Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkovací místa pro invalidy a rodiče s dětmi

Od: pb® odpovědí: 10 změna:

Tak jsem se dnes zase ve dvou obchodech přesvědčila o tom, jak nelogicky a podle mě špatně jsou řešená parkovací místa pro invalidy. Jejich počet je naddimenzovaný, zato velikost parkovacího místa je nedostačující a moc ráda bych viděla vozíčkáře, jak zvládne sám vystoupit z auta a přesednout na vozík, když stejně ani neotevře dveře dokořán. To je skutečnost od nás z Tesco.

Takže tu máme x nevyhovujících parkovacích míst pro invalidy a k tomu smrknou 2! místa pro rodiče s kočárkem. Tak nevím, potkáváte v obchodech víc lidí na vozíčku či o francouzských holích, nebo lidí s kočárkem? Podle mě by bylo lepší, kdyby bylo omezené množství míst vyhrazené jen pro invalidy, ale tato místa by byla opravdu velikostí dostačující a další místa, která jsou dnes také jen pro invalidy, by byla sdílená, mohli by na nich parkovat invalidé a lidé s kočárkem.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

Pb, parkoviště-prostor, v pohodě a míst málo, manžel většinou odjíždí na normální misto a pouze mě vysadí, na nasedání zůstane mimo parkoviště, na běžném místě je to dveře na dveře a nedokáži přeskočit na vozík. Vozíčkář který řídí, má vozík tak aby sám dokázal přeskočit ze sedadla auta, věřte mi, že to dokáží.

hodnocení

0x

@pb - mohli by na nich parkovat invalidé a lidé s kočárkem
Těžko - tyhle dvě skupiny bývají vzájemně nekompatibilní ;)

No, bývaly časy, kdy příslušníci etnika s největším počtem dětí měli téměř bez výjimky invalidní důchod ..

hodnocení

0x

To byste koukal, jak jsou někteří invalidé, kteří nerezignovali na život, šikovní, máme v panelákiu dva na vozíku, jeden je ochrnutý, druhý bez nohy, oba na vozíku, oba jezdí autem a čukměla jsem jak rchle ta nastoupí a složí vozík.

pb®
hodnocení

Ale jo, já vím že to dokáží, ovšem pokud mají místo. Ale u nás tohle místo fakt není. Tam kde jsou mezi sloupy 3 místa pro normální auta, jsou mezi stejně vzdálenými sloupy opět 3 místa, z toho jedno invalidní. A ty dvě normální jsou jen užší, takže aby se člověk vešel, stejně stojí nalepen na místě pro invalidy.

hodnocení

0x

Invalidních parkovacích míst je hodně, většinou na nich stojí lidé bez invalidní značky- prostě to risknou. Parkování pro rodiče s dětmi nechápu vůbec, žže jsou zřízena. Mimina jsou většinou v takové skořápce- jedou na košíku, větší děti sedí v sedátku košíku a také se vezou, rodiče je nenosí, tak nechápu, proč nemouhou parkovat kdekoliv. A opět- stojí tam lidé bez dětí. Často vidím, kdo se k autu vrací. Nebo že by děti v supermarketu vyhandlovali za potraviny?

pb®
hodnocení

Máte děti? Jezdím nakupovat často a tak místa pro rodiče s dětmi vítám a vyhledávám. Protože jsou širší, takže mám dostatek prostoru na to, otevřít dveře dokořán, vlézt do auta, odepnout dítě a vyndat ho a také jsou tato místa vedle vozíků. Věřte mi, že běžet s ještě nechodícím dítětem v náručí přes celé parkoviště, tam dítě přehodit do jedné ruky a druhou se snažit odpojit vozík, je docela obtížná disciplína. Ono i běžet s kojencem ve vajíčku, když vajíčko má třeba 5kg a kojenec 7kg je taky sranda. Ano, existuje i varianta odskočit si od dítěte zamknutého v autě stovky metrů pro nákupní vozík. Ne každý rodič je však takto otrlý a ne každá matka potřebuje u nákupu asistenci otce dítěte, aby dítě vláčel.

Jo, tohle bych i uměla pochopit, ale ta auta bez dětí na těchto místech ne.

id

že běžet s ještě nechodícím dítětem v náručí přes celé parkoviště...

Ono i běžet s kojencem.....

Kdo vás nutí stále s dítětem běhat ? Choďte normálně a to se zvládnout dá. A ne všichni invalidi jsou na vozíku. Daleko více je těch, co špatně chodí, ale chodí po svých a nepotřebují otvírat dveře auta dokořán.

lidus*

Delino, i s berlema potřebujete prostor ale všimla jsem si, že matky vezmou košík na parkovišti a strčí tam skořápku s dítětem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]