Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Minerálka Zaječická

Od: delina® odpovědí: 7 změna:

Máte někdo zkušenost s užíváním Zaječické minerálky hořké? Potřebuji poladit zažívání a prý je to docela účinné. Díky za rady.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5
hodnocení

0x

Působí projímavě. Tak si ji kupte a zkuste po malých dávkách, jak zareagujete.

hodnocení

Vím, že je projímavá, právě se ptám, jak to hodně působí, avbych věděla, s čím počítat.

 

kazdy
hodnocení

0x

Každý jsme jiný, na mě nepůsobila.

 

hodnocení

0x
avatar aja1946

Jw chuťové odporná, ale jsou jiné způsoby, co přesněji potřebujete vyladit, průjem, zácpu, trávení?

hodnocení

Mám celkové různé problémy s trávením od menší zácpy až po velké nadýmání, škrundlání v břiše, tlačení žaludku atd. Vše se střídá i když držím dost omezenou jakoby žlučníkovou dietu.Mám diagnostikované střevní divertikly a chronickou gastritidu. Tak jsem si myslela, že denně třeba lžíci zaječické a alespoň té zácpy se zbavím, i když jdu denně, tak to není s obtížemi..

 

hodnocení

0x

Také existuje Šaratice, se stejnými účinky a stejnou nedobrou chutí. Dříve se to pilo kvůli tomu, že dotyčný měl problémy se stolicí, nebo ji pily ženy, které chtěly zhubnout. Mluvím o době tak před 40 - 50 lety. V té době určitě fungovala. Ale dnes už vůbec nefunguje. Schválně jsem si před chvílí četla tak různě na internetu názory lidí, kteří ji dnes vyzkoušeli a z 99 % všichni říkají, že nemá žádné projímavé účinky a že je jenom hnusná. *blee* Vůbec se tomu nedivím, protože určitě něco změnili, aby na tom víc vydělali a výsledek je ten, že to je k ničemu. Výroba je dnes jiná, tohle jsem stáhla z Viky

Historická gradační věž na těžebním poli Kalužiny

Produkce po druhé světové válce dosahovala 930 m³ za rok, postupně se zvyšovala až v roce 1962 dosáhla 2560 m³.[1] V polovině 20. století se k výrobě používalo tzv. gradačních věží (lidově zvaných sušárna vody). Voda vyčerpaná ze studní se čerpala na dřevěné konstrukce pokryté skleněnými deskami, po kterých stékala dolů. Během tohoto procesu se voda odpařovala a minerální roztok se koncentroval. Takto získané koncentráty (případně samotné soli) se míchaly s čistou vodou pro dosažení roztoku žádané koncentrace, který se plnil do lahví.[2]

V současnosti se požadované koncentrace dosahuje mísením vody z různých studní doplněné řízeným odparem s nuceným prouděním vzduchu, kde se díky použití mikrobiálních filtrů a UV záření snáze zabrání kontaminaci, než v případě gradačních věží.[2]

Obdobné to bude s tou "Zaječicí".

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]