Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalkulace sendviče?

Od: id odpovědí: 6 změna:

Zdravím, dostala jsem za úkol výrobu a prodej sendvičů na hasičské zábavě. Guláš a hranolky bývají stabilní, prý to chce změnu, proto navíc se budou prodávat i sendviče z toustového chleba.

Za kolik prodávat klasický čtvercový sendvič? Máslo, kečup (hořčice), šunka, plátek sýru, zelenina + ubrousek. Napoví mi někdo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V krámech typu Lidl , Penny a pod se prodávají za cca 30,-Kč. Ovšem bez ubrousku *smich*

nikdo*
hodnocení

1x

Na to existuje jen jedna odpověď: Buď to střelíte od oka, a cenu stanovíte buď podstřelenou, a nebudete mít velký výdělek, nebo předraženou a moc se jich neprodá. Udělejte si 5-10ks vzorových, a zvažte si jednotlivé suroviny, a spočítejte si vstupní náklady. Největší budou na mase(šunkový salám) a na zelenině(ledový salát apod).Jjedno kolečko z kráječe bude mít 1-2dkg. Salát taky nepoužijete celý.

Pak si musíte dosadit, za kolik jste schopná jednotlivé suroviny nakoupit. No a pak celkové, sečtené náklady vynásobte dvěma a máte základní cenu. K té připočtěte "plesovou" přirážku 0-100 % a máte koncovou cenu.

hodnocení

0x

Podívejte se zde radimejaknato.cz/...

Jednoduché, přehledné.

jentak*

Ty kalkulace jsou špatně spočítané. Počítat např kilo rajčat za 30kč/kg je málo, tak někde v akci, papriky za 90kč/kg jsou předražené. Kilo mozarely za 100kč/kg je ASI taky špatně. 1 vejce za 0,10kč je úplný úlet. Olivový olej, litr za 150kč, je myslím ten nejlevnější, jaký se dá sehnat, pokud teda to má být panenský olej a ne druhák, lisovaný za tepla.

Na internetu je spousta "chytrostí", ale bacha na ně. Taková drobnost: rozklikněte si hned ten první recept, bramborák v tomatové polpě s it. zeleninou. A rozklikněte si ten obrázek. Celé jídlo je utopené v tuku. Ta polpa v něm na talíři úplně plave. Už to je ukazatel...

Ty kalkulace jsou uvedené jako příklad k tomu, nač se tazatelka ptá. Předpokládám, že jí jde o postup, ne o konkrétní uváděné ceny.

id
hodnocení

Děkuji všem za přínosné reakce.

Dnes jsem nakoupila materiál a musí rodinka do večera schroupat celý toustový chléb. Pak to rozpočítám abych orientačně věděla nákupní cenu.

Ještě jsem našla tento odkaz lahudky-jitrenka.cz/...

Tyto vajíčkové také nadělám a budu je rozdávat neboť vejce dodám z vlatního chovu a zeleninu mám také ve skleníku. U nás je zvykem rozdat na jakékoliv akci 200 koláčků, takže bude i změna. Někdo sladké nerad.

I kdybych vaječné tousty hned prodávala, tak nemohou stát více jak deset korun. Na akcích pracuji ráda a zdarma, elektřinu neplatím a tímto hasičům přispěji do kasičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]