Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naivita lidí vs nebankovní půjčky

Od: arecibo* odpovědí: 22 změna:

Když si tak čtu stesky a nadávky lidí, kteří naletěli různým nebankovním společnostem, tak mne zajímá jedna věc.

Půjčili, pakliže by měli dostatek peněz, by tito lidé třeba 150.000 Kč nějakému dlužníkovi? Tomu který je na podpoře, nebo SSP, má x exekucí na dávkách, nemají nemovitost, účty mají zablokované atd.? Který nepřebírá poštu, nezdržuje se na místě trvalého pobytu?

Dali by to ze svých peněz? Nebo si fakt myslí, že oni jsou ti chytří, kteří si myslí, že budou věřitelé klamat? U takových mi ani není líto, že zaplatí poplatek předem, který samozřejmě nedostanou zpět.

Jediná rada: odprodávat svůj majetek, přestat utrácet za cigarety a alkohol (na ten jsou peníze vždy), sehnat někoho, kdo bude ručit nemovitostí (když je věřitel chytrý, tak požaduje zajištovací převod nemovitosti).

Záměrně jsem zvolil téma Volná diskuze. Snad se na mne nesesypou lidé a nebudou mne brát za podvodníka, když píšu jaká je realita. Kterou si nechtějí připustit:):)

doplněno 04.03.10 18:57:

Děkuji všem za korektní odpovědi:) Toho gaunera beru holt daň pořadů typu Černé ovce, Občanské judo a organizací Člověk v tísni (viz obhajoba dlužníků v Chomutově)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

saw*
hodnocení

0x

Plně s Vámi souhlasím.

Jinak s tím poplatkem předem - říká se to pořád a pořád dokola. Když se dávají peníze dopředu, aby schválili půjčku, skoro vždy klient půjčku nedostane.

Jako neříkám někdy je půjčka opravdu nutná, ale opravdu v rámci mezí, né si brát půjčku jednu za druhou jako na dovolenou, vybavení domáctnosti, spousta lidí, teď ani nemá na splátky a řeší to pouze další půjčkou.

stafan*
hodnocení

0x

Já si myslím, že k tomu není moc co dodat. Někteří nejsou jen naivní ale přímo blbí. Skočí na jakoukoliv krávinu jen aby měli to co má soused a pak jak je au. A pak poraďte ...Zásada, když na to nemám , tak to nemůžu chtít! Samozřejmě jsou situace, jak píše saw ... Ale to už je jiné kafe.

jirbar*
hodnocení

0x

Horší je, že na ty blbce často doplácejí nevinní a to jen proto,

že na jedné straně rovnice je blbec dlužník a na druhé straně gauner exekutor

novinky.cz/...

arecibo*
hodnocení

U jednoho takového "gaunera" pracuji.

stafan*

Bůh nas ochraňuj, oběvivš se u mne, Ty jsi pod drnem a já v lochu.

arecibo*
hodnocení

Nejsem vykonavatel. Nemusíš mi proto vyhrožovat smrtí.

stafan*

Omlouvám se, trochu jsem to přehnál. Nevím co to znamená,, vykonavatel" ale pro jistotu Ti oznamují, že za 14-dnu jdu pálit slivovivci. Tak, že za měsíc už bude jedlá. Budeš vítán.

arecibo*
hodnocení

Omluvu beru.

Vykonavatel soudního exekutora je zaměstnanec soudního exekutora, který splňuje tyto požadavky:

občanství ČR, plná způsobilost k právním úkonům, bezúhonnost, úplné středoškolské vzdělání, pracovní poměr u soudního exekutora (min. 1 rok), účast v posledním roce na školení Komory pro vykonavatele nebo jiné obdobné vzdělávání.

Tito lidé chodí dělat vyklizečky nebo soupisy majetku. Tzn. se jen polepí věci, sepíše protokol a vykonavatelé odejdou.

U vyklizeček musí být jeden z lidí vysokoškolsky vzdělán. V praxi je to hlavně exekutorský koncipient, či exekutorský kandidát.

Sám soudní exekutor chodí skoro nikdy, max. když je malý úřad nebo "nejsou lidi".

Díky za pozvání, ale mám svého dodavatele.

stafan*

Díky za vysvětlení a díky Bohu , že mi prozatím nic takového nehrozí...ale člověk nikdy neví ...tak kdybys náhodou měl cestu kolem...

arecibo*
hodnocení

Neměj strach, já kolem Tebe nepůjdu:)

stafan*

... nebojím, ale Slován všude bratry má...*pivo*

lidus*
hodnocení

0x

Máte pravdu, také nechápu jak si někdo půjčí na dovolenou, na dárky...a pak se diví, že to musí i splatit a s velkým úrokem.

kytka*
hodnocení

0x

Nechápu počínání takových lidí. pak skuhrají jak je to hrozné ,co musí zaplatit. Když na to nemám tak si nechám zajít chuť. Ještě nechápu ,když si vezmou nějaký úvěr a ručí bytem nebo nemovitostí, vždyť přeci nemohou nikdy vědět co bude. Přijde nemoc a je vše v háji. Já prostě na to "nemám žaludek" Pardon jestli jsem někoho nadzvedla.

bruk600*
hodnocení

0x

No kdyby byli všichni chytří,tak už by jsme my patřili mezi blbce.*bzum*

jirbar*

No něco na tom je, ale ono by stačilo, kdyby alespoň nebyli tak moc blbí.

bena*
hodnocení

0x

Já bych si vživotě nepůjčil od nějaké nebankovní společnosti nebo nějakého lichváře ani haléř. Ono, nejhorší je, že lidi pořádně nečtou smlouvy.

