Nejste přihlášen/a.
Tak jsem se dnes zase ve dvou obchodech přesvědčila o tom, jak nelogicky a podle mě špatně jsou řešená parkovací místa pro invalidy. Jejich počet je naddimenzovaný, zato velikost parkovacího místa je nedostačující a moc ráda bych viděla vozíčkáře, jak zvládne sám vystoupit z auta a přesednout na vozík, když stejně ani neotevře dveře dokořán. To je skutečnost od nás z Tesco.
Takže tu máme x nevyhovujících parkovacích míst pro invalidy a k tomu smrknou 2! místa pro rodiče s kočárkem. Tak nevím, potkáváte v obchodech víc lidí na vozíčku či o francouzských holích, nebo lidí s kočárkem? Podle mě by bylo lepší, kdyby bylo omezené množství míst vyhrazené jen pro invalidy, ale tato místa by byla opravdu velikostí dostačující a další místa, která jsou dnes také jen pro invalidy, by byla sdílená, mohli by na nich parkovat invalidé a lidé s kočárkem.
Pb, parkoviště-prostor, v pohodě a míst málo, manžel většinou odjíždí na normální misto a pouze mě vysadí, na nasedání zůstane mimo parkoviště, na běžném místě je to dveře na dveře a nedokáži přeskočit na vozík. Vozíčkář který řídí, má vozík tak aby sám dokázal přeskočit ze sedadla auta, věřte mi, že to dokáží.
@pb - mohli by na nich parkovat invalidé a lidé s kočárkem
Těžko - tyhle dvě skupiny bývají vzájemně nekompatibilní
To byste koukal, jak jsou někteří invalidé, kteří nerezignovali na život, šikovní, máme v panelákiu dva na vozíku, jeden je ochrnutý, druhý bez nohy, oba na vozíku, oba jezdí autem a čukměla jsem jak rchle ta nastoupí a složí vozík.
Ale jo, já vím že to dokáží, ovšem pokud mají místo. Ale u nás tohle místo fakt není. Tam kde jsou mezi sloupy 3 místa pro normální auta, jsou mezi stejně vzdálenými sloupy opět 3 místa, z toho jedno invalidní. A ty dvě normální jsou jen užší, takže aby se člověk vešel, stejně stojí nalepen na místě pro invalidy.
Invalidních parkovacích míst je hodně, většinou na nich stojí lidé bez invalidní značky- prostě to risknou. Parkování pro rodiče s dětmi nechápu vůbec, žže jsou zřízena. Mimina jsou většinou v takové skořápce- jedou na košíku, větší děti sedí v sedátku košíku a také se vezou, rodiče je nenosí, tak nechápu, proč nemouhou parkovat kdekoliv. A opět- stojí tam lidé bez dětí. Často vidím, kdo se k autu vrací. Nebo že by děti v supermarketu vyhandlovali za potraviny?
Máte děti? Jezdím nakupovat často a tak místa pro rodiče s dětmi vítám a vyhledávám. Protože jsou širší, takže mám dostatek prostoru na to, otevřít dveře dokořán, vlézt do auta, odepnout dítě a vyndat ho a také jsou tato místa vedle vozíků. Věřte mi, že běžet s ještě nechodícím dítětem v náručí přes celé parkoviště, tam dítě přehodit do jedné ruky a druhou se snažit odpojit vozík, je docela obtížná disciplína. Ono i běžet s kojencem ve vajíčku, když vajíčko má třeba 5kg a kojenec 7kg je taky sranda. Ano, existuje i varianta odskočit si od dítěte zamknutého v autě stovky metrů pro nákupní vozík. Ne každý rodič je však takto otrlý a ne každá matka potřebuje u nákupu asistenci otce dítěte, aby dítě vláčel.
že běžet s ještě nechodícím dítětem v náručí přes celé parkoviště...
Ono i běžet s kojencem.....
Kdo vás nutí stále s dítětem běhat ? Choďte normálně a to se zvládnout dá. A ne všichni invalidi jsou na vozíku. Daleko více je těch, co špatně chodí, ale chodí po svých a nepotřebují otvírat dveře auta dokořán.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.