Je ve fotoateliéru nutné sundávat si k focení ponožky? Viděl jsem ukázky z několika fotoateliérů a většinou byli lidé na fotkách bosí. Jak to tedy je? Děkuji za odpovědi!
jj, většinou je to na boso. Je jednodušší sundat ponožky než mít perfektně naleštěné a vhodné boty, aby umělecký dojem byl naplněn. Na boso je to takové přírodní, což je nyní IN.
doplněno 19.10.18 07:53:
Na dobré půlce fotek nohy ani nemáme vidět a na tom zbytku to rozhodně nepůsobí jako pěst na oko. Jednu fotku přídávám.
kals61
No, nevím jestli si je tedy chci na focení sundávat a být úplně bosý. Například s džínami mi to naopak příjde takové nepřirozené, normálně takhle, až na výjimky nechodím.
Mě to přišlo taky divné, ale v ponožkách by to bylo hodně divné a v botaskach by se mi fotka taky nelíbila. Takže na boso je to prostě jednoduché řešení a na fotce to nevypadá špatně. Fotograf vás určitě lámat nebude a můžete se fotit, jak chcete vy. Vy platíte, vy poroucite. Fotograf se vám jen snaží pomoct.
kals61
A to jste měl přitom na sobě džíny? Mít dlouhé kalhoty a být zároveň bosý je trochu nevšední kombinace.
Sundej si ponožky určitě! Samozřejmě záleží k jakému oblečení to je. Pokud se fotíš v obleku, tak měj samozřejmě boty. Ale pokud chceš třeba džíny a košili nebo triko, tak bosý nohy se k tomu na fotce hodí nejvíc. Určitě si předtím ještě zajdi na pedikúru, protože pokud se fotí sada fotek, tak pokud tam třeba budeš vsedě se zkříženýma nohama, tak tam ty nohy budou zblízka, tak ať to vypadá dobře!
Asi budu mít košili a džíny. Pedikúru snad nepotřebuju. Je mi 17 a mám myslím pěkné mladé nohy, v tom problém není. Dyžtak se ještě před tím nějak upravím. Spíš mi jde o to, abych pak na fotce nevypadal moc zženštile. Bosý v džínách moc normálně nechodím.
Spíš jde o záměr fotografa ušetřit za plátno. Když si objekt nechá boty, plátno pošlape nebo i proděraví podpatkem a to je pak nutné odmotat. Asi by bylo řešením vzít si na focení perfektně vyčištěné boty.
Má to smysl pouze u fotografie s uměleckým záměrem, ztvárněním a v reklamní fotografii (spodní prádlo). Působivé samozřejmě u mladých lid s vhodným oblečením. Zralá rodinka, která se nechá vyfitit bez bot na mne působí lehce trapným dojmem a diletanstvím fotografa. Nutno ale podotkonout, že málokdo sežene okamžitě k oblečení vhodné boty. Prostě takové boty momentálně k focení nemají tak raději bos. Nosí se samé botasky, pantofle a pořádnou vhodnou obuv k focení ani doma nemá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.