Nejste přihlášen/a.
Tenhle "populistický" krok, mohla udělat každá strana v minulosti. Kdyby na to měla. Neudělala. Proč? Neměla na to. Babišova vláda na to má. Vydělala, a rozhodla, kam ty peníze půjdou. Že se to nelíbí těm, na které se nedostalo? No ano, to je normální. Bylo by divné, kdyby to tak nebylo. A jestli to ANO pomohlo ke hlasům? To nevím. Jak jsem řekl, takhle si mohla pomoci ke hlasům, každá strana v minulosti. A jestli mohla a neudělala to, je to její chyba. Jen její.
Neměl by admin tenhle příspěvek do zítřka do dvou hodin skrýt. Neporušuju zákon o volební agitaci, když tu bráním stávající vládu?
Babišova vláda nic nevydělala. Babiš jen dále zadlužuje tuto zem pro svůj prospěch, protože i když prožíváme nejlepší léta ekonomiky, tak stále máme deficitní rozpočet.
Až za pár let nastane menší krize, tak se budou jeho podporovatelé divit. Protože na ně to nejvíce dopadne.
Tak se podívej kolem sebe, hlavně na západ od nás a jejich rozpočty. Dluh USA už dosáhl výše celého jejich ročního rozpočtu. Jak dlouho to asi může vydržet? Jestli se něco v ekonomice sesype, tak to rozhodně nebude kvůli našemu asi 5%? deficitu. A jestli se to sesype, tak je úplně jedno, jaký jsme měli deficit do té doby. Ostatně, ono je to jedno, stejně to vypadá, že budeme dřív shánět kryty, než se zajímat o rozpočet. Ale to je o něčem jiném.
Už 30 let je všechno stejné a slibuje se pořád dokola a nikdo se nad tím nepozastavuje, jen kolem Babiše je neustále humbuk, takže konečně lze čekat, že se něco konečně děje jinak, jestli to bude lepší nebo horší se uvidí
Je móda dnes kdekoho nazývat populistou, pokud se ohlédnu zpět, musel být například Havel vlastně králem populistů
Babiš, Okamura a hrstka podobných jedincu - jsou spásou pro tragicky stagnujici politiku a živoni uroven u nás, závan čerstveho pohybu a pozitivni zmeny, jsou mimořádne odolni a "silni v kramflecich", škoda jen názorových rozdilu a ambici v nekterých oblastech, kdyby táhli za jeden provaz a nechteli si konkurovat s vudcovstvim, mohlo by jit vše rychleji kupredu.
Dobrý den, z mého pohledu a jen pro tento případ o populismus nejde - lid dostal to, co mu bylo slíbeno, tak to nebylo plané řečnění. Otázky, kdo to zaplatí (všichni) a kdo na tom nejvíce vydělá (zřejmě dopravci), ponechám stranou. Zdravím!
Tři největší tragédie tohoto století jsou-zeman,babiš a okamura a to i v tomhle pořadí...a ted do mě
- proč "do Vás"? - říkáte jenom to, co tvrdí určitá část národa, aniž by tomu co říká, tak úplně rozuměla - ale hodnotu a pravdivost takových "výkřiků" prověří až historie - a ta v současné době "letí" tak rychle, že možná brzy poznáte tragedie ještě větší !
Váš komentář začíná demokraticky pokračuje tak trochu urážlivě a končí vyhružkou,,,to je problém dnešní tak trochu zaslepené společnosti,,,ale nic ve zlém to jen tak na odlehčení při dnešní volební sobotě
- to není výhrůžka - ale někteří lidé (včetně mne) si uvědomují rozes... současného světa a jsou "poněkud" znepokojeni. A Zeman, Babiš a Okamura jsou jenom výsledkem změn, které světem hýbou, s tím nic nenaděláte ... já jenom říkám, že může být ještě hůř - a to může !
