Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde skončí dopis?

Od: petr25 odpovědí: 7 změna:
Zdravím, stala se mi taková nepříjemnost. Při zadávání adresy do online formuláře jsem nedorozuměním vynechal políčko, kam se zadává číslo popisné. Jinými slovy - napsal jsem pouze jméno, ulici, PSČ a město. Systému to nijak nevadilo. Má mi být zaslán dopis, ale netuším, kde skončí, když jsem nezadal takto důležitý údaj. Jedná se o velkou firmu, kde veškerá korespondence probíhá z většiny automaticky, takže se potíže s odesláním/doručením jednoho dopisu naprosto ztratí. Zároveň je tedy ani nemám jak kontaktovat. Rád bych se zeptal, co se s takovým dopisem stane. Děkuji předem za jakoukoliv odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Věřím, že normálně dorazí. Ve vaší ulici moc lidí se stejným jménem nebude, ne? M.

velkafirma
hodnocení

0x

Na 99,9 % zásilka i bez čísla popisného dorazí. Velká firma má hodně pošty a pošťáci ji znají.

Nebo to je naopak, nevyplnil jste svoje číslo popisné, když čekáte dopis?

Vždycky můžete do té firmy zavolat /podatelna, kontaktní člověk apod./.

petr25
hodnocení

Nevyplnil jsem právě své číslo popisné a čekám na dopis.

Bohužel možnost kontaktovat firmu zde není. Je to skutečně velká společnost a nemohou se věnovat každému individuálně. Z toho důvodu nezveřejňují téměř žádný kontakt. :(

Myslíte, že bude doručovateli stačit mé jméno k doručení, nebo bez čísla popisného dopis zkrátka nedoručí?

72mona3*

Petře, myslím, že jsem vám už na to odpověděla. Nám domů kolikrát přišel dopis i bez ulice, označen pouze místním zažitým názvem (třeba Novákovi, "na hůrce").

Ovšem na druhou stranu třeba vůbec nedorazil dopis či lístek s kompletní adresou.

hodnocení

0x

Jestli jste vynechal jen číslo popisné a orientační jste uvedl, pak by to i Česká pošta měla zvládnout ;)

hodnocení

0x

V menším městě pošta dopis určitě doručí. Ale pokud se chcete zbavit obav, zajděte na poštu s příslušným PSČ (ve velkých městech je pošt víc, jděte na tu, kterou jste uvedl). Pokud nezastihnete listonošku, která doručuje do Vaší ulice, nechte u vedoucího pošty papírek s informací, že dopis z města X od firmy ABC (velké firmy zasílají obálky s logem, menší s razítkem) pro Petra Pětadvacátého, ulice Dlouhá, patří do čp. 123.

kamilkova
hodnocení

0x

Dopis vám dojde, pošťačky svoje ulice a lidi znají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]