Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den, nevím jak kdo, ale u nás děláme víno doma už pár let, a vždy je supr. Před třemi léty se nám na dvou stromech urodilo neuvěřitelné množství třešní. Podělila jsem sousedy a zbytek naložila do 5 demižonů (25l). Třešně jsem pomlela, bez nože, na mlýnku a dala do demižonu - do půlky, k tomu větší hrst pecek, 2kg cukru, jedno balení vinných kvasinek, sehnala jsem tekuté, a demižon dolila do 3/4 převařenou, vychlazenou vodou a zavřela kvasnou zátkou.Do tří dnů to začalo krásně kvasit a dva měsíce jsem stáčela, znovu do čistých demižonů. Takto stály další dva měsíce v chladu a ve tmě.Pak jsem stáčela hotové víno do malých, 5l demižonků. Nedovede si představit, co to bylo za dobrotu. Každý kdo dostal lahev chválil, že tak dobré víno ještě nepil. Letos je to podobné, už kvasí 3 demižony.
Přeji všem domácím kutilům úspěch.
Kdo umí - ten umí. Máte to jako cherry. Moje teta se strejdou si kvasili ve skleněném demižónu něco ze zahrady, kde odborně prořezávali různé ovocné stromy. Měli to v pokoji na úrovni chodníku. Nahoře vždycky plaval chlěba a občas to zabublalo. Takové to mělo mělo otrubičkované zakončení. Doteď nevím proč tam byl ten chleba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.