Nejste přihlášen/a.
Tak jsem zjistila, ze vino léčí lépe nez pràšky, večer bývám v posledni době dost unavená, bolavé tělo, hlavně nohy, klouby, težko vstávám z křesla po chvili odpočinku, ale když si dám dobré vínko k televizi tak ta tíha ze mne spadne a najednou nic nebolí, cítím se jako znovuzrozená uz po dvou decinkách. Skoro mám obavy z návyku. Máte to taky tak? Nebo jsem výjimka, že to víno na mne tak zázračně působí?
O příznivém působení vína na lidský organismus věděli již staří Řekové a Egypťané. První lékařská škola na světě, která oficiálně doporučovala používat víno k léčení různých neduhů, vznikla na řeckém ostrově Kos. Víno se využívalo prakticky ve všech podobách a k celé řadě různých účelů – proti nachlazení, k tišení bolesti nebo jako dezinfekční prostředek.
Z hroznové šťávy se připravovaly masti, listy révy zas pomáhaly zastavit krvácení a léčit hemoroidy, sušené hrozny (rozinky) se staly dobrým lékem na odstranění zácpy a nechutenství. Během své lékařské praxe víno hojně aplikoval například nejslavnější starověký lékař Hippokratés (jako diuretikum a na snížení tělesné teploty) a později v 16. století i Paracelsus, další významná osobnost dějin medicíny.
Odkazy na léčivé účinky vína lze dohledat také v Bibli, ostatně symbolické spojení mezi vínem a krví přetrvává v křesťanství dodnes. V průběhu 18. století bylo víno dokonce bezpečnějším nápojem než voda, a to díky obsahu alkoholu a kyselin, které potlačují výskyt bakterií.
Osobně nepiji žádný alkohol, červené 2Dl mix s Matonkou jen jednou za rok na srazu abiturientů. Nepiji kvůli tomu alkoholu, právě. Na mne působí skoro opačně, než je v dotazu. O té zázračnosti pouvažujte, doporučuji.
Víno určitě neškodí. Osobně vyzkoušené. Nepředpokládám, že byste se začala opíjet, jak se obává Ben. Já jsem si na denní pití vína zvykla ve Francii, kde patří víno ke každému jídlu. Nemyslím tím samozřejmě snídaně. Ale k obědu a k věčeři ano. Tady teda tak dobré a za přijatelný peníz neseženu, ale našla jsem si svůj systém. Klidně si dejte ty dvě decky k televizi a vůbec nic si nevyčítejte, i kdybyste to tak měla dělat po zbytek života. Takový návyk není na škodu. Samozřejmě nepřehánět. Ale to nebude Váš případ.
Dobrý den, ten text působí dojmem omluvné (omlouvající) zpovědi začínající alkoholičky . Zdravím!
vino - souhlasím. Jak se přibližuje krematorium, tak už se může i více popíjet - to už tělu neublíží .
Bene, doufám v zachováni rozumne miry a maximum si stanovuji na pullitřiček občas, pravidelneji tu dvojčičku, tvrdý alkohol zcela vyjimečne jednu malou dávku, dosud jsem skoro vůbec nepila jen přiležitostně přípitek nebo malé pivko na vytráveni, takže skoro abstinent a to mi bylo už 50 možná proto moje tělesná schránka radostně vitá změnu a reaguje pozitivně
. Neni to lepši než si zvykat na různé léky? Možná časem budou taky potřeba, ale zatím je tohle přijemnějši
Já si dávám dvě decky téměř denně, prostě pro chuť,ale rozhodně bych neřekla, že jsem zdravější, např. s klouby mám opravdu potíže. Ovšem 2 decka by se mnou rozhodně nic neudělaly, jak píšete, klidně bych za odpoledne vypila celou sedmičku a opilá bych nebyla, ale dělat to nebudu. A jestli z Vás spadne tíha, mo toho nevydržíte, tak si dejte pozor pít více..
Chlast jako ozdravnou kůru? To raději chodte denně na rychlou hodinovou procházku, to by se vám z křesla stávalo daleko lépe než po vínu.
Proč bolí klouby? Je mnoho důvodů, ale první je nedostatek pohybu.
Id - pohybu mám opravdu dostatek, váhu primerenou výšce, nikdy jsem nemela pohybove problemy, jsem sportovne zalozená a hýbu se ráda, presto to na mne pricházi s vekem, klouby jsou opotrebovane hlavne hojným sportem v mládi. Chlastem bych to moje mirne popijeni nenazvala, dodávat do sebe chemii by bylo určite závadnejši.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.