Já bych si v životě nepůjčila. Nejsem hazardér, takže bych třeba nikdy nešla s půjčkou do podnikání (napřed bych si našetřila), a nikdy jsem si nekoupila nic, na co jsem neměla hotové peníze (ani auto, vážně). Na co nemám, to nepotřebuji. Díky tomu klidně spím.

Kolegyně v práci se mě ptala, jak je možné, že na konci měsíce mám peníze. Přiznám se, že mě zaskočila - nechápala jsem, proč bych neměla mít. Pak jsem si uvědomila, že ona splácí jakési obrovské půjčky... Vím, že si před Vánoci úplně zoufala, za co nakoupí dárky. Nechápu. Na co dárky, když na ně nemá? Neumí ti lidi prožít Vánoce v klidu bez dárků? (A kolikrát se zrovna netrefí do vkusu obdarovaného, takže dárek se stane nepříjemnou zátěží pro obě strany...) Mám pocit, že ty věci a zážitky koupené za půjčené peníze se nakonec prodraží tak, že zatraceně zhořknou.

Nechci vypadat jako nějaký přechytralý moralista, ale opravdu se dokážu obejít bez čehokoli, na co nemám.

malvinka*

Plně souhlasím s inžinýrkou. Taky nejsem schopna pochopit jak si někdo, dle hlásajících sloganů vezme půjčku na dovolenou a vyrazí do světa. Taková dovolená musí být duchu pachu hořkosti a snad si ji ani nelze pořádně užít s vědomím splátek po návratu.

Když na něco nemám nyní tak se nanaháčkuji do něčeho takového.

doplněno 07.03.10 17:35:

nenaháčkuji

arecibo*
hodnocení

A přitom v ČR jsou velmi hezká místa. Člověk by nevěřil, jaké skvosty skrývá.

I v Moravskoslezském kraji. Hodně lidí z Čech, kteří si mysleli o mém kraji kdoví co, tak byli mile překvapeni krásou Beskyd. Za nižší ceny, klid a žádní cizinci.

Případně si zajet na Slovensko a nemusí to být nutně Tatry. Ty už jsou cenově jinde než zbytek SR.

hodnocení

0x

No jo, když někdy je to těžký.

Já osobně bych si dovolenou na splátky nepořizoval.

Bohužel mi řachla televize, tak jsem si pořídil cetelem AURA kartu na 20 000Kč.

V pohodě jsem splácel ale když jsem přišel o práci tak jsem žádal o snížení splátek a odmítali se se mnou bavit atd. atd.

Nakonec mi ztrhávaj exekuci z částečnýho invalidního důchodu...*plac*

arecibo*
hodnocení

Možná to šlo řešit tím, že jste si mohl koupit přes inzerát nebo přes známé nějakou starší TV:)

Když jsem si zařizoval byt, tak jsem od souseda odvedle koupil menší zánovní ledničku za 500 Kč, místo možná 5000 Kč, kdesi ve vedlejším městě. Soused se nemusel tahat s ledničkou kamsi na šrot a měl na pivo.

Přesto Vám přeju ať to brzy splatíte. I když pracuji tam, kde pracuji.

asdfg*
hodnocení

0x

Je to krásné říkat já si nikdy nepůjčím a odsuzovat lidi kteří to udělali.To jde jen do té doby než se sám octnete v situlaci kdy již žádnou jinou možnost nemáte.Já také nic nedlužil a nikdy si nechtěl nic pujčovat,protože jsem to nepotřeboval.Najednou máte exekuci na majetek a nevíte proč.Nějaký podvodník tvrdí,že vám dal peníze a vy je musíte vrátit.Bráníte soudně,ale musíte platit poplatky na které nemáte a musíte zaplatit do tří dnů.Tak si půjčíte,ale soudy pokračují a stále se prodražují a vy musíte stále platit.V bance vás odmítnou že sice nic nedlužíte,ale vnitřní instrukce vám zakazují půjčit.Najednou jste v dluhách a ani nevíte jak.Chcete platit ale nedokážete,protože všude vám dávají hned pokuty a tak platíte stále víc a víc.Takže čím víc se snažíte dokázat svoji nevinu tím jste víc zadlužený a nakonec si musíte půjčit i tam kam by jste nikdy předtím nešli.Lidi se na vás dívají skrz prsty,to je přeci ten co všude dluží.Je to začarovaný kruh a není z něho úniku.Snad jen vzdát se všeho prodat veškerý svůj majetek a zaplatit podvodníkům.Stát se bezdomovcem a vědět že jsem v tom nevinně.A nebo bojovat dál za svou nevinu,snažit se jí dokázat u soudu i když vám vše zakazují a tím se stále více zadlužovat.Upozorňuji,že jsem nekuřák,nepiji a neholduji automatům,jen pracuji a přesto se stále zadlužuji.Vím,že mě bude hodně lidí odsuzovat,že jsem si vše zavinil sám,ale není to pravda.Jen ten kdo se dostane na dno ne vlastní vinou dokáže pochopit jak na tom jiní jsou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]