Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém v rodině

Od: athenaise* odpovědí: 7 změna:

Zdravím diskutéry. Přišla za mnou kolegyně/podřízená a prý když jsem starší jestli bych neporadila, co má dělat. Je ze dvou sourozenců, ale sestra je nevlastní. Po několika letech se dověděla, že její otec má ještě jedno dítě. Tento sourozenec jí kontaktoval před relativně delší dobou a ona je s ním v kontaktu (párkrát se navštívili). A zdá se, že si rozumí. Ale její otec nechce o tomto dítěti ani slyšet. Nyní ta kolegyně pořádá menší domácí sešlost (snad pouť) na kterou rodiče nechtěli přijít, protože měli někam jet. Ta kolegyně se zmínila o pouti svému (novému) sourozenci a ten by rád přijel i se svou rodinou. Kolegyně říkala, že je tedy pozvala. Jenže před pár dny se prý ozvali rodiče, že se jejich výlet zrušil a prý přijedou. A ona teď neví, co má dělat. S otcem si nikdy moc nerozuměla a prý snad byla takový otloukánek. Rodiče o hodně víc pomáhali její nevlastní sestře ( od nové manželky jejího otce) a rodiče jí moc nenavštěvují. Nový sourozenec nikoho jiného nemá, jen jí. Trochu jsme to spolu probraly, ale nevím, jestli jsem jí poradila dobře. Co byste dělali vy, být na místě té holčiny?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

10x

Já bych to pozvání určitě nerušila, rodičům to řekla a oni ať si rozhodnou zda příjdou, já bych rodiče ještě požádala aby se k nové rodině chovali slušně, vím proč, můj tchán by totiž jistě ztropil ostudu aniž by to chtěl. Rozhodně bych to ale nenechala jako překvapení večera.

hodnocení

4x

To mám nejradši - slyšet, že levoboček nepatří do rodiny, je fuj se s ním stýkat a nejlepší by bylo ho vyzmizíkovat. Hlavně od dalšího nevlastního sourozence.

hodnocení

2x

Jestli si s novým sourozencem rozumí, ať ho klidně pozve - vždycky je fajn mít někoho (dalšího) blízkého, zvlášť když rodiče jednak asi nebyli "vzoroví", jednak dost pravděpodobně odejdou dřív.

Rodiče bych o jeho pozvání informovala předem, ať se rozhodnou. Nakonec to byli oni, kdo původně před návštěvou dcery dal přednost výletu - což bych ale použila jako argument až v nouzi nejvyšší ;) Samozřejmě bych ale trvala na tom, že se k sobě budou chovat alespoň korektně.

hodnocení

2x

Pozvání pro opomíjeného sourozence bych nerušila a rodičům to sdělila jako fakt. Je to oslava té paní, má plné právo si vybrat hosty. Ale zároveň bych se předem připravila na řadu nečekaných otázek a možných komplikací. Rodinné setkání je přirovnáno k pouti, tedy tam bude padesát i více lidí. Mnozí se mezi sebou možná ani neznají. Zcela určitě se hostitelky a hostitele občas někdo zeptá na ostatní hosty. Kdo je tamta blondýna? Kdo je ten vysoký s knírem? Jak bude ten levoboček představen? Bude informace o jeho otci pro ostatní úplně nová? Zareagují s pochopením? Budou to rozpitvávat?

Když otec tají z nejrůznějších důvodů své dítě, je to špatné. Nejsem si úplně jistá, jestli tím, kdo uvede levobočka do rodiny, má být jeden ze sourozenců. Na druhou stranu pán, který okouzlil a oplodnil tři ženy, by neměl mít problém šarmantně zvládnout i situaci s náhle se objevivším potomkem.

athenaise*
hodnocení

Tak něco v tomto smyslu jsem jí také říkala, ale zdůraznila jsem, že je rozhodnutí na ní. Jen mne udivuje, co všechno se v rodinách děje. Prý se radila se svou nevlastní sestrou, která tam bude taky, a sestra jí defacto vynadala, že nedrží se svou rodinou a kdesi cosi. Vůbec jí nezávidím *nevi*

iz*

Opravdu se radila se svou nevlastní sestrou? Jestli mají společného alespoň jednoho rodiče, jde o vlastní sourozence. (I ten nově objevený bratr je vlastní bratr.)

Pokud tedy Vaše kolegyně pozvala i bratra, dává naopak rodinu dohromady. (Já bych pozvání nerušila.)

athenaise*
hodnocení

pokud vím, tak jedna má otce a druhá matku. Otec je starší a i přes to, že děvče nedostalo rozumné vysvětlení, proč se otec nechce se svým dítětem setkat. Prý, že matka dítěte se k němu ( k otci)"nezachovala nejlíp". *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]