Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vylustit braillovo pismo

Od: kristy* odpovědí: 15 změna:
Dokaze nekdo vylustit co je tam napsano?
P.s : nevim jak spravne patri , nekdo kdo tomu rozumi si bude vedet rady ... zlute carky si mevsimat

Vylustit braillovo pismo

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

(Fotka je vzhůru nohama.) Jinak - je to opravdu Braillovo písmo? Ty čtverečky počtově nevycházejí.

doplněno 06.10.18 21:09:

Růžově jsem vyznačila otvory, které tam jsou navíc (nezapadají do "tabulky"). Nebo je to nějaká šifra na základě Braillova písma?

Vylustit braillovo pismo #2
Vylustit braillovo pismo #3
kristy*
hodnocení

Pry ano a prvni pismeno ma byt L

Ta tabulka se má číst vzhůru nohama? Je to nějaká šifra? Ale L to být nemůže (napravo od něho by musel být prázdný sloupek).

kristy*
hodnocení

Jestli je tam nejaka sifra tak to netusim ,
kristy*
hodnocení

Budem to mit doma nechala nam to delat tchyne s tchanem a rekli nam ze jestli to schvalne vylustime co tam je , a jediny co rekli ze prvni pismeno je L jeste nebyli ani schopny rict jak to patri :-D ... tak by me to prave zajimalo , jestli minstim nekdo dokaze poradit a prelusi co tam je napsano :)

Řekla bych, že pokud tam někde na kraji má být L, je tam chyba. Žádné L tam na krajích nevidím, ať tabulkou otáčím jakkoli. Ještě se na to podívám, ale nevím, nevím.

takhle

Takhle postavené by se to četlo jako G / .1245 a 12456 Takže asi opět špatně. A jak píše ildika, tak to nevychází.

No, máte ty tečky očíslované a podle čísel máte abecedu, máte jenom 6 pozic a ty se různě střídají.

Jedna tečka /díra na tabuli/ je na 1. pozici a je to ,,a,,, , u ,,b,, jsou tečky na pozici 1. a 2. od shora dolů, a to ,,L,, má dirky 1.2.3.. Pracuje se šesti dírkami pro každé písmenko, či číslici.

Koukněte na ten SONS, to snad pochopíte.

kristy*
hodnocení

No a tak tedy podle tebe je tam napsano co? :)
dyttopiseme

Dyť to píšeme, že to nevychází.

Vodorovně musíš mít sudý počet dírek a svisle lichý. Pro písmeno v Brailu musíš mít šest dírek, šest pozic, které propíchneš /proděravíš/.

Začátek jsem ti napsala, že to začíná písmenem G /to jsou ty první 4 dírky/ a pokračuje lomítkem /to je těch pět dírek, , což je blbost. Takže běžně se to nedá přepsat, může to býr šifra.

Pro třetí chlíveček jsem znak ale nenašla. Pozice dírek je na 4.a 6. ale žádná číslice, ani písmeno se pod tímto znakem neukázalo. Jestli jsem hledala dobře, nebo nemám kompletní systém.

kristy*
hodnocení

Jasne to jsem pochopila ... ale jak tabulka tedy spravne patri? Pry je tam 5slov a tam kde jsou zaplnene vsechny ctverecky nic neni ...

taksito
hodnocení

0x

Tak si to vylušti podle návodu. To první je opravdu L.

google.cz/...

taksito

Jo aha, já jsem to není od toho žlutého?

Tak dobrá pomůcka je od SONSU, jak se to odpočítává.

sons.cz/...

kristy*
hodnocení

No jo jenze ja se v tom ani nevyznam :-D

aneni
hodnocení

0x

A není to nějaká dvojková soustava, nebo jenom nějaký plech s výsekem z továrny?

lidus*
hodnocení

0x

L jsou 3 tečky svisle a ty jsem nenašla. Keškař?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]