Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě koně jak si vydělat peníze

Od: petralobodasov odpovědí: 9 změna:

potřebovala bych pomoct logicky:). máma to ví a našetřeno zatím 15800 prodala jsem co se dalo a co jsem nevyužívala

jsem trochu chytrá no prostě průměr jsem silná trpělivá atd. a potřebovala bych radu na práci co trochu vynáší ale na noviny mě nevzali ale kamarádku jo tak potřebuji aby jste mi pomohli budu vám moc vděčná jestli náké dobré rady atd.a umím zacházet s dětmi a zvířaty *srdce*

doplněno 23.10.18 22:17:

ještě je mi 13 let

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x
Koupit koně nestačí, ještě to chce mít každý měsíc zbytečných alespoň 5tis. na ustájení a v záloze takových 50tis. na veterináře. Zrovna letos se strašně zdražovalo seno kvůli suchu. Loni stál balík 400Kč letos ten samý balík 2000Kč a bůh ví, kolik bude stát na jaře.

hodnocení

4x

Ve 13 letech koně nelze uživit a obstarat drobnými přivýdělky. Tohle je informace šest let stará, ty ceny zas budou malinko jinde, ale pro základní přehled by to mohlo stačit - a upozorňuji, že "není zde zahrnuto žádné ošetřování a časové zhodnocení naší práce" , což je další nemalá částka. Kompletní péči o koníka v tomhle věku není možno zvládnout.

Hříbě (0-6) měsíců:

Vet - 2 000 Kč

Odčervení - 1 500 Kč

Krmení + matka navíc 500 Kč/měsíc

Celková částka cca 6 500 Kč (není zde zahrnuto žádné ošetřování a časové zhodnocení naší práce)

Mladý kůň 6 měsíců - 3 roky

Kovář 3 000 Kč(předpoklad pouze strouhání)

Náklady na krmení 1 500 Kč/měsíc

Vet 2 500 Kč (předpoklad pouze odčervování a vakcinace)

Obsedání a základní výcvik - cca 6 měsíců:

Práce 2 hodiny denně - 200 Kč (30 dní - 6 000 na měsíc)

Nákup vybavení (nutné a základní) 10 000 Kč

Veterinář 2 000 Kč (běžné úkony)

Kovář 1 500 Kč (v případě nakování)

equichannel.cz/...

jezevec*
hodnocení

4x

Víš co je nejdůležitější vědět?
Že pokud chceš koně, musíš mít taky na seno! Jak už tu někdo zmínil, samotná koupě koně je to nejmenší. Ne nadarmo se říká, že Bůh stvořil veterináře proto, aby udržoval zvíře zdravé a člověka na mizině...
Koníček je hodně, hodně moc drahý koníček!

lidus*
hodnocení

2x

Nekupuj koně, jak ti píší je to drahý provoz. Zkus ve svém okolí najít nějakou stáj kde tě rádi uvidí a za pomoc se pak svezeš. U nás Brno-Medlánky (tím katastrem si nejsem jistá) takový malý ranč je.

hodnocení

2x

Nekupuj koně. Budeš na něj sama, koník pozná, že nic neumíš a bude si z tebe dělat srandu. V lepším případě. V horším tě bude terorizovat. Zkus se v nejbližším okolí přihlásit do nějaké jízdárny s trenérem, kde tě naučí nejenom jezdit, ale v první řadě s koňmi zacházet. Není horší varianta než mladý kůň a nezkušený majitel.

icastkonejde
hodnocení

1x

nemusíš mít celého koně kamarádka měla myslím 1/16 jednu šesnáctinu koně dělí se náklady a čas že má každý z majitelů vyhrazený nějaký čas kdy může jezdit nebo se o něj stará

ale ve 13ti nevím jí bylo už víc, muselo by to asi být na rodiče

a práce vím jen o roznášení letáků to dělá víc lidí jako v tom věku

pb®

Chudák kůň. A kdo o něm rozhoduje, kdo má poslední slovo? Nebo se hlasuje? Už si to dovedu živě představit. Kůň dostane koliku a jedna půlka pojedem na kliniku, druhá to zvládnem ve stájí, první ne musíme ho odvést na kliniku a než se dohodnou, kůň jim stejně chcípne. Spoluvlastnictví je cesta do pekel. Lepší je jeden majitel, který má poslední slovo a nabízí na svém koni ježdění za poplatek někomu jinému.

ferro

To pb

Víte přesně o čem píšete.*palec2*

Tohle "sdílení" (spoluvlastnictví) je dnes moderní především u mladých, kteří v nímají jen výhody a na rizika ani nepomyslí. Občas se stane, že někdo využije tuto nezkušenost dětí, ty pod vidinou lákavého užitku emočně vydírají rodiče, kteří podlehnou a mnohdy věděnbím nepolíbeni si dobrovolně připraví očistec na zemi. Dcera ve svých 11 začala koketovat s ježděním. Dva roky docházela denně pečovat a jezdit cizí. Když si to ošahala a prokázala opravdový a trvalý zájem, tak jsme jí koníka koupili. Potom ještě jednoho a musím říci, že občas to byla šichta i pro nás - rodiče. Pravda však je, že koně má trvale dvacet let a zvládá jej i se dvěmi vlastními dcerami, směnnou prací ve špitále a tréningem 2 dalších holčin. Ale ne každý chlap je tak vstřícný a přející, jako zeťák.*zdravi*

hodnocení

0x

Venčit lidem psi, pomoci starým lidem s nákupem, roznos letáků, které bude npsané na rodiče a budete to dělat vy, a kolik stojí takový kůň a hlavně, jeho chov?To není přece jen koupě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]