Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budoucnost a práce

Od: anone odpovědí: 5 změna:

Zdravím, potřebuji radu.

Jsem teprve v osmé třídě, ale už se ve škole bavíme, čím bychom chtěli být, jaké povolání do budoucna. Skoro všichni ví, co chtějí dělat a jak pracovat. Já prostě nevím a chtěla bych to prostě najít a vědět, abych se rozhodla kam na střední. Stále hledám nějaké dobré koníčky, hobby, něco co bych měla na prvním místě, v čem jsem vyjímečná.

Nepotřebné tento odstavec jeden jen jako ukázka --->Třeba jedna spolužačka hraje závodně jeden sport a je v tom strašně dobrá a je to její život a je v tom dobrá, že se počítá, že to bude dělat i jako práci. Spolužáka baví počítače a chce fakt moc být něco s tím. Spolužačka jiná zase chce být jen tak učitelka a prý jí to nikdy neomrzí.

A teď to hlavní: Mám ráda hod kriketovým míčkem, hrát (jakože film, video,..), taky hlavně točit a stříhat i videa, malování, sledování seriálů, když něco dělám ve dvojice nebo skupině tak to radši udělám sama, hrát na kytaru a skládat písničky, ale moc neumím zpívat,...

Neznáte nějakou práci, která je vyjímečná a bavila aspon trochu? Kdyžtak se zeptejte...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dobre
hodnocení

1x

Viděla bych to na směr kultury a flilmu.

Je jasné, že nemůžeš vědět všechny možnosti, kde by se člověk uplatnil, nebo co by vystudoval.

Zde si jistě něco vybereš.

Národní soustava povolání hlavní strana www.nsp.cz a přejít sem nsp.cz/...

a třeba si vybrat toto nsp.cz/...

nebo toto nsp.cz/... a desítky dalších povolání.

Výhodou je, že je zde uvedená škola, která tě na to které povolání připraví - tabulka kvalifikace.

Uvedené návrhy jsou jenom příkladem, jistě si vybereš sama něco vhodného, nebo i v jiném směru.

anone
hodnocení

To je super děkuju !

rv*
hodnocení

1x

Podívej se okolo a zjistíš, že většina lidí dělá práci, která je "nezajímavá". A nedělají ji obvykle proto, že by chtěli, ale nějak se to přihodí, že je někde volné místo, přijatelné platební podmínky a je to třeba blízko bydliště. A pak je už jen na každém, aby pro něj jeho práce byla zajímavá - to není jenom o tom, co se dělá, ale jak se to dělá, jaké je okolí, nadřízení, kolegové.

Jako základ je dobré se učit a dosáhnout maximálního možného vzdělání. Neboť nejen že tě to obohatí, ale zároveň ti to otevře více možností, jak se později uplatnit.

liska5
hodnocení

0x

Když chceš něco dělat, mít svoji profesi, tak je potřeba mít patřičné vzdělání, něco vystudovat. Nepíšeš, jaký máš prospěch. Jestli velmi dobrý, pokračuj gymnáziem. Až tam poznáš, co který předmět obnáší a zda by tě bavilo se mu věnovat a v rámci jakého oboru. To, co uvádíš Tě asi neuživí. To můžeš mít jako koníčky. Kolik hodíš tím krikeťákem? Víc, jak 45m?

anone
hodnocení

Děkuju moc za rady a kriketovým míckem nějak tak ... teď jsem byla pryč a zrovna jsme tam kreslili. Já jsem jen tak něco udělala a potom jsem slyšela že se jedna mamina kamarádka jí ptala, jestli někam chodím a máma že prý nechci a ta kamarádka že prý mám talent a nechape to. Já se tedy divím a nevěděla jsem to ale co ted s tím? Mám se tomu začít věnovat? U nás je jen jeden kroužek a ten prý je k ničemu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]