Co chtěl strýc zakoupit - hádanka jazyková Od: fram 13.10.18 13:44 odpovědí: 19 změna: 18.10.18 14:54 Přišel stréc do obchodu a když se ho prodavač otázal co chce, odvětil: "Déte mně dva ploskaté vnitřke". Co chtěl stréc koupit?
19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
4 x
Dobrý den, myslím, že stréc chtěl koupit dva ploskaté vnitřke . Zdravím!
3 x
Ploskaté je tady z Hané a jsou to ploché baterky
Ano je tomu tak: Strýc v obchodě se dožadoval plochých baterií. (Té co je níže v odkazu diskutujícího "strejc".) Na Hanou - přijmi za jedna .
2 x
Já bych mu nabídla knoflíkové baterie. (ploskatý - plochý)
bimbam - no, tak to snad rovnou ploché baterie.
Kdyby to kupoval před mnoha lety, tak určitě ty velké hranaté baterie. Vyrábí se to ještě dnes? Teď zrovna mám pod monitorem maličkou plochou kulatou z hodinek. Prý se jim říká knoflíkové. Ale stréc mohl kupovat cokoli , je to jen hádanka.
bimbam - ano, je to jen hádanka a důležité je, že ten prodavač věděl co nabídnout. Ploché baterie jsou v prodeji stále.
2 x
Muj stařeček temô takê řikal pleskaty svitivo.Běž do kvelbô a kôp mňe 2 pleskaty svitiva.
Tohle říct někde v Práglu v Elektru, tak radši koukám, aby mi tam jednu nepleskli
2 x
U nás se říkalo "plochý (= ploskatý) vnitřek"tomuhle:
google.cz/...
2 x
Naše babi tohle spojení používá dodnes = ploché baterie, má na ně tranďák z roku raz dva. Má i nový (nepoužitý) v krabici ve skříni.
1 x
Fram, možná by nebylo od věci alespoň teda napsat, co to teda bylo. Nebo jste se naštval, že to někteří rádci uhodli docela rychle?
0 x
mona3: Ne, ale směr je správný .
Fusekle?
0 x
Ploskat je tleskat.
Ale co by by bylo možné označit a koupit ,,ploskaté,, mi nic nenapadá.
Směrem k obuvi, tak leda hadrové papuče?
0 x
Nemůže to znamenat i široký? Třeba široký vnitřek, střed, nebo elastickou vložku, nebo tak něco.
doplněno 13.10.18 16:58: Lžíce do bot?
0 x
Tkaničky do bot? Placatý?
0 x
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz. Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.