Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás všechny. Není to otázka, ale naopak informace. Začala se mi dělat na chodile "ostruha". Měla ji kdysi i moje maminka a pamatuji si, že s tím léčením to bylo tenkrát strašně složité. Nic nepomohlo, až ji ze známosti a z protekce její doktorka poslala do nějaké nemocnice v Praze, kde jí od té ostruhy pomohli ozářením laser. Už je to asi 20 let, tak si nepamatuji, jestli tam byla 2x, nebo jednou. Ale zato si pamatuji jak s tím trpěla a vůbec nemohla chodit. Tenkrát ten zákrok neplatila, ale bylo ošetření z protekce a nebylo tenkrát přístupné všem lidem. No teď to potkalo mne. Strašná bolest a jelikož jsem znala existenci této nemoci, tak mi bylo jasné, že jde o tu ostruhu. Už jsem tady také chtěla založit otázku, ale napřed jsem začala hledat na internetu. Jednak příznaky a pak jak se to dnes léčí. A hlavně jsem si vyhledala stránku, kde o této nemoci mluví postižení lidé. A když jsem to četla, tak mi bylo hodně úzko při představě, co všechno mne čeká.A hlavně stížnosti těch, kteří podstoupili všechno možné a moc jim to nepomohlo. Ten laser se dnes platí, není na pokladnu a prý jedno to ozáření stojí i 4 tisíce korun. A někteří psali, že jim to nepomohlo. Já jsem to už měla asi týden a každým dnem se to zhoršovalo. Už jsem skoro začala chodit po špičce nohy, nemohla jsem došlápnout na celé chodidlo, jak to bolelo. A pak jsem najednou četla radu nějaké paní, které jsem teda vůbec nevěřila. Že prý koupit obyčejné bílé zelí a na noc odloupnout 1 list, nebo dva, podle velikosti přiložit na chodidlo, zamotat potravinářskou folií a na to ponožku. Tak jsem to udělala. Teda vůbec jsem tomu nevěřila, protože mi nešlo do hlavy, jakým způsobem by to mělo účinkovat. Ona teda mluvila o několika týdnech tohoto léčení, ale mně to pomohlo skoro přes noc. Listy jsem naklepala paličkou, aby z nich trochu tekla šťáva. Už druhý den ráno jsem mohla došlápnout na chodidlo. Ne teda, že by bolest úplně zmizela, ale je to daleko lepší. Pokračuji. Zatím to dnes bude třetí zábal, ale jsem tak nadšená, že jsem se o to musela s Vámi podělit. Možná někdo z Vás má stejné potíže.
Omlouvám se, je to dlouhé, ale já to jinak neumím.
Tak, tak, bílé zelí a teplé bezinkové listí.
Udělejte si více zábalů. Naklepané zelné listy /bílé, případně i kapustové/ můžete na chvíli strčit do horké trouby.
Podívejte na ,,ostruha,, nebo ,,patní ostruha,, zde na poradně, je tu několik desítek dotazů a rad.
Ostužka, děkuji, ani jsem netušila, že se to zde tolikrát řešilo. A to zde nejsem od včera . Podívala jsem se a přečetla si několik vláken. Je to zajímavé čtení. Já teda nadváhou netrpím, ani nemám ploché nohy. proč mne to chytlo, to nevím. Jinde jsem četla, že to může být i dědičné. Protože to měla moje maminka, tak jsem si myslela, že to mám po ní. Škoda, bezinky už teď mají listy uschlé, ale to zelí mi teda pomohlo. Obevilo se mi to teda jenom na jedné noze a je mi úplně fuk, jestli je to tam pořád, hlavně že to nebolí. A na žádnou operaci se mi nechce a nějaké ozařování a píchání kortikoidů také nechci. Takže já zůstanu u toho zelí. Ale moje maminka také nepodstoupila žádnou operaci, tenkrát jí to ozáření pomohlo a zemřela, aniž by se jí to vrátilo. A zemřela po více než dvaceti letech poté.
To bílé zelí si dávají sportovci na koleno, na meniskus, to je mezi nimi známé, někde jsem to slyšela.
Je dobré koupit v orthopedických pomůckách /obuv, nebo na poliklinice, Santé apod./ ty vložky specielně udělané s dírou v patě, aby se na tu ostruhu nedošlapovalo.
Někdy se říká, že to je daň za dobré bydlo /pokud člověk konzumuje hodně mléčných výrobků a masa/.
A když by byl zájem pro sebe, nechat si udělat alepoň rentgen, kde ta ostruha je a jak je vlastně velká. Pokud to ostruha bude, někdy to může být i nějaký zánět.
No já jsem spíše na zelenině a bílém mase. Teda sýry mám moc ráda, ale vybírám si pouze kvalitní a nic nepřeháním. Ale je mi už 70let, tak možná nějaká ochablost...
A o těch pomůckách jsem si také načetla informace, ale tak akutní to asi nebude, když už mi to ustupuje po dvou nech s tím zelím. Už se těším na zítřejší ráno. jsem přesvědčená, že to už bude pryč.
Suzy-pěkně kecáte, manželka ,je to asi 3/4 roku? nwn přesně chodila na laser se stejným problémem -ZDARMA-a asi rok předtím se to paltilo cca 300kč.
Jina před 20 lety jsem sám jezdil do KN na ozařování (tekrát to bylo na onkologii tuším gama záření? nwn) a pět jsem nic neplatil a navíc jako třešničku jsem od VoZP dostal proplacené cestování!
Diesel, proč jste tak agresivní? Já jsem si ty informace načetla na internetu. Píšu to jasně. Já jsem se osobně na cenu neptala. A psala jsem, že to tenkrát moje maminka neplatila. Mohl jste to napsat jiným způsobem. Já nemám ve zvyku kecat. Překvapil jste mne tak zlým přístupem k věci. Nerozumím.
Ten laser se dnes platí, není na pokladnu a prý jedno to ozáření stojí i 4 tisíce korun.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.