Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podruhé se jdu přihlásit na úřad práce

Od: paulie765 odpovědí: 5 změna:
Před rokem jsem se byl po vyhození z učňáku přihlásit na úřad práce. V tu dobu jsem dělal pár měsíců práci na zkrácený úvazek. Zhruba v lednu jsem byl vyřazen z evidence, že jsem odmítl zaměstnání, který mi nabídli.
Od té doby jsem byl nezaměstnaný. Vím, že od ledna být nezaměstnaný je hodně neschopné, ale furt a furt hledám a nic nenajit a když jo, tak ty podmínky jsou pro mně hrozné.
Půl roku od vyhoštění z evidence dávno uběhlo a já mám v plánu se tam přihlásit znovu. Už jsem si vzal ty formuláře na vyplnění a mám s tím tak trochu problém.
Co mám vyplnit v kolonce "Poslední ukončená činnost před podáním žádosti", když jsem od vyhození z úřadu nedělal (pro stát) nic? Je tam na možnost "zaměstnání", "samostatná výdělečná činnost", "jiná výdělečná činnost", "náhradní doba zaměstnání" a "jiná činnost".
V požadavce na zaměstnání "profese" zas nevím, co vyplnit. Nemám rád práci s lidmi a práci na fyzickou zátěž.
Navíc s tím mi byla dodána žádost o podporu v nezaměstnanosti. To mám vůbec vyplnit? A když jí, tak za jakých podmínek.
Nesuďte mně podle toho, že nemám střední apod. Budu vděčný za každou radu. Děkuju

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celyzivot
hodnocení

5x

Až si vyřešíte problém, na který se ptáte, tak pouvažujte, že byste se měl vrátit do školy a dodělat si jakoukoliv školu- učební obor, které se svými potížemi zvládnete.

Jedná se Vám totiž o Váš celý život.

Peníze ztrácí hodnotu a koupíte za ně méně a méně, svoje bydlení si již ani z běžné výplaty nepořídíte a pokud byste si chtěl založit později rodinu, tak ji uživíte?

Opravdu nemůžete dobře fungovat, když nebudete nic umět, práci s lidmi se nikde nevyhnete /strážce majáku tu opravdu nikdo nenabízí/ a nechcete-nemůžete-nezvládnete dělat ani těžkou manuelní práci pouvažujte o invalidním důchodu, nebo statusu OZZ - osoba zdravotně znevýhodněná. Při větších problémech zkusit školu - učební obor typu knihař, tiskař, obuvník - švec, opravář strojů, mechanik apod. kde děláte svoji práci, ale kontakt s cizími lidmi není až tak veliký. Viz Národní soustava povolání - nsp.cz/... snad Vám tyto stránky pomohou orientovat se v množství povolání, které byste mohl vykonávat /vystudovat/ nsp.cz/...

V tomto předvánočním období si budete moci najít práci i sám, hlad bude po brigádnicích do skladů.

Obyčejných dělníků - cizinců sem bude přicházet stále plno, takže ti Vám vezmou /uberou/ také nějakou nekvalifikovanou práci, a na kancelářskou práci nebudete mít vzdělání.

A na obsluhu strojů, tedy když se mluví o 4. technické revoluci, tak budete muset umět velmi dobře pracovat na počítači a třeba i programovat.

Nalijte si čistého vína. Co můžete nabídnout zaměstnavateli? Sám píšete, žepodmínky pro mne jsou hrozné. A lepší to nebude, nezapomínejte, že budete stárnout a jak budete starý /40-50 let/ opotřebovaný, tak se nechytnete.

Takže běžte do sebe, dojděte na úřad práce se poradit, co s Vámi, poraďte se s nějakým psychologem, udělejte si testy z internetu na volbu zaměstnání zkouskaosobnosti.cz/... třeba tento, ale jsou i jiné. Např. test-osobnosti.cz/... , a také si dojděte přímo do nějaké psychoporadny pro volbu zaměstnání, v okolí svého bydliště, případně ať Vám poradí obvodní lékař. Pro mladého člověka je dnešní svět strašně složitý a mnohotvárný, nevyzná se. A Vy jenom potřebujete získat informace a nasměrovat, pomoci. Ale nesmíte se tomu vyhýbat a vzdávat se.

rovena.info/...

Nevíme, odkud jste, pokud bydlíte ale větším městě, tak máte více možností někde najít pomocnou ruku.

V nouzi zkuste i charitu, kde najdete jistě laskavé lidi, zde stránky na pomoc, možná pomohou, možná nasměrují zase jinam. Vyzkoušejte. zachranny-kruh.cz/....

Já se někdy podívám na film Starci na chmelu. A poslední písnička mě vždycky dojme ,,ať na trati se neztratí.

A život je dlouhá trať, tak Vám to přeji také tak.

Do kolonky poslední činnosti uveďte zaměstnání a zaměstnavatele u kterého jste pracoval na smlouvu, tedy jste byl přihlášen a odváděly se nějaké daně, pojištění.

hodnocení

2x

Pokud si nevíte rady s vyplněním formulářů, vyplňte co můžete a s ostatním požádejte o pomoc referentku ÚP.

Otázka je, zda na podporu v nezaměstnanosti dosáhnete - Nárok na podporu v nezaměstnanosti má uchazeč o zaměstnání, který získal v posledních dvou letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle zvláštního právního předpisu v délce alespoň 12 měsíců.

Nechci být špatným prorokem, ale při vašem ne/vzdělání a přístupu "Nemám rád práci s lidmi a práci na fyzickou zátěž." pravděpodobně bude další vyřazení jen otázkou času.

Mimochodem - jak to máte se zdravotním pojištěním? Platil jste si ho v době nezaměstnanosti nebo máte dluh?

paulie765
hodnocení

Dva měsíce jsem si neplatil pojištění, takže tam mám teď určitě dluh. Tento týden mám v plánu si zajít na to pojištění

fram
hodnocení

0x
Rada: Při přihlašování na ÚP požádejte rovnou o rekvalifikační kurz, když jste tak dlouho bez práce, máte na něj nárok bezplatně. Se základkou nefyzickou práci nenajdete. Nějaký rovnou navrhněte. portal.mpsv.cz/... Třeba strážný, jednoduchý kurz - a žádaná profese: portal.mpsv.cz/... Lidi tam trochu potkáte, nijak se s nimi musíte vybavovat, ale při nočních moc ne a fyzičku na to nepotřebujete. Kamarád strážil v knihovně a moc se mu to líbilo, jenže ta patřičná strážní agentura vás posílá porůznu, kde žádají. Ten kurz vám při hledání práce pomůže jen maličko, ale alespoň něco. V kurzu je navíc zábava, jsou tam steně "postižení"občani. Nebo vyberte kurz navazující na ten váš nedokončený učňák, můžete pak bez uzardění psát do životopisu kvalifikaci. cz.linkedin.com/... ukončená činnost je poslední zaměstnání, jakkoli dávno ukončené. Nic jiného se tam nehodí. Žádost o podporu klidně vyplňte, nedají vám jí ale, musel byste předtím rok dělat. Nejdřív zkroťte úředního šimla na ÚP, potom to půjde samo.Držím palec*palec*. A radím dělat, ať máte penzi.

smudli*
hodnocení

0x

Co třeba nějaké to mačkání počítače? To je bez lidí a není to fyzicky nářočné. apropo nejste tda nějakej úchylák nebo podivín když nesnášíte lidi (sám jste člověk) a nechcete pracovat. Vy musíte být teda figurka, hotový kulturista.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]