Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřeboval bych poradit

Od: pavell* odpovědí: 11 změna:
Dobrý večer.Jsem gay a pohádal jsem se z přítelem který je věřící a řekl jsem mu v rozcilenosti škaredé slovo ať chcípne,které bych mu nikdy neřekl.Moje omluva a obejmutí byla hned na místě a hnusné slovo vzal sportovně ale i tak si nevím rady a potřeboval bych poradit i když to zní možná hloupě.Jestli jsem jo tím škaredým slovem co jsem mu řekl neproklel.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

No do prdele si ho logicky poslat nemohl, tak co Ti koneckoncu zbyvalo...*nevi*

hodnocení

4x

K prokletí je potřeba opravdu hodně velká nenávist, od vás to sice bylo ošklivé, ale není to prokletí.

sebod*

Maky, zaujala mě Tvoje odpověď. Domníváš se, že když někdo cítí opravdu silnou oprávněnou nenávist (je vlastně nenávist oprávněná?) může někoho proklet?

lidus*
hodnocení

3x

Jestli jste gay je mi jedno a pro tento případ je to také jedno, chtěl jste se světu pochlubit? Nejsem gay a chci-li někoho poslat do řiti nebo ještě dál, pošlu ho a nepřemýšlím o prokletí.

elane
hodnocení

1x

Ono je otázkou, co si představujete pod pojmem prokletí.

Proklít totiž můžete jenom toho, kdo na prokletí věří a bude se tím trápit a užírat. Člověka, který na prokletí nevěří "proklít" nemůžete. Ale rozhodně mu bude nepříjemné, co jste mu řekl a bude to brát jako důkaz toho, co si o něm ve skrytu duše vlastně opravdu myslíte, protože kdybyste si to nemyslel, tak to neřeknete, ani by Vás to totiž nenapadlo říkat.

Takže jste ho určitě neproklel, otázkou je, jestli jste tím "škaredým slovem" Váš vztah tak trochu nezvoral nebo přímo neukončil. *zed*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, určitě neproklel - bylo to v rozčílení, bylo to nehezké, bylo to hodně silné, ale nejde o prokletí. Zdravím!

hodnocení

0x
Tohle říct příteli, tak počítám s tím, že už přítelem asi nebude. Něco jinýho by bylo, kdybyste to řekl nepříteli.

hodnocení

0x

@pavell - Jestli jsem jo tím škaredým slovem co jsem mu řekl neproklel.
Neproklel, nebojte se - ke skutečnému prokletí je třeba touha po pomstě/ublížení či nenávist a musí se vyslovit jednoznačným způsobem (ne, neřeknu jak).

Ale dávejte si pozor na to, co říkáte - Bohové trestají splněním přání.

kaja*
hodnocení

0x

Přítek není věřící. Kdyby byl věřící, tak by se řídil tím, co se píše v "Desateru", nebo v Novém Zákonu, v 1. dopise Korintským, 6. kapitole, 9. verši.

Vy jste ho neproklel, protže k tomu nemáte patřičnou moc, ale ve svém srdci ho rád nemáte, možná ho jen potřebujete ke svému životu. Nadarmo se neříká "co na srdci, to na jazyku".

Ale no tak - i věřící hřeší ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]