Nejste přihlášen/a.
Od té doby jsem byl nezaměstnaný. Vím, že od ledna být nezaměstnaný je hodně neschopné, ale furt a furt hledám a nic nenajit a když jo, tak ty podmínky jsou pro mně hrozné.
Půl roku od vyhoštění z evidence dávno uběhlo a já mám v plánu se tam přihlásit znovu. Už jsem si vzal ty formuláře na vyplnění a mám s tím tak trochu problém.
Co mám vyplnit v kolonce "Poslední ukončená činnost před podáním žádosti", když jsem od vyhození z úřadu nedělal (pro stát) nic? Je tam na možnost "zaměstnání", "samostatná výdělečná činnost", "jiná výdělečná činnost", "náhradní doba zaměstnání" a "jiná činnost".
V požadavce na zaměstnání "profese" zas nevím, co vyplnit. Nemám rád práci s lidmi a práci na fyzickou zátěž.
Navíc s tím mi byla dodána žádost o podporu v nezaměstnanosti. To mám vůbec vyplnit? A když jí, tak za jakých podmínek.
Nesuďte mně podle toho, že nemám střední apod. Budu vděčný za každou radu. Děkuju
5x
Až si vyřešíte problém, na který se ptáte, tak pouvažujte, že byste se měl vrátit do školy a dodělat si jakoukoliv školu- učební obor, které se svými potížemi zvládnete.
Jedná se Vám totiž o Váš celý život.
Peníze ztrácí hodnotu a koupíte za ně méně a méně, svoje bydlení si již ani z běžné výplaty nepořídíte a pokud byste si chtěl založit později rodinu, tak ji uživíte?
Opravdu nemůžete dobře fungovat, když nebudete nic umět, práci s lidmi se nikde nevyhnete /strážce majáku tu opravdu nikdo nenabízí/ a nechcete-nemůžete-nezvládnete dělat ani těžkou manuelní práci pouvažujte o invalidním důchodu, nebo statusu OZZ - osoba zdravotně znevýhodněná. Při větších problémech zkusit školu - učební obor typu knihař, tiskař, obuvník - švec, opravář strojů, mechanik apod. kde děláte svoji práci, ale kontakt s cizími lidmi není až tak veliký. Viz Národní soustava povolání - nsp.cz/... snad Vám tyto stránky pomohou orientovat se v množství povolání, které byste mohl vykonávat /vystudovat/ nsp.cz/...
V tomto předvánočním období si budete moci najít práci i sám, hlad bude po brigádnicích do skladů.
Obyčejných dělníků - cizinců sem bude přicházet stále plno, takže ti Vám vezmou /uberou/ také nějakou nekvalifikovanou práci, a na kancelářskou práci nebudete mít vzdělání.
A na obsluhu strojů, tedy když se mluví o 4. technické revoluci, tak budete muset umět velmi dobře pracovat na počítači a třeba i programovat.
Nalijte si čistého vína. Co můžete nabídnout zaměstnavateli? Sám píšete, žepodmínky pro mne jsou hrozné. A lepší to nebude, nezapomínejte, že budete stárnout a jak budete starý /40-50 let/ opotřebovaný, tak se nechytnete.
Takže běžte do sebe, dojděte na úřad práce se poradit, co s Vámi, poraďte se s nějakým psychologem, udělejte si testy z internetu na volbu zaměstnání zkouskaosobnosti.cz/... třeba tento, ale jsou i jiné. Např. test-osobnosti.cz/... , a také si dojděte přímo do nějaké psychoporadny pro volbu zaměstnání, v okolí svého bydliště, případně ať Vám poradí obvodní lékař. Pro mladého člověka je dnešní svět strašně složitý a mnohotvárný, nevyzná se. A Vy jenom potřebujete získat informace a nasměrovat, pomoci. Ale nesmíte se tomu vyhýbat a vzdávat se.
Nevíme, odkud jste, pokud bydlíte ale větším městě, tak máte více možností někde najít pomocnou ruku.
V nouzi zkuste i charitu, kde najdete jistě laskavé lidi, zde stránky na pomoc, možná pomohou, možná nasměrují zase jinam. Vyzkoušejte. zachranny-kruh.cz/....
Já se někdy podívám na film Starci na chmelu. A poslední písnička mě vždycky dojme ,,ať na trati se neztratí.
A život je dlouhá trať, tak Vám to přeji také tak.
Do kolonky poslední činnosti uveďte zaměstnání a zaměstnavatele u kterého jste pracoval na smlouvu, tedy jste byl přihlášen a odváděly se nějaké daně, pojištění.
2x
Pokud si nevíte rady s vyplněním formulářů, vyplňte co můžete a s ostatním požádejte o pomoc referentku ÚP.
Otázka je, zda na podporu v nezaměstnanosti dosáhnete - Nárok na podporu v nezaměstnanosti má uchazeč o zaměstnání, který získal v posledních dvou letech před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle zvláštního právního předpisu v délce alespoň 12 měsíců.
Nechci být špatným prorokem, ale při vašem ne/vzdělání a přístupu "Nemám rád práci s lidmi a práci na fyzickou zátěž." pravděpodobně bude další vyřazení jen otázkou času.
Mimochodem - jak to máte se zdravotním pojištěním? Platil jste si ho v době nezaměstnanosti nebