Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrátili byste komunální služby?

Od: athenaise* odpovědí: 9 změna:

Po přečtení pár příspěvků, kdy se lidičky rozčilují, že nejsou řemeslníci...vrátili byste zpět komunální služby? A nebo byste vymysleli něco jiného?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že buď "hodinový manžel" - ale to by musel ovládat víc profesí - nebo partička důchodců pro přivýdělek. On totiž logicky každý, kdo živí rodinu nebo i jen sebe, vezme větší = výdělečnější zakázku, než pět "blbostí" po pár korunách, které často stojí míň, než cestovné (o ztrátě času ani nemluvě) - což mnoho zákazníků ne a nepochopí.

hodnocení

1x

"Komunální služby" chybějící řemeslníky nevyrobí.

Chyba je jinde v systému. Samostatně hospodařícím živnostníkům stát háže klacky pod nohy, kde může. A mít jako malá firma zaměstnance - to už je úplně v pytli.

athenaise*
hodnocení

tak co navrhujete?

Co navrhuji? Znovu umožnit lidem podnikat. Snížit živnostníkům administrativní a daňovou zátěž, snížit nesmyslné množství omezujících předpisů. Ale to běžní občané sami neudělají. Musí v tom smyslu tlačit na politiky. Ale to se v atmosféře "živnostníci jsou paraziti ©ČSSD" a "aj tak všeci kradnú ©ANO" dělá těžko.

athenaise*
hodnocení

hmmm *nevi* aby nebyl pak nějaký maléééér až budou lidi tlačit *smich*...vidím to špatně

hodnocení

0x

V komunálních službách buď byly neuvěřitelné termíny, nebo zrovna tohle nedělali, nebo nebyl materiál, nebo si řemeslníci chodili v pracovní době dělat melouchy z nafasovaného - ještě tak občas nějaké družstvo jakž takž fungovalo.

athenaise*
hodnocení

spíš jsem myslela něco na ten způsob komunálních služeb, to, že to fungovalo jako popisujete...to záleželo na lidech jako takových, ono totiž udělat si firmu, kde pracují řemeslníci a každý je na něco...by asi nebylo tak rentabilní, aby si takovou firmu někdo založil, co?

berger*
hodnocení

0x

Athenaise,já se v tom vlákně nerozčiluji,že nejsou řemeslníci,já si to naopak pochvaluji... A k té firmičce,dovedete si představit stále zaměstnávat po minimálně jednom člověku z každého oboru,shánět jim práci a uživit je?

Hodinový manžel - jak vyřeší odborné práce? Elektrikařina,vodařina,zednická,plyn atd? Myslím oficiálně...

athenaise*
hodnocení

Byla to vlastně otázka na diskusi...chápu možná víc argumenty vás všech...mám doma jednoho OSVČ řemeslníka a jak tu píšete...gumičku pod splachováním si každý (skoro) vymění, ale jak to udělá s podomítkovým tělesem *nevi* Proto by bylo fajn něco do budoucna vymyslet, pač řemeslníci stárnou a noví?Asik nebudou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]