musel v celém prostoru nechat udělat dezinsekci, abych zastavil šíření švábů do bytů nad krámem. Takže mě o jejich morálce a skvělých vlastnostech rozhodně nikdo nepřesvědčí.

Pracují u Vás cizinci

lucie*
hodnocení

2x

Ano,je to tak i u nás (severní morava) složení stejné-Poláci,Maďaři...berou agenturní plat,což v poměru k vykonané práci může být i více.

Mě vadili i agenturníci Češi,časem si vymohli platy skoro stejné jako kmenoví zaměstnaci (což je sice správné) ale neodvádějí stejnou práci,zodpovědnost nulová a za pár měsíců je vymění za jiné,takže se podle toho i chovali-pracovní tempo.

Problémy byly a jsou naprosto stejné s cizinci i "našima".Většina agenturníků jsou"nemakačenka"z pracáku,chlastají,nedodržují pravidla ani pracovní tempo.Práce na směny je pro ně noční můra-nejednou se stalo,že odešli z šichty,že to nedaj a jeden Rom dokonce volal policii-diskriminace:-Dkrádeže na šatnách,agrese po šichtě či o přestávkách,ukradené svačiny atd.Bohužel nikdo nerozlišuje tyhle individua od malého procenta důchodců,starších lidí,svobodných matek,lidí po škole...co pracovat chtějí,dělají dobře,ale musí se protloukat agenturama a nikdo je nevytáhne pryč a nezaměstná jako kmenové.

doplněno 20.11.18 20:17:

...a také nezapomínejme,že plat ženy a muže se liší.Bohužel je to tak,takže mohou cizinci (agenturníci) mít vyšší plat né kvůli vzdělání,ale i kvůli pohlaví.*cert*

michalverner
hodnocení

2x

Řetězec potravin Mladá Boleslav...u úklidové agentury tu pracují Moldavky-77Kč/hod.Na vybalování se střídají národnosti-77Kč/hod.Tak 70% je tu načerno.Na kontroly dostávají volno-neplacené.Agentuře patří i ubytovny.Nemakáš-nebydlíš.

hodnocení

2x

Ukrajinsko - rumunsko - moldavsko - ruská společnost. Dáte-li jim volnost, začnou ojeb..at. Když zkrátíte řetěz, dokážou makat jako šrouby. Ale jen přines, podrž, dojdi, udělej. Jakákoliv vlastní iniciativa se nenosí. Dokud něco funguje, funguje. Všechno dojedou do dna a jakmile to klekne, chtějí prostoje.

doplněno 27.11.18 21:45:

Tak jsme měli dneska návštěvu z cizinecké. Navzdory historkám o zakuklencích přišli dveřmi, v klidu a jen dva. Pobyli sotva 20 minut a máme o kolegyni míň :-D.

hodnocení

0x

Ano, opravdu vetsina cizinci s vyssim vzdelanim a zkusenostmi nez VY bude mit pravdepodobne i vyssi mzdu...Vadi to?

hodnocení

Škoda že nevíte jaké já mám vzdělání "pane ing",jistě jste nanažer a moje otázka se vás profesně dotkla protože nemáte kdo by na vás "dělal":-D tak berete "KDE KOHO".Ještě dodatek chybí dělníci nebo pracovníci s vyšším vzděláním?To už tady jedna paní z Německa taky říkala a čekal na "ing" z třetích zemí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]