Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co chtěl strýc zakoupit - hádanka jazyková

Od: fram odpovědí: 19 změna:

Přišel stréc do obchodu a když se ho prodavač otázal co chce, odvětil: "Déte mně dva ploskaté vnitřke". Co chtěl stréc koupit?:-D

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, myslím, že stréc chtěl koupit dva ploskaté vnitřke . Zdravím!

hodnocení

3x

Ploskaté je tady z Hané a jsou to ploché baterky

fram

Ano je tomu tak: Strýc v obchodě se dožadoval plochých baterií. (Té co je níže v odkazu diskutujícího "strejc".) Na Hanou - přijmi za jedna.

hodnocení

2x

Já bych mu nabídla knoflíkové baterie. (ploskatý - plochý)

ben®

bimbam - no, tak to snad rovnou ploché baterie.

Kdyby to kupoval před mnoha lety, tak určitě ty velké hranaté baterie. Vyrábí se to ještě dnes? Teď zrovna mám pod monitorem maličkou plochou kulatou z hodinek. Prý se jim říká knoflíkové. Ale stréc mohl kupovat cokoli :), je to jen hádanka.

ben®

bimbam - ano, je to jen hádanka a důležité je, že ten prodavač věděl co nabídnout. Ploché baterie jsou v prodeji stále.

hodnocení

2x

Muj stařeček temô takê řikal pleskaty svitivo.Běž do kvelbô a kôp mňe 2 pleskaty svitiva.*smich*

still10k*

Tohle říct někde v Práglu v Elektru, tak radši koukám, aby mi tam jednu nepleskli *smich*

strec
hodnocení

2x

U nás se říkalo "plochý (= ploskatý) vnitřek"tomuhle:

google.cz/...

id
hodnocení

2x

Naše babi tohle spojení používá dodnes = ploché baterie, má na ně tranďák z roku raz dva. Má i nový (nepoužitý) v krabici ve skříni.

hodnocení

1x

Fram, možná by nebylo od věci alespoň teda napsat, co to teda bylo. Nebo jste se naštval, že to někteří rádci uhodli docela rychle? *zmateny*

72mona3*
hodnocení

0x

Vložky do bot?

fram
hodnocení

mona3: Ne, ale směr je správný:-D.

hadanka
14.10.18 07:51

Fusekle? :-D

cochtel
hodnocení

0x

Ploskat je tleskat.

Ale co by by bylo možné označit a koupit ,,ploskaté,, mi nic nenapadá.

Směrem k obuvi, tak leda hadrové papuče?

still10k*
hodnocení

0x

Nemůže to znamenat i široký? Třeba široký vnitřek, střed, nebo elastickou vložku, nebo tak něco.

doplněno 13.10.18 16:58:

Lžíce do bot?

nikdo*
hodnocení

0x

Tkaničky do bot? Placatý?

hodnocení

0x

Vnitřnosti z platýzů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]