Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při kterém povolání

Od: nikc® odpovědí: 13 změna:
Dobrý den. U kterého povolání myslíte, že je těžké mít vážný vztah? Jak to mají s láskou třeba zahraniční zpravodajové, když jsou na cestách? Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, strážce majáku, kosmonaut na stanici ISS nebo voják na zahraniční misi - ti jsou z domova hodně dlouho. Katolického kněze asi řešit nebudeme (tam je to jasné). Pokud jde o zahraniční zpravodaje, tak buď jsou venku s rodinou nebo je občas partnerem zpravodajky např. kameraman, který je tam také. Zdravím!

herec
hodnocení

2x

Vážný vztah může být problém tam, kde jeden z dvojice pracuje v noci a druhý přes den. potom se jenom míjejí ve dveřích a v ložnici.

No a kdo má stále noční?

Třeba herci v divadlech mají představení dlouho do noci, potom jdou ještě mnohdy slavit a druhý den celé dopoledne vyspávají, zatímco jejich drahá polovička pečuje o děti v mateřské školce. Berte to jako příklad.

vilik*
hodnocení

2x
Na vztah musí být povaha. Některé páry by se rozešly, kdyby spolu netrávili oba svůj veškerý volný čas a někteří by zase pořád spolu nevydrželi a občasné odloučení u nich naopak způsobuje, že se na společné chvíle těší.
V první skupině jsou úředníci, kancelářské síly, skladníci, řemeslníci a živnostníci s pevnou pracovní dobou, řidiči rozvážkových služeb, učitelé, pošťáci a další.
V druhé skupině jsou to pracovníci směnující, nejen na dělnických pozicích, ale ti ve zdravotnictví, v energetice, v dopravě, prodavači ve velkých obchodech, policisté apod.
Specifické jsou pozice, kdy se pracuje téměř výhradně večer, jako například někteří kuchaři, číšníci, zaměstnanci kin a divadel, taxikáři, noční vrátní.
Další mohou být i lidé, kteří střídají období doma a v práci, typicky lidé na montáži, lidé pracující ve vzdáleném místě, vojáci, řidiči dálkové dopravy. U takových lidí pak je otázka, nakolik jsou s odloučením oba z páru srozuměni a nakolik v daném oboru pracují pouze z ekonomických důvodů.
Velmi mnoho zaleží na tom, jak je každý v páru schopen a ochoten trávit čas, jaké má koníčky a potřeby, jestli sám vyhledává nějaké aktivity, třeba 2 dny v týdnu má cvičení, jednou šachový kroužek a k tomu zpívá třeba ve sboru, nebo je zvyklý sedět u telky a čekat na společnost toho druhého.
Pokud bych přemýšlel o možných následcích, tak reálně hrozí z odloučení tato rizika: Pocit samoty, nepochopení, odcizení, nevěra. Na druhou stranu, tyto potíže mohou vzniknout i ve funkčním vztahu, kde jsou oba ve tři odpoledne spolu doma. Zvýšené riziko, spíš než z odloučení, vidím u nezaměstnaných nebo všeobecně u lidí s nízkým příjmem z důvodu chybějících finančních prostředků.
Další je období mateřské, kdy muž kvůli výpadku příjmů více pracuje a žena i muž mají na jednu stranu pocit, že jsou vzájemně nedoceněni a na druhou stranu, že za jejich finanční situaci a za zvýšenou pracovní aktivitu "může" více ten druhý.
Do třetice, problémy mohou nastat v časech nějaké změny, jakou je nástup do práce po mateřské, odchod dětí z domova, zvýšení kvalifikace při zaměstnání, nemoc či smrt v bližší rodině.
Sice se na to neptáte, ale zkusím si domyslet pozadí vaší otázky. Vy, jak cítím z vašich dotazů a povzdechů, máte zřejmě problém najít partnera. Proto se možná snažíte hledat určitým směrem, předem odhadujete vaše šance a zaměřujete se jen na předem vytipované skupiny mužů. Myslím, že ta snaha, a teď se neuražte, někoho klofnout, z vás přímo čiší a je velmi na škodu.
Ubral bych, snažil bych se být v pohodě, netlačil bych na pilu. Ten nedávný turistický pochod by mohl naznačovat správný směr vašich snah, kdyby ovšem jezdily spoje včas a vy jste tam v případě, že byste to stihla, nebyla nejmladší ;). A protože jsem vás slyšel zpívat, tak dodávám, proboha, nezpívejte! :)
hodnocení

Koukám, že mě tu pěkně sledujete. Co víte o tom, na jaké typy mužů se zaměřuji? Hlavně, že zas máte koho hodnotit.:-D
vilik*
No, napsala jste tady o sobě docela hodně.
Pokud myslíte, že si z toho nelze utvořit alespoň rámcový názor, zřejmě se mýlíte nebo naopak já mám bujnou fantazii.
Jestli chcete, nebudu vás komentovat, i když jsem měl jen snahu, nejspíš nevhodně, pomoci. Ale já být vámi, minimálně bych se zamyslel, jak vypadám navenek a proč si někdo o mně i v možná nesouvisejících tématech myslí právě toto.
Dobrou noc přeji.
hodnocení

Děkuji. Je to Váš názor. Přeju hezký večer.
hodnocení

Ale uvědomte si, že nejste můj otec ani matka. Jak vypadám navenek, Vás snad nemusí trápit. Stejně tak mě netrápí, co si o mě kdo myslí. Taky si o vás myslím své a mám na vás svůj názor.
hodnocení

Zpívám a zpívat budu.

hodnocení

2x

Rekl bych, ze nejtezsi to maji gigolove a prostitutky.

hodnocení

Ale třeba jim to nevadí nebo na ty vážné vztahy ani nejsou. Nebo to umí nějak ukocirovat, zkombinovat. Mají na to zkrátka povahu a žaludek.
janm*

Zdravím

Od známého známá pracuje jako prostitutka, ten její to ví, mají spolu ještě relativně malé děti...asi to teda berou jako povolání, i když ta představa že se po ní plazí a slintají cizí chlapi a pak jde domů za tím svým, no ale možná má zase ten její od domácích "povinností" pokoj, když třeba přijde utahaný z práce, možná to má i své výhody *smich*

liska5
hodnocení

2x

Tak jsem si to shrnula a asi nejrizikovější bude vztah: prostitutka na majáku s gigolem na vojenské misi *smich*.

hodnocení

Na kosmonauta se dá počkat a katolický kněz by se dal svést. Tak máte pravdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]