,,rozes... současného světa.. nikdy nebyl svět tak jednotny jako dnes, vzpomenme třeba na studenou válku a to není tak dávno
007czdnes 12:35: Tak mluvit v téhle situaci o jednotnosti je naivní a hloupé. Ty nevidíš, co se děje kolem nás? Nevidíš tu neustále se utahující smyčku kolem Ruska? Nevidíš a nechápeš neustálé provokace vůči ním? Vnímáš vůbec co se děje kolem Holandska, Anglie, Sýrie, Izraele, Ukrajiny? Víš o tom, že američani lifrujou na Ukrainu ve velkém, na vlacích, i přes naše území, kompletní výzbroj z iráku? Abramsy, samohybné houfnice, vrtulníky, vše ještě s původním, pouštním maskováním? To není jednota. To je snaha za každou cenu vyvolat válku. A jen díky rozvážnosti Rusů, se ještě neválčí. Jak dlouho to ještě může trvat, co myslíš? A co myslíš, že bude potom, až se jim to povede? Že se tu budeme dívat, jak nám to lítá nad hlavou, sem a tam? Víš co nazvali Rusové zbraní posledního soudu?
Až budeš znát odpovědi na všechny tyhle otázky, možná ti ta jednota nepřijde tak báječná. Možná pochopíš, že výhrůžky, provokace a válka, není to "pravé" ořechové. Protože my budeme na straně agresora. A odplata se sveze i na nás. Bohužel. Ale to už nám asi bude jedno. V téhle válce nelze zvítězit. Poražení budeme všichni, celé lidstvo. Konečně se nás země zbaví.
Od: 007cz, včera 13:46: Nějaká konkrétní námitka by nebyla. Něco z toho, co jsem napsal není pravda?
- cožpak o to, on se ten svět zase pomalu sjednocuje, jenomže trochu jinak, nežli to vidí pan 007 !
Расцветали яблони и груши,
Поплыли туманы над рекой;
Выходила на берег Катюша,
На высокий берег, на крутой.
Выходила, песню заводила
Про степного, сизого орла,
Про того, которого любила,
Про того, чьи письма берегла.
Ой, ты песня, песенка девичья,
Ты лети за ясным солнцем вслед,
И бойцу на дальнем пограничье
От Катюши передай привет.
Пусть он вспомнит девушку простую,
Пусть услышит, как она поёт,
007: Můj obdiv. Je podivuhodné, když někdo má k ruštině tak blízko, že dokáže psát bukvama. A pamatuje si celý(tím si nejsem jist) text Kaťuši. Já bych to nedal. Hlavně tu azbuku. Asi máte s ruštinou velkou zkušenost co?
Ale vraťme se zpátky k vaší narážce. Nějaké konkrétní námitky by byly? Nebo jen provokujete?
@Nikdo, @007cz, poslední sloka není celá, kromě toho jsem viděla i delší texty > s dalšími slokami.
@Nikdo > text písně je běžně dostupný v internetu, zkopírovat jej sem je otázka pár vteřin.
Čtvrtá sloka:
Пусть он вспомнит девушку простую,
И услышит, как она поёт,
Пусть он землю бережёт родную,
А любовь Катюша сбережёт.
co to plácáte já tu začal chřestit zbraní? vyhrožovat americkou agresí a vychvalovat agenta kgb putina, nech se vyšetřit
Nějak jsem nepochopila, co má Kaťuša společného s populismem nebo demokracií - spíš by mi sem pasovalo "Kde domov můj"? (co myslíte, kdepak asi?... )
007cz: Pane, vy se chováte jako typický troll. Neumíte se věnovat tématu, neumíte obhájit vlastní výrok. Jediné co umíte, při náznaku jakéhokoliv odporu vůči vašemu názoru, nadávat, zesměšňovat, a pravděpodobně kopírovat text od jiných, kterému možná ani sám nerozumíte. Takže pro příště, když vstoupíte do jakékoliv debaty, musíte počítat s tím, že se najde odpůrce, který smýšlí jinak. A vy buď argumentačně ustojíte, co jste prohlásil, nebo skončíte jako dnes, za trolla. Sbohem.
Tady jsou ještě dvě videa: A kdyby jste pochyboval, kde to je, tak tady máte souřadnice, kde byl jeden z těch klipů natočený. 49.0997269N, 21.0982864E
Kdyby ty vlaky mířily do pobaltí.Proč by je vozili z Hamburku přes Česko Polsko a přes Slovensko? Uvědomujete si co říkáte? Vždyť je to nesmysl.
