Nejste přihlášen/a.
Milá Nikc. Ačkoliv byl svátek 1. máje za minulého režimu povinný, věřte mě, že dnes bych ho šla slavit raději.
Byl to svátek jara, naděje, radosti, veselých barev, hudby, pochodu a když se vyvedlo počasí, tak byl každý rád na světě.
To, co včera a dnes ukazují a vyvádějí, je faleš, zmar, temnota, nechutenství a troufnu si napsat i zlo. Není co slavit.
Krade se standarta, kradou se věnce, květiny, napadají se vulgárně lidé, jiní politici s jinými názory.
Stále lepší než povinně vyřvávat "Ať žije KSĆ a se Sovětským svazem na věčné časy". Mimochodem, víte co toho bylo za komunistů rozktradeno? Ještě dnes by mohla leckterá fabrika vyrábět z rozkradeného materiálu, pokud by všichni vrátili rozkradený materiál. .
Mně to srocování nadržených zpovykanců přijde stejné jako kdykoliv dřív, pro někoho levná davová zábava, v anonymním davu se vyřádí i zbabělci, akorát vyřvávání různých hesel se aktuàlně mění podle dobových nálad Jdu raději nakupovat !
Jofa: Tak trošku nadsázka, ne!
Na každé době najdete nějaké pozitivní a negativní věci.
Záleží, která doba je pro vás a vaši rodinu výhodnější a přínosnější. Pokud to vezmu všeobecně tak:
po roce 1945, tedy po skončení 2. sv. války se naše zdevastované hospodářství zvedlo a co všechno dokázalo pro obyvatelstvo udělat, postavit. Přehrady, metro atd. Fabriky sice se tolik nestavěly, ale zaměstnávaly a dávaly jistotu financí, a klidného života, nějaký ten rok i v důchodu užít. Dluh našeho státu byl jaký? Určitě nedosahoval takových astronomických výší, jako nyní.
Ano, máme moderní továrny a montovny, můžeme kamkoliv i k nám může kdokoliv přijet, obchody praskají ve švech, nemohu si ani vybrat, které zboží bych chtěla koupit. A to za cenu šuntů, nadměrného a zbytečného obalu, plastů a podobných věcí.
Každá doba nese své, na každé době něco najdete. Tolik bezdomovců, lidí na sociálních dávkách a lidí v exekuci ale nebylo.
Za minulé doby se v továrnách kradlo - kdo to byl? Povětšinou taťka, který v aktovce přinesl domů kus salámu a párky, nebo šroubovák, kdo měl auto, bylo toho víc. Na 1. máje se pronesly i tyče a trubky s oslavnými plakáty a vlajkami Dnes nekrade dělník, ale ti nahoře, magement, ředitelé dávající si zlaté padáky a odměny, dividendy a zisk odcházející do jiných zemí.
Dříve byl důchod asi 60 % průměrného platu. Potom bychom my důchodci mohli příští rok dostávat z 33 000 Kč pěkných
19 800 korun.
Ale spíše se hrozí, že na důchody za nějaký rok prostě nebude i když místo v 57 letech dříve, odchází bezdětná žena v 65 letech.
Cituji: Fabriky s tolik nestavěly... No protože se ukradly, sebraly soukromým majitelům. To se to pak budovalo, plnily pětiletky! ...A nic se dlouho neopravovalo,.. až socík dojel..
Kradly se drobnosti, drobný materiál, ale dnes kradou miliardy! Ani ti vedoucí komunisti neměli tak vysoké platy jako teď mají manažéři. Jen příklad, za komunistů v r. 1970 jsem dělala sekretářku generálního ředitele za plat 1200, on měl 5400, do důchodu jsem odcházel s 15 tis. jaako sekretářka ředitele odboru (21 pracovníků) a ten měl 150 tis., GŘ měl 1200
liska5 a proč nenapíšete - nedoplníte ještě, kolik a jaké fabriky se nechaly zničit po tom roce 1989?
Textilky, obuvnictví, hutnictví, těžba uhlí, nerostných surovin, sklářství, zemědělské podniky atd? Určitě máte ve svém okolí plno továren, které po sametu skončily, nebo byly záměrně přivedeny ke krachu, prodány apodobně.
Já třeba vím o velkých továrnách ČKD v Karlíně, o Poldi Kladno. Ale takových měst, kde byla zrušena výroba kvůli tomu, že nemůžeme konkurovat /hlavně Číně/ jsou stovky, tisíce.
Kdo je z Třebíče, může zavzpomínat. jihlava.idnes.cz/...
...já se třeba dneska stydím,ze určitou skupinu lidí co hlásají demokracii a přitom se chovají naprosto nepřijatelně,vulgárně...i kdyby to bylo v sebelepším zájmu,rozhodně bych se k takovým lidem nepřidala.Kde je slušnost,vychovanost a úcta k dannému svátku?Vyhazovat kytky,pískat,skandovat...tohle mi nepřijde ani důstojné ani účinné,jen ostudné.Takže dnes váhám,kdo nejvíce tu společnost rozděluje,někdy si myslím,že tihle"demonstranci a media"jsou hlavní viníci.
Jaké to tam je?toho budou plná media,myslím,že uslyšíme o každém"prdu" aniž bychom tam museli být.
