Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se říká milenci broučku?

Od: nikc® odpovědí: 44 změna:
Co myslíte? Napadlo mě to, když jsem v ručníkach na balkóně našla broučky. Vzpomněla jsem si, jak v jedné staré francouzské komedii to říkala jedna paní v posteli tomu svému. Jak říkáte dámy tomu svému v intimní chvíli? Hezký den.

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

7x

No přece: Říkej mi broučku, já po tobě polezu. *nevi*

hodnocení

Měla jsem ve třech ručníkách broučka, říkala si, zase brouček a vzpomněla si, jak ve filmu ta ženská tomu vedoucímu Pierre Richarda říkala: broučku, broučku, broučínku...:-D. On pak byl druhý den jako pes na toho Richarda v práci. Z filmu Roztržitý to bylo.

Nick, ona mu ale ve francouštině broučku neříká, to tak bylo přeloženo do našeho jazyka. ;)

hodnocení

Suzy, ale je to hezký. Kdybych nějakého broučka, pardon, partnera měla, tak bych mu tak říkala, protože je to roztomilý. Samozřejmě, kdyby si to zasloužil a byl na mě hodný, milý a příjemný.

Aha. Tak to chápu. Ale nejlepší vysvětlení má Ladin. ;)

lidus*
hodnocení

4x

A proč se milenkám říká beruško? Myslela jsem, že důvod znám. Je hloupé oslovit partnerku, partnera Helenko, Mařenko, Ferdíku, Pepíku když on se jmenuje jinak, no a tím broučkem a beruškou nic nepokazíte.

kol
hodnocení

2x

Určitě je hezčí říkat broučku než třeba švábíčku nebo hovnivárku.

hodnocení

nebo mandelinko bramborová*hi*

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, je to jen infantilní žvatlání a rozněžňování - uznávám jen chrobáčik, což je cizí slovo a už to zní vzdělaněji . Zdravím!

doplněno 13.10.18 21:00:

Vlastně jde jen o postelové žvanění, aby řeč nestála, ale má přispět ke stání něčeho hmatatelného .

doplněno 13.10.18 21:33:

nikc - ano, někdo "startuje" na broučku, někdo třeba na bejku, zvíře nebo divochu (a někdo má rád vyložené vulgarity nebo urážky).

hodnocení

Tak to se mi líbí nejvíc: postelové žvatlání, aby řeč nestála a aby se něco něžného říkalo. Zkrátka sladké řeči k navození erotična - erotické atmosféry, k nažhavení partnera. Pokud to tedy chce slyšet a nechce slyšet jiná slova.

instalater*
hodnocení

2x

Já bych to tak nezlehčoval. Náhodou je to velice praktická věc. Když partneku či milenku oslovujete broučku, tak se nemůže stát že se spletete a oslovíte Aničku Maruško.

Já jsem ve svém obchodě oslovoval prodavačky broučci. A jednou nevím proč jsem řekl berušky. Hned jsem byl pochválen jak jim pěkně říkám, tak jsem jim odpověděl , že jsem si uvědomil , že beruška má větší prdel než brouček. V tom okamžiku jsem byl ten největší haj.l . *smich*

A když jsem u toho přeřeknutí , tak můj kamarád se kvůli tomu rozváděl. Chtěl říct manželce ,, Miláčku já tě mám tak rád " a místo toho řekl,, Ty bestie skazila si mi celý život." Tož tak.

hodnocení

Dobře napsaný.

hodnocení

0x

To, myslím, patří jen patrtnerovi.

janm*

To mi zavání jakoby ta ženská chtěla z toho chlapa udělat hlupáka *smich*

Ale proč? Něha má různé výrazy. Lepší, než když se titulují "Ty debile!"

janm*

Protože to nemusí být něha, ale způsob jak působit na mužské ego a snáze ho pak manipulovat...Ostatně ono je v podstatě jedno jak se ti dva oslovují zda broučku nebo zlatíčko nebo jinak, dnes je to většinou stejně jen na chvíli, víc párů se rozchází a rozvádí než sezdávají...