007cz: Takže nejdřív jedna lež, že jde o techniku pro pobaltí, mimochodem, podíval jsi se na mapu, než jsi to vyslovil? Asi ne, že? A zeměpis asi taky nic moc. A teď nemám věřit natočenému videu, u kterého jsem si jasně dokázal ověřit místo, na kterém to bylo natočeno. A víš proč jsem to místo ověřoval? Abych si ověřil, kterým směrem ty vlaky vlastně jedou. jednoznačně natočeno v Sabinově, a jedou směr Košice.
zajímavé je,že ta fotka nahoře s těma tankama na vlaku je na internetu i s datumem roku 2016.A jinde zase 2018.Takže asi zase najaká komedie pro věřící tomáše,který věří všem blbům,co píšou na internetu všechno možný.
Tak cvičení v Pobaltí? Ano, proč ne. Taky jedou přes Náchod do Polska a dál. To za prvé.
Ty vlaky jedou z Německa, z Hamburku, přes Polsko, Slovensko na Ukrajinu. Proto jsem se tě ptal, jestli Ukrajina je členem NATO. A proto jsem se tě ptal, jestli ti něco říká zeměpis. Podle tvé druhé reakce nejen že neříká, ale ani jsi se do tý mapy nepodíval, aby jsi pochopil jakou blbost tvrdíš, když říkáš, že tyhle vlaky jedou do pobaltí. Proč by s těmi vlaky dělali takový nehorázný oblouk přes Slovensko, Ukrajinu a Bělorusko, kdyby jeli do pobaltí? Mimochodem, myslíš, že by projeli Běloruskem? Opravdu si to myslíš?
Co se ti nehodí, to ignoruješ, nebo se to snažíš zesměšnit. Jenže na to nemáš, to ti nesežeru. A fotky s různými daty na různých místech? Tak sem dej zdroje-adresy, ať se můžu přesvědčit. Bez nich je to jen takové tvrzení bez váhy.
nikdo-jestli máš podezření nebo dokonce dukazy že se tu pod rouškou tmy prohánějí nelegálně cizí vojska NEPRODLENĚ kontaktuj ministersvo vnitra,obrany a prezidenta jakošto vrchního velitele ozbrojených sil ČR. je to tvoje občanská povinnost
každoroční cvičení 14 zemí kterého se učastní i nečlenské země nato...takhle vznikaji FAKE NEWS kterým bohužel věří nejeden hlupák
Od: 007cz včera 22:10 Na uzemi ukrajiny neni zadny cizi vojak
Takže žádný cizí voják tam není, nebo jich tam je 2200? A co jsi tím dokázal? Jen to, že ty vlaky existují, navíc jsi tím tvým odkazem dokázal, že kromě americké bojové techniky, jsou na Ukrajině i cizí vojáci. O to hůř. Dokonalá ukázka doublethinku. V podstatě jsi doplnil jen další střípek do mozaiky mých tvrzení. Ono je totiž jedno, jak je kdo deklaruje. Podstatné je, že tam jsou.
A pořád ještě čekám, na ty odkazy s foty techniky z různých datumů o kterých jsi psal.
1/ o žádných datumech jsem nepsal nauč se číst...vojáci odcvičí a jedou domu tak jako každý rok, ted si porovnej ten svuj ,,článek,,s následnou diskuzi a fakty pravdivé tam zustávaji jen spojky a interpunkce
abych nepřeháněl jednu pravdu máš, cizí vojáci tam jsou a to špinavy rusové tak jako na krymu v čečně atd.
Jednu jedinou omluvu ti dlužím. O těch fotkách jsi nepsal ty, ale jakýsi haha. Mylně jsem předpokládal, že jsi to byl taky ty.
V ostatním ale zase nemáš pravdu. Kdo si umí dát dohromady 1+1, ten má jasno. Nejde o právo, o zákony. Psal jsem o provokacích vůči Rusku. A i takové cvičení, je jedna z nich. Protože USA prostřednictvím Ukrajiny vyhrožuje, aniž by mělo jakýkoliv důvod. Takže vše dokonale potvrzuje moji teorii.
Chřestění zbraněmi nikdy nepřineslo nic dobrého. A jednou se to ukáže i tady. Toť vše.
Děkuju za další střípek do mozaiky, kterého jsem si nevšiml, a myslím, že si už nemáme co říci. Vy nejste ochoten cokoliv připustit, máte své zůžené vidění světa, a nejste ochoten, nebo schopen se na věc podívat jinak. Vy to posuzujete staticky, podle jednotlivých událostí, já se pokouším to dát do souvislostí.
Nemá cenu, aby jsme se tady navzájem přesvědčovali. Já si své řekl, vy taky, a ti ostatní případní čtenáři našeho sporu, se stejně zařídí podle svého.
Ale on není vymytej. On, pokud to není provokace, nebo nějaká PR, jen neumí dát věci do souvislostí. Takových je spousta. Může to být jistý způsob obrany před duševním nepohodlím. Mám stejného kolegu v práci.
Tak já ten řád jdu najít. Co na to @bmbx? Taky ho někde máš? Ale pro 007cz: Narodil jsem se tady, a chtěl bych tady taky umřít. Na stáří, na nějakou nemoc, prostě přirozeně. Ne na radiaci. Takže cestu do Moskvy s dovolením odložím.
Nebude potřeba, nebude čím. Poznáš to určitě sám. Když na to poznání budeš mít čas. Ale třeba někdo vezme zpátečku, kdo ví...
@007
- když se rozpadl SSSR, fakticky i právně - neměly by platit ani žádné sovětské smlouvy, jakkoliv ostatním "světem" uznávané. A navíc - občané Krymu měli právo rozhodnout v referendu, kam chtějí patřit.
Celkem se ani nedivím, že jim při představě, že budou patřit Ukrajině - vstávaly vlasy hrůzou ! - ale to je jedno ... svět se bude stejně mlátit dál, dokud se příroda nenas... a neudělá pořádek sama. Tak ať si to lidi zatím "užijou" ! Howgh.
- stejně to byla možná chyba, že jsme se v r. 1918 osamostatnili - jsme malá zemička a každej si s námi pinká jako s mičudou. Navíc, čím dál víc se ukazuje, že si Češi neumějí vládnout - nejlépe jim jdou podvody a rozkrádačky !
culdabulda1 - on i ten trestně stíhaný Slovák, který nám zde vládne, bude mít vztah k podvodům a rozkrádačkám. Jinak by mohl být těžko druhým nejbohatším mužem v ČR. A tímto vracím téma zpět k původnímu.
@ben
- dík - už bylo na čase - ale k původnímu tématu se stejně už nedá moc co dodat, nám "obyčejným" lidem nezbývá nežli počkat, jak to zase dopadne.
Culdabulda-a proč si Češi neumí vládnout?Protože nás už 300 let po porážce na Bílé Hoře systematicky věznila,decimovala a vyvražďovala germánská barbarská rakousko-německá pakáž.Hlavně elitu národa,co se dokázala ozvat.A dnes jí opět každý trouba leze do zad...,protože jiná genetika byla likvidována 300 let germány
Pane vy se pletete, největší trachédií je Merklová, která vypláchla mozek nejen Němcům, ale i jiným představitelům Evropské Unie. Jinak obecně největší tragedií je právě když se země dobrovolně vzdá své suverenity, to je právě pro ČR členství v EU, podepisování Lisabonských smluv a Istambulských úmluv aj. Nemusíte odpovídat, protože to nesleduju a mám omezený počet reakcí.
Takovou hloupost jsem dlouho nečetla. 75 % slevy na jízdném Babišovi nové voliče nepřivede. Starší občané podle mne volí spíše ČSSD, KSČM a KDU-ČSL. Studenty tou slevou neomráčí.
Zaujal mne obrat "zvolení hnutí Ano do čela strany" >>> co tím míníte?
ra252 - když něco neznáte, tak proč si k tomu zde nezaložíte svůj dotaz? Všiml jsem si, že se v cizích dotazech často ptáte na nějaké i základní věci, tak můžete otázky pokládat i vlastním dotazem (tam Vám to bude jistě vysvětleno a doplníte si třeba i vzdělání).
bene - pokud jste někdy učil, pak jistě víte, že nechat tazatele definovat pojmy, které si vysvětluje jako Hurvínek válku, je polovina výkladu ..
ra252 - ne, neučil jsem. Ovšem, vím, že odpovídat na dotaz jen otázkou není zrovna "košér". A že to děláte zde často Vy se dá dohledat, tak to ani nemusíte popírat.
ra252 - ano, myslel jsem si, že jde spíše o provokaci nebo rozproudění diskuze (či ji odklonit jinam). než o osvětu. No, to s tím psem (co si myslí Váš pes) bylo snad vtipnější.
Je zajímavé Bene, že u dotazu, který je provokativní už svým názvem řešíte jako provokaci jen dotaz ra252 o popúulismu. Prostě je podivné, že tu máme už řadu let demokracii, ale přes to všechno je tady spousta jedinců, kteří nejsou schopni akceptovat výsledky voleb a mají pořád potřebu navážet se do těch, kteří volby vyhráli. Ó jak demokratické...
Babiš je proti Fialovi beránek.To ODEESÁk je had,který na rovinu ani neřekne slabiku.Ne nadarmo Fialu volí hlavně Pražáci,kteří se mu podobají jako vejce vejci.V Praze je prostě největší procento komediantů,kteří si zvykli ho volit a dávno zapoměli,co je normální POCTIVÁ práce.
Populismus je: Politika zaměřená na získání vlivu na masy a využívající často sociální demagogie.
Zdroj: Ing. Jindra Chválová, Minislovník ekonomických výrazů penize.cz/...
styl politiky, který usiluje o získání široké základny voličů údajnou ochranou zájmů prostých lidí proti různým ohrožením a prosazováním témat vzbuzujících emocionální reakce veřejnosti infoz.cz/...
Nemůžu si to nechat pro sebe
Krásný popis. Pro mě jsou dnes klasickým příkladem populismu média a politická uskupení (včetně ROMEA), která v posledních dnech překrucují co prezident řekl o cikánech. Ukázkové vytrhávání vět z kontextu a zformulování jiného závěru. Anebo jak se teď pustili do kněze Piťhy kvůli jeho kázání - které jsme ani neslyšeli, protože bylo šikovně sestříhané tak, abychom si z toho udělali takový názor, které idnes chtělo abychom si udělali. Co se týče výroků našeho prezidenta, tak média klasicky nezmiňují to, že mluvil o konkrétní lokalitě, kterou navštívil. V druhé části svého prohlášení vycházel z oficiálních čísel počtu cikánské populace u nás, které máme ze sčítání lidu. Tzn. že mu nikdo nemůže mít nic za zlé, avšak populisti se to rozhodli použít proti němu.
@marcela89 - Štedrý dáreček ve formě 75% jízdného pro vybranné skupiny to určitě zapusobí k opětovnému zvolení hnutí Ano do čela strany.
Když pominu spojení "zvolení hnutí Ano do čela strany" tak k názoru ohledně "volících oveček" jste došla jak? To není ironické rýpnutí - vážně by mě to zajímalo.
Nezapomeň, že k populismu hojně přispívají i média, zejména ty Babišovské jsou populistické a bulvární.
Třeba když někdo píše tendenční články, tak to chápu já. Třeba idnes vychvalují jednu stranu, její osobnosti a návrhy zákona, ale jinou stranu jen vykreslují černě. Své články píšou tak, aby se zalíbili většinové společnosti/návštěvníkům jejich webu a zvýšili svou čtenost. Klidně budou předkládat bulvár a neověřené zprávy jen aby něco napsali a pomohli pomluvit, očernit, než aby si zjistili více, napsali více nebo někdy zase méně, prostě by média byla vyváženější a objektivnější bez důrazu na zábavu. Třeba zprávy typu na zahradě v kalifornii se vykoupal medvěd v bazénu ... To už se svojí úrovní přibližuje bulváru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.