...myslím,že moudřejší část republiky se už pomalu naučila číst mezi řádky a né vše považuje za pravdu.Jsme tam kde dříve,jen v jiném balení-taky nejde věřit mediim atd.
no - o stavu "demokracie" v tomto státě nejlépe svědčí fakt, že se demokraticky zvolení politici včetně prezidenta dnes BOJÍ ! přijít na veřejnost a uctít památku těch "slavných" výročí, aby nedostali přes hu... od zfanatizovaného davu. To jsme to dopracovali ...
Odpočívám, páč včera jsem byla v Praze. Jojo, demonstrovat PROTI Babišovi jo, ona to je otázka ze včerejška
. Takže jsem v Praze
. I když mám doma práce nad hlavu, bylo mojí morální povinností dát najevo nesouhlas s tím, kdo nám tady vládne. Musela bych se před vnuky stydět, kdybych strkala hlavu do písku a mlčela k tomu, jak z nás "páni nahoře" dělají blbce!
sebod - oceňuji, že jste napsala, že jste byla demonstrovat proti Babišovi - ono se totiž nedemonstruje kvůli výsledkům voleb a snaze o jejich přepsání (jak je i zde často nesprávně zmiňováno), ale kvůli kontroverzní postavě ve vládě (a to je rozdíl). Takže, ať si ANO vládne, ale bez pana Babiše ve vládě - což je pro každé hnutí jednoho muže "oříšek" (ona i sekta bez svého stále viditelného vůdce ztrácí na atraktivitě).
bene- ...ale my voliči věděli,že je Babiš v čele strany (proto ve funkci i zůstává,protože jej lidé takto volili) věděli jsme o trestním stíhání (což se u jiných často neví) a i tak jsme jej volili.
Takže se pletete,demonstruje se proti demokraticky zvolené straně a jejímu lídrovi.Je to smutné pro obě strany,ale nebudeme si nic nalhávat o důvodu demonstrací.
sebob-chápu,že když někoho nemusíte,tak lítají slova bez přemýšlení...já reagovala na Bena.Ano lidé demonstrovali proti straně a jednomu člověku,ale nezapomínejte,že jsou demokraticky zvoleni s dobrým výsledkem.Ty kauzy byly i před volbami,neobjevilo se to až potom.Takže chápu demonstranty, vždy bude někdo s výsledky voleb nespokojen,ale lidé by se měli naučit přijmout vítěze.
Dobrý den. Tak já jsme úplně zapomněla, že je státní svátek a chtěla jsem kupovat brambory na uskladnění. Leč na místní farmě bylo zavřeno, že. Takže jsem si udělala i s dětmi hezký výlet autem - no, zbytečně.Brzy ráno jsem tedy chvíli pracovala, pak ty brambory a oběd, odpoledne taky trošku práce a na večer jsem připravila nějakou dobrou mňamku. Tak asi tak.
Dobrý den, ano, dalo by se říci, že tento významný den roku 1989, bez kterého by u nás dnes nebyla demokracie, slavím. Vždy si připomínám atmosféru těch dní, soudržnost, jednotu a touhu po změně, resp. většinovou snahu o odstranění totalitního režimu - a to se podařilo, což je nejdůležitější. Jsem rád, že ten den přišel, že jsem mohl být u toho a trochu přispět k "podražení stoličky" tehdejším soudruhům (a to i za mé rodiče, kterým rok 1948 zničil život a rok 1968 vzal naději). Nezlobím se na některé mladší lidi, kteří totalitu a dobu nesvobody nezažili a pro které je dnes normální sobota - radost mám z toho, že pro jiné mladé lidi je dnešek svátkem demokracie a nebojí se v ulicích opět vyjádřit nesouhlasný názor na někoho mocného, což dává naději do budoucna, že si demokracii udržíme. Zdravím!
Byli jsme s manželem a známými na pivu. Poseděli jsme, "pokecali" o všem možném a nyní jsme již doma v teple.
Ono je dnes co slavit? V takové zimě by mě ani nenapadlo jít ven, sedím u pc a tv, loupu ořechy.
...no já bych se nedivila...jak vidím tu nenávist,tak čekám ,že Babiše místo obušku spíše zastřelí...a na Zemana si počkají až umře sám,to budou tance a oslavy na hrobě(to teprve uvidíme elitu demokracie)
Se mi líbí, jak se nevinná otázka zvrhne v politickou hádanici. Chápu, že 17.11. je politický svátek a jsem rád, že každý může svobodně vyjádřit svůj politický názor. Což se jaksi nenosilo ani po roce 68, 48, 38, ( víc asi nikdo z nás nepamatuje), ale zas tak bych to nepřeháněl. Lidi, to, že máte možnost, čas a sílu diskutovat je na jednu stranu dobře. Na druhou stranu je to ztráta energie, nic jiného. Ti nahoře nás stejně o**bou, ať je to Petr nebo Pavel. Nikdo z nich nedělá za průměrnou mzdu a nikdo nežije z průměrného důchodu... Takže ano, můžete dát najevo svůj názor u voleb nebo se pokusit o nějakou formu politického protestu, ale takováhle diskuse je jen jinou formou hospodskejch keců.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.