Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Život, smysl

Od: suicide odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, jsem student střední školy a již od 6. Třídy mám sen, myslím si ze není třeba specifikovat, ale když mi rodice zakázali se tomu věnovat dostal jsem deprese, žijeme pro to abychom v životě něco dokázali,nebo snad proto abychom jen studovali a stali se tím co se na dané škole učíme? Prostě tím chci říct ze jsem chtěl v životě něco dokázat, a rodiče mi v tom brání, nevím co mám dělat jsem smutný mám deprese. Jakoby mi vymizel smysl života.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud mám sen,tak se na to podívám racionálně,ne jako na sen.Musím posoudit všechny možnosti,které mi dávají moje schopnosti.Pokud uvidím šanci,pak je škoda ji nevyužít.Dospělému člověku nemůžou ani rodiče něco zakazovat.Já se tím v životě řídil vždy.A nesplnil jsem si sen,ale chuť něco dokázat.Bylo mi 13 let a miloval jsem fotografování.Ale máma mi foťák koupit nemohla.Vyměnil jsem něco za malý bakelitový Pionýr a první fotky udělal s ním.Radost z díla je odměnou.Vyhlídl jsem si v krámě tehdy šlágr z NDR FOTO EXA a šetřil-.Dokonce jsem chodil se sběrem,sbíral lahve a postupně na něj ušetřil.Výsledek uspokojil vše,co jsem očekával.Dokonce mi nahrála i tehdy z nebe spadlá peněžní reforma.Umožnila mi získat peníze z vkladní knížky za výhodný směnný kurz a cena v krámě byla zase výhodnější a EXA byla moje.Rozhodně to nikdy nebyl nějaký mlhavý sen,ale konkrétní skutečnost.Kdybych jen snil,pak bych nic nedokázal,.V dospělém životě jsem dále svůj fotoservis rozšiřoval a uspokojoval svoje cíle.

JABRAKA

JABRAKA

hodnocení

0x

Proč vám "rodice zakázali"? Jejich důvody - byť se vám třeba nelíbí nebo zdají malicherné - mohou být naopak velmi racionální.

Mimochodem - já si svůj sen začala plnit až na prahu důchodu :)

al
hodnocení

0x

Tak to je hodně smutný, když už v mladém věku vymizí smysl života. Nechápu některé rodiče, co vidí jenom sebe, neberou ohled na své potomky, co by je spíše zaujalo, zajímalo. S tím už nic neuděláš. Nevěš hlavu, když už studuješ tak dostuduj a maturita se ti může vždycky hodit. Všechno co teď vnímáš negativně, může být pro tebe jednou i dobré. Neboj, v životě toho ještě hodně dokážeš, to si neumíš ani představit... A to nekecám, je to fakt ! Teď hoď starosti za hlavu.

still10k*
hodnocení

0x

Tak jestli je vaším snem vyhodit do luftu obchoďák, tak se rodičům moc nedivím. Po čem že to vlatně toužíte a co tomu kromě rodičů aktuálně brání?

Možná vám jen schází porozumění, proč to rodiče dělají. Když nám tady vysvětlíte o co jde, možná vám to tady někdo vysvětlí a bude zase dobře :)

hodnocení

0x
Pokud to nejde teď, půjde to až budete starší, bydlet bez rodičů. Když vidím ty pěkný hasiče teď v Tv, lituji, že jsem se nedala na hasicku*smich*. Někdy je pozdě na to plnit si sny. Jindy zase brzy.

hodnocení

0x

No tak já nevím, ale tazatel má přezdívku "sebevražda". A napsal to buďto hodně pozdě v noci, nebo hodně brzo ráno. A pak už se neozval... *zmateny*

liska5
hodnocení

0x

Tak dokonči studium a běž si za svým. Jestli je to pro Tebe tak důležité, tak pár let studia, které určitě není úplně k zahození, vůlí zvládneš a bude Ti 18 a začneš si plnit svůj sen. Rodiče to určitě myslej dobře. A nešlo by dělat to, co Tě baví, zároveń se současným studiem? Podívej se na životopisy některých osobností. Až po absolvování školy, kam je rodiče poslali, šli svou cestou. Já jsem taky chápala rodiče, když se brácha snažil dostat na moře a ještě neměl ani maturitu, že ho nepustili. A až v důchodu si splnil sen a vydal se na dlouhé plavby.

nikdo*
hodnocení

0x

Jako vzdělaný, se školami, máte rozhodně blíž ke splnění snu, než jako hlupák bez vzdělání. Ať chcete nebo ne, dosažená úroveň vzdělání je, do určité míry, znakem inteligence. Samozřejmě, že to neplatí vždy. Ale se znalostmi teorie, se vždycky líp "praktikuje", než když ji musíte "lapat po kouskách, když se objeví potřeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]