Ale, Janm? To vypadá, že jste na nějakou takovou narazil? I to je možné, ale nejsou všechny stejné a všechny nejsou něžné jen účelově. S tou rozvodovostí máte pravdu. Nic pěkného.

hodnocení

Blesk má pravdu. Janm je nedůvěřivý a podezíravý k ženám. Nejsou všechny potvory. S tou rozvodovosti je také nějaký chytrý. To, že si někde v novinách přečte nějaké statistiky neznamená, že to tak opravdu je. V mém okolí se nikdo nerozvádí.
hodnocení

Janm, na vztah jsou vždycky dva. Pokud se to tomu muži líbí, tak s ní je. Manipulovat umí i muži.
janm*

Njn.není to lehké, chápu že se není možno dívat jen "dokola" ale žel člověk se podívá a k důvěře to opravdu moc není..., dnes se nic nedodržuje, žádné sliby, žádné závazky "nic neplatí"...
A co se týká statistik, jistě těžko postihnou ty co žijí nesezdaní tam to může být úplně jinak, ale u těch sezdaných a rozvedených je to jasné, odchylka nebude taková aby to nebyla pravda, pokles rozvodů byl zaznamenán jen tam, kde klesl počet sňatků, takže vlastně také žádná výhra...A jistě člověk když je sám tak je citlivější a snad se to i zhoršuje s přibývajícími lety, takže se pak stává lehkou kořistí podvodníků a že na to musí mít žaludek když umí těžit ze zoufalství druhých...

@janm - Nevím, z jakých statistik čerpáte vy - ČSÚ říká neco jiného:

Rozvodovost v Česku v posledních letech klesá. Prodlužuje se také doba, kterou spolu manželé stráví, než se rozejdou. Průměrné manželství, které nevydrželo, trvalo v roce 2016 přes 13 let. Od počátku tisíciletí se tak protáhlo o dva roky. Předloni se rozpadlo 45 procent svazků. Bylo to nejméně za posledních 15 let.

Postupně se prodlužuje doba, kterou spolu lidé do rozvodu stráví. Průměrné manželství, které skončilo rozvodem, se v roce 2016 rozpadlo po 13,1 roku. V roce 2000 se lidé rozcházeli po 11 letech. V šedesátých a sedmdesátých letech minulého století spolu manželé vydrželi necelých deset let.

tyden.cz/...

janm*

jedubabicka

Tak snad opravdu v "posledních letech" rozvodovost klesá, již způsob jímž je to psáno prozrazuje že trend byl spíše právě opačný, nebylo-li by tomu tak, volili by jiné vyjádření,a záleží jak se to bere, jestli v porovnání let, nebo v poměru sňatky : rozvody

janm*

P.S. No a také je třeba se podívat dolů na tu tabulku, na poměr sňatek : rozvod, tam je trend opačný, čili v čem je zlepšení? Je tam procenticky rozvodovost, v čem je to lepší?

@janm - také je třeba se podívat dolů na tu tabulku, na poměr sňatek : rozvod
Podíívala jsem se - procento rozvodovosti klesá. Sice nijak zvlášť, ale klesá:

Rozvodovost v % - 2010 - 50 %; 2015 - 46,5 %; 2016 - 45,2 %

janm*

jedubabicka

Dobře, když to berete takle, jenže já se dívám na začátek té tabulky někde na ty třicátá léta (a to byla v těch letech krize a pak začala válka) a na tu naši i nedávnou současnost a oproti začátku dvacátého století se to prostě motá kolem padesáti procent což nikdy takto nebylo, ano můžu brát jako zlepšení že "včera to bylo 50% dnes už jen 45% zítra ale zase třeba 48% stále ale +,- kolem té padesátky, kolísá to jak teploty venku v určitém období ale +,- je to padesát procent a jaká byla rozvodovost ze začátku 20 stol? Snad jedině že spolu lidé do rozvodu dnes vydrží déle, ale co je to za výhru že se rozvedou o tři roky později. Čili z toho dlouhodobého hlediska je prostě ten trend rozvodovosti +,- kolem 50% spíše zhoršující se... kdyby tam byla nějaká "rapidní" změna ale já to tam prostě nevidím...I když je fakt, že dnes spolu více než jindy žijí lidé jen "na hromádce", tj. nesezdávají se tak jako dřív takže tyto údaje které by dříve byli v části sňatky tam dnes nejsou a otázka je, jak by to změnilo skóre oproti minulosti kdyby tam byly, jestli k horšímu nebo lepšímu, tím totiž že více lidí žije nesezdaných spolu nejsou "startovní podmínky" pro porovnání např. 30 let a současnosti "shodné"...

@janm - a jaká byla rozvodovost ze začátku 20 stol?
Srovnáváte nesrovnatelné. Ale ano, je to váš pohled, argumentům přístupný nejste, tak další debatu považuju za zbytečnou.

janm*

Ze začátku min. století nevím ,ale v tabulce stojí roku 1930 byla rozvodovost 5,6% v roce 2016 byla rozvodovost 45,2%, takže z dlouhodobého hlediska není co řešit, rozvodovost setrvale vzrůstá plus mínus nějaké to procento, tj. někdy to skočí nahoru někdy dolů ale ve výsledku když srovnáte začátek tabulky a konec není co řešit, jediné co je dnes "lepší" že spolu lidi vydrží do rozvodu o cca tři roky déle, ale je to nějaký úspěch? Z dlouhodobého pohledu se to tedy nezlepšuje...

osloveni
hodnocení

0x

Univerzální oslovení je například: \zlato, zlatí, zlatíčko\ *smich*

hodnocení

Ještě miláčku,ale to si říkají milenci dlouhodobí (např. manželé), si myslím. Mně to ještě někdo neřekl a ani já nikomu.
janm*

Existují i ryze intimní oslovení jejichž význam zná jen daná dvojice např. moji známí se oslovují "ďobí" v rozmarném smyslu, nebo "pupí" (dnes už zaniklá dvojice), ale ta oslovení včetně "miláčku" apod, jsou dle mně výsledkem již delšího vztahu kdy ti dva jsou už na sebe zvyklí a relativně "spokojení", pokud se oslovují miláčku na začátku vztahu, pak to dle mne značí spíš "zamilovanost" a ta může a nemusí vydržet snad...

hodnocení

Můžou si taky říkat "debile" a "magore". Ale tam už o lásce a vzájemné úctě nemůže být ani řeč. To už je vyprahlá láska a vztah je mezi nimi nalomeny nebo zlomený úplně. Pokud teda nejsou v sado a maso vztahu.
hodnocení

Pokud říká hned v začátku, když se ještě moc neznají, muž ženě miláčku nebo zlatíčko, tak je to takový neupřímný, falešný.
janm*

Pokud oslovení debile a magore není běžným projevem mluvy jednoho z nich, také jsem toto zažil, ona na něj např. "ahoj magore" (s úsměvem) a on na ni taktéž protože to nebral jako "nadávku", čili záleží jaký význam těm slovům přiřknou, magor debil nemusí být vždy brán jako vulgární i když obecně "ano". Znal jsem také jednu mladou ženu která prokládala svou mluvu takovými jadrnými slůvky, zvláště když měla popito a nikdo to od ní nebral jako nadávku, ale jakmile to užil někdo jiný všichni ztichli a hned na něj hleděli že jí "nadává" *smich* Ale jo jinak to chápu, pokud je to opravdu bráno jako nadávka pak by bylo lepší pro ty dva se raději rozejít, ale někteří to tak mají celý život, jak to berou je někdy pro okolí otázka asi se jim to tak líbí...A v sado maso vztahu spíš bych řekl sexu, je to zas někde jinde když si říkají slova podobného ražení ale tam to asi oba chápou, když třeba řekne "ty děvko jedna" tak přece ví že to tak nemyslí a i naopak

janm*

Je to tak, na začátku to opravdu zavání neupřímností ba až vypečeností, to pamatuji jak známý na seznamce narazil na jakousi podvodnici /podvodníka, prezentovala se jako "Ruska" a bylo to opravdu zábavné tu korespondenci mi ukázal samé "miláčku lásko miluji tě" budu se o tebe starat budu tě hýčkat budu ti vařit atd...a nakonec jak jinak z něj nebo z ní vypadlo že chce peníze aby mohla přijet, co by se stalo kdyby peníze poslal je jasné, nestalo by se nic nepřijel by nikdo, peníze fuč, ale fotky té baby hezké snaha také to se musí podvodníkům nechat, leč skočil by na to jen blbec...ani ten ne...

hodnocení

Ale jo. Třeba skočil. Víte, kolik chlapů bylo oskubanych nebo žen chlapem? Vždyť i v televizi to říkali, ať si dávají ženy pozor. Oni to umějí i po netu. Naslibuje moře lásky a pak žena přijde o peníze a o chlapa, štěstí.
hodnocení

A o iluze přijde. Znám to také. Akorát jsem nepřišla o peníze.
hodnocení

Místo moře lásky přijde moře zklamání.
janm*

A proč by tedy pak člověk měl být důvěřivý když je to tak jak to je...aby bylo to moře zklamání ještě větší a větší...

culdabulda1*
hodnocení

0x

jak se dá taky milenci jinak říkat? - broučci jsou přece roztomilí, ne?

"...broučci jsou přece roztomilí, ne?"

No jak kteří. Před pár lety jsem likvidoval kolonii švábů v krámě po našich asijských spoluobčanech a tihle "broučci" teda měli do roztomilosti docela daleko.

culdabulda1*

nesmíte na to koukat jen z hlediska člověka - pro většinu živočichů jsou největšími škůdci a a zrůdami právě lidé !

hodnocení

Jsou roztomili a je to roztomilé slovíčko.

nikdo*
hodnocení

0x

Já na zoologii nejsem, tak tý svý říkám Hanička-sluníčko.

hodnocení

0x

Ženský říkají chlapům "broučku" jen proto, že brouček má menší mozek než slepice . . .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]