Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat kohokoli, kdo chová doma nějakého toho mazlíčka. Nakolik se takové zvíře ,,spřátelí" s majitelem? Např. rybičkám je majitel nejspíš úplně ukradený, naopak pes bere majitele jako kamaráda, společníka. Ale co ti ostatní? Například co taková myš, králík,fretka, andulka apod.? Jak na vás reagují vaši mazlíčci? Nechci to tady zahrnovat hloupýma otázkama, ale docela by mě to zajímalo..
Možná, že si to myslím blbě, ale majitel, chovatel je v první řadě dodavatelem potravy. :D A za žvanec každý tvor udělá nemožné. Naučí se stát na hlavě, chodit po předních tlapkách atd. A když je zvířátko kontaktní, tak se chovatel stává společníkem, kterého zvířátko pozná a vítá ho, je s ním rádo. A jsem přesvědčená, že si zapamatuje "krmiče" a vítá ho vřeleji, než ostatní.:DA když mu tento ublíží (třeba mu vyčistí uši), snaží se ho ignorovat, nemluví s ním. :D Jen by bylo fajn, kdyby člověk zvířátku nepřisuzoval lidské vlastnosti a potřeby.
Naše kočky jsou nejvíc fixované na mně. Já je krmím, mazlím se s nimi, povídáme si (tedy hlavně melu já ), takže ke mně přilnuly nejvíc. A taky spí se mnou všechny tři v posteli a manžel se v té své rozvaluje sám.
Mívala jsem morčata a těm bylo naprosto fuk, kdo přišel, hlavně když měl pro ně něco dobrého.
pes to je člen rodiny, věděl kdy se kdo vrací a čekal ho u dveří, potkan ten se mohl zbláznit když se dcera vrátila domů, andulky měli klec trvale otevřenou a pokud někdo s rodiny přišel letěli hned za ním na rameno.Křeček, tak tomu to bylo jedno ale když jsme mu klepli na domeček vylezl a mžoural co dobrého neseme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.