Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stalo se Vám - nehoda není náhoda?

Od: maky® odpovědí: 9 změna:

Již je to mnoho roků, mela jsem první den dovolné, manžel a syn byli na noční. Vrhla jsem se na úklid, v lavorku naředila trochu Sava s vodou, lavorek v umyvadle poskočil a šplouchlo me to do oka. Nastestí byl doma zeták a odvezl me do Motola na oční, tam mi oko ošetřili, zalepii a vynadali /trochu/. Nadávala jsem si, to nechtejte slyšet, druhý den bylo oko v pořádku.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Maky, myslím si to samé. Kdybyste to byla neponechala té náhodě, že se lavórek zvrtne, tak by se ta nehoda nestala. ;)

bomba*
hodnocení

2x

A co třeba nehoda je náhoda *smich*

Tak to už je daleko logičtější. Ano, nehody jsou náhodné.

hodnocení

Možná jo a možná ne, na náhody nevěřím.*smich*

hodnocení

0x

Chápu, ale nevidím dotaz, otázku, žádost o radu?

hodnocení

Otázka zní, jestli se vám někdy přihodilo něco, na co sedí rčení : Nehoda není náhoda.

vilik*
hodnocení

0x
Maky, to, co se vám stalo, je náhoda. Nehoda je jev s negativními následky, obvykle ho nečekáme nebo počítáme s nízkým rizikem. Náhoda pak jev, který je neplánovatelný, nepředvídatelný. Předpokládám, že nejste nesvéprávná s nutnosti celodenního dozoru a že jste si nechtěla zkazit dovolenou nebo dokonce přijít o oko. Z toho můžu vyvodit, že jste daný příběh nechtěla prožít a proto se jedná o nehodu a zároveň náhodu.
Náhoda by to nebyla, pokud byste dělala něco, co má vysokou pravděpodobnost daného jevu. Příklady: Jedete rychle autem proti zdi a doufáte, že nenarazíte. Při mytí schválně šploucháte, aby to cákalo okolo. Pracujete neotužilá v zimě venku ve spodním prádle a nechcete nastydnout. Jezdíte při náledí na sjetých letních pneu. Souložíte bez ochrany v době ovulace. Chováte agresivní zvíře na nezajištěném místě apod.
Dejte si na význam vašich prohlášení pozor, mám pocit, že to u vás není poprvé a nevypadá to dobře.
hodnocení

No, já si zase myslím, že jsem si to zavinila sama a kdybych přemýšlela, tak tam lavorek tak hloupě nedám. Takže tahle nehoda byla důsledek mé nedomyšlené akce. :)

iz*

@Maky,

lavorky obvykle neposkakují, ať je postavíte nebo položíte kamkoliv. Nemohla jste počítat s tím, že lavorek poskočí, proto to byla náhoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]