Nejste přihlášen/a.
U nás už je opravdu jaro, už se to vše klube ze země .Jak to vypadá Na Vašich zahrádkách?
Nádhera až závidím, to u nás na chalupě je skalka zakrytá vrstvou sněhu a nevypadá to, že by hned tak roztál.
Nejsou to podléšky?
doplněno 13.03.10 16:46:u nás je toho plný lesní park, ale zaboha si nevzpomenu na název.
Ano!
Jste dobrá.Máte za 1*,body nemáme.
Popis: Vytrvalá hlíznatá rostlina, 5_20 cm vysoká, přízemní listy řapíkaté, dlanitě 5_7četné, objevují se až po odkvětu, pod květem se nacházejí 3 listeny v přeslenu, které jsou členěny v čárkovité úkrojky. Květy jsou jednotlivé, 2_3,5 cm v průměru, okvětní lístky žluté, kvete již koncem zimy a začátkem jara. Plodem je stopkatý měchýřek se zobánkem
doplněno 13.03.10 19:59:Nejsme, ale potěší každého.
Na modré podléšky se těším. Jsou ale později. Podběl sbírám v květu až koncem dubna. Na zahrádce mi vykukují tulipány, kvetou krokusky a narcisky mají už nasazeno.
Papene - nezlobte. Co ten škodolibý úsměv?. Fakt jste všichni nějak v předstihu. A to nejsem na horách. A podléšky že kvetou? No pokud nebude zítra pršet, tak jdu na svoje místa. Asi si stojím na vedení nebo mám něco s očima. A to tak hlídám! Jenže zahrádku mám mimo domeček.
Taky hlídám, ale dnes jsem šla okolo a hle co na mne juká.:DMáme výhodu je to jižní strana, pod terasou.Tam to není tak na ráně.
Zítra musim zasadit do květináčů první otužilce.
doplněno 26.03.10 22:51:jj, ale jen do závěsu.
Jinak do truhlíků příjdou až po zmrzlících.Kdo by se s tím tahal domů, kdyby se mělo ochladit.
Ale ještě máme 2 clematisy na zasazení, ale nevím jestli na ně není brzo.Co myslíte?
Je to opravdu balzám na duši. Nemohu se dočkat jak dám muškáty, fuksie a oleandry ven. Vždycky si říkám - spěchat pomalu, protože jak se to všechno rozkvete, tak máme jaro pryč, začne léto a od jara je to jen skok zase k podzimu. V prvé řadě si vychutnám vůni květů třešní, šeříků a jasmínů. Všem krásný nedělní den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.