Nejste přihlášen/a.
(Fotka je vzhůru nohama.) Jinak - je to opravdu Braillovo písmo? Ty čtverečky počtově nevycházejí.
Růžově jsem vyznačila otvory, které tam jsou navíc (nezapadají do "tabulky"). Nebo je to nějaká šifra na základě Braillova písma?
Ta tabulka se má číst vzhůru nohama? Je to nějaká šifra? Ale L to být nemůže (napravo od něho by musel být prázdný sloupek).
Řekla bych, že pokud tam někde na kraji má být L, je tam chyba. Žádné L tam na krajích nevidím, ať tabulkou otáčím jakkoli. Ještě se na to podívám, ale nevím, nevím.
Takhle postavené by se to četlo jako G / .1245 a 12456 Takže asi opět špatně. A jak píše ildika, tak to nevychází.
No, máte ty tečky očíslované a podle čísel máte abecedu, máte jenom 6 pozic a ty se různě střídají.
Jedna tečka /díra na tabuli/ je na 1. pozici a je to ,,a,,, , u ,,b,, jsou tečky na pozici 1. a 2. od shora dolů, a to ,,L,, má dirky 1.2.3.. Pracuje se šesti dírkami pro každé písmenko, či číslici.
Koukněte na ten SONS, to snad pochopíte.
Dyť to píšeme, že to nevychází.
Vodorovně musíš mít sudý počet dírek a svisle lichý. Pro písmeno v Brailu musíš mít šest dírek, šest pozic, které propíchneš /proděravíš/.
Začátek jsem ti napsala, že to začíná písmenem G /to jsou ty první 4 dírky/ a pokračuje lomítkem /to je těch pět dírek, , což je blbost. Takže běžně se to nedá přepsat, může to býr šifra.
Pro třetí chlíveček jsem znak ale nenašla. Pozice dírek je na 4.a 6. ale žádná číslice, ani písmeno se pod tímto znakem neukázalo. Jestli jsem hledala dobře, nebo nemám kompletní systém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.