Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obrana před psem

Od: h4ever® odpovědí: 7 změna:

V televizi bylo ve zprávách, že nějaký chlap zastřelil dva psi, kteří mu vnikli na zahradu. Buhužel jsem neslyšel detaily, takže nevím nic bližšího a vcelku by mě to zajímalo. Jenže bych nejdříve potřeboval vědět jak se tam ti psi dostali, přece by například neměl pozemek oplocený, tak je to logické, že ten pes se tam může zaběhnout. Pokud ale oplocený byl a nebyla zavřená branka, tak to zase byla chyba toho, kdo tu branku nezvařel (za což by si mohl majitel sám). No ale pokud by pozemek oplocený byl a branka byla zavřená, tak nevím jak by se tam ti psi dostali, to mi jako chcete tvrdit, že by přeskočili plot? Pokud by to bylo skutečně tak, pak nevidím, proč by se nemohl bránit. Navíc pokud ti psi páchají nějakou škodu nebo má z nich strach (že mu ublíží) apod. Už vůbec jsem však nepochopil, že mu hrozí trest za ublížení na zdraví (komu ublížil na zdraví? U psů se to snad nepočítá, ne? Když by to byla sebeobrana.).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

delo*
hodnocení

4x

Možná nebyla zavřená branka, jinudy by se tam ti psi nedostali. Budou to vyšetřovat a jestli to tak bylo ,bude mít pán asi problémy, ale určitě i majtel psů, kterému se psi potulovali po cizí zahradě.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, viz odkaz je první zpráva - další vývoj neznám. Zdravím!

novinky.cz/...

hodnocení

2x

@h4ever - Už vůbec jsem však nepochopil, že mu hrozí trest za ublížení na zdraví

Tady policie.cz/... je vyjádření PČR.

Píšou, že "V současné době byl případ překvalifikován na podezření z trestných činů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví." - pravděpodobně proto, že jak uvádějí jiné zdroje, dotyčný mířil střelnou zbraní na (snad) majitele psů.

hodnocení

Kdoví co se tam stalo. Mířit na někoho zbraní na svém pozemku ještě není totéž jako snažit se někomu ublížit. Museli by prokázat záměr, například vyhrožování. Ale to ať případně rozhodne soud.

hodnocení

0x

@h4ever - Mířit na někoho zbraní na svém pozemku ještě není totéž jako snažit se někomu ublížit.
Moc koukáte na americké filmy *smich*

A špatně čtete - ve stadiu pokusu je tam napsáno.

hodnocení

Jen minimálně. Jen na scifi a drama.

ve stadiu pokusu není totéž jako snažit se? Ten pokus přece musí někdo dokázat.

Vždyť jo - zatím je pán dle vyjádření policie podezřelý - vy fakt máte potíže s psaným textem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]