Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příbory, starožitnosti

Od: vont odpovědí: 9 změna:
Mám doma sadu 36ks příborů se značkou Wilkens 90. Nevíte někdo jestli mají nějakou cenu?
Příbory, starožitnosti
Příbory, starožitnosti #2
Příbory, starožitnosti #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Náhodný výběr - ale cena je za nové v nerezu. Stříbrné nové stojí víc.

nerezovepribory.cz/...

vont
hodnocení

Já bohužel nevím, jestli jsou stříbrné nebo postříbřené nebo nerezové

To už se budete muset někde zeptat s příborem v ruce, pokud nenajdete jiné značení.

liska5
hodnocení

0x

To bude nejspíš alpaka. Zdědila jsem podobné a zajásala, že mám stříbro, a nebylo. To už bych se ptala starožitníků. Ti mají zkušenosti.

brezina

Jen ne starožitníků-to v žádném případě.Ať jde raději do zlatnictví a tam to otestují.Ovšem dle mě to stříbro není.

punc
hodnocení

0x

Puncovní značky puncovniurad.cz/... .

Punc alpaka google.cz/...

Příbory byly postříbřené viz odpověď na podobnou otázku sberatel.com/... .90 se považovala za standart.

Cenu značky Wilkens 90 si najdete třeba zde na obrázcích google.cz/... nebo zde ve vyhledávači google.cz/...

hodnocení

0x

Příbory jsou pouze postříbřené. Možná to bude vidět někde na hraně lžíce či lžičky, ty bývají více používané a tudíž tam dojde dříve k "opotřebení" postříbření.

vont
hodnocení

A mají nějakou cenu?

Já je dříve kupoval za cca 30-100 Kč/ks. Samořejmně zde se jedná o sadu, což je vždy cenější a mluvím o době před cca 5 až 8 lety, tj ceny šly také trochu nahoru. Cenu setu bych viděl v řádu malých tisíců Kč - někde kolem 3 až 5 tis Kč. Ale chce to hledat na netu a samořejmě správná cena je ta za kterou se reálně prodá. Jen pro vysvětlení - kdysi jsem od jednoho známého chtěl koupit koně. Ale řekl mi mám nabídku 400 tis, já nabízel 100, tak jsme se nedohodli. Nakonec ho měl další 2 roky ustájeného za cca 100 až 150 tis/2 roky a pak jej prodal za 100 tis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]