Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Máma našla v bytě už podruhé obrovského pavouka. Ne od nás, ale z jiného státu. Takový ten černý obrovský exotický to prý byl. V životě tak velkého pavouka tady neviděla. Myslí si, že si to snad musela přinést s banány z obchodu. Navíc už je to druhý během jednoho měsíce. Tak jsou to asi z jednoho vrhu vajíčka. Má strach, aby se neobjevil za chvíli další a nemusela ho honit. Navíc neví, jestli není jedovatý. Stalo se to někomu z vás?
Hlavně nešířit poplasne zprávy
Ale ano, kolegyni se to stalo před pár roky. Její máma umlátila jednu velkou "bestii" , co se jí dostala na postel. Ten samý den se dozvěděli, že sousedovi utekl sklípkan. Takže bylo po záhadě. M.
@nikc - Má strach, aby se neobjevil za chvíli další a nemusela ho honit. Navíc neví, jestli není jedovatý.
Pro příště - chytit a buď se živým nebo kvalitní fotkou se poptat u odborníků co to je zač. Možná i v tom krámě, kde nakupovala, by mohla upozornit - třeba nebude jediná.
Dřív se to tolik nestávalo, protože banány bývaly jen občas.
Strach má velké oči. On to mohl být i nějaký náš pavouk, kterého jste dosud neviděli. Jak velký byl? Přes 5 cm?
Tak možná má špatný odhad. Ale v životě tak velkého pavouka u nás neviděli. Ukazovala ho tátovi. A to oba pochází z vesnice.
Vzpomněla jsem si, že jednou přes kuchyň si to pelášil divný černý rozpláclý pavouk, to byla ale rychlost, skoro mi utekl,než jsem popadnula noviny a zabila ho. Pavouk domácí to určitě nebyl, tehdy jsem si taky myslela jestli jsem ho nepřinesla s banánama. Vyloučené to není. Teď banány obracím a prohlížím. No magor, ale co kdyby.
Nikc, strach má velké oči. Já si u mne doma v zasklené velké verandě, vypěstovala nádherný exemplář křižáka. Přišel můj syn a strašně se ho lekl, tak byl macatý. A vyfotil si ho a mně řekl, že jsem úplný šílenec. Ale to mi je fuk. Vraždil mouchy a krev z těch much, jak je vysával, mu odkapávala od sosáku až dolů na parapet. Zase mi to nikdo nebude věřit, ale fakt nekecám.
Nikc, až přijde, tak se ho zeptám, jestli tu fotku ještě má a když tak ji přepošlu. A o té krvi nekecám, protože jsem ji pak musela umýt a fakt jsem se divila i já .
Tak takový pěticentimetrový pavouk k nám někdy vnikl z terasy. Krásný exemplář! Přiklopte ho kelímkem nebo skleničkou, podstrčte pod to nějakou tvrdou kartu a tak ho vyneste ven. Pavouci se nezabíjí, nosí štěstí. Taková Eva Pilarová si je chovala na půdě a chodila za nimi "na pokec".
Zdravím
Vždycky jsem měl doma jen pokoutníky, nevypadají vábně ale "znali jsme se" a je pravda, že teď nějak vymizeli a místo nich se objevili sekáči a žel i zápřednice (vypadá tak) nejraději se zdržuje na teplých místech v domku..., zatím se mi nestalo nic, ale kdysi u mně máma vytírala a cosi jí "píchlo" do ruky, bylo to pod stolem takže zřejmě "co to bylo uteklo" (mám podezření právě na tu zápřednici), ruka jí natekla a bolela, naštěstí nic vážného, ale nepříjemné..., jinak když vidím takového podezřelého pavouka tak ho lovím, ale je to dost těžké jsou extrémně rychlí...
Druhů pavouků, které si lidé mohou společně s banány přinést domů, je více, ale palovčík brazilský patří mezi ty nejčastější. Ne nadarmo se mu říká "banánový pavouk". Překlad jeho řeckého jména Phoneutria zní ale podstatně hrozivěji - "vražednice". Jde o jihoamerického pavouka, který se před pěti lety dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejjedovatější pavouk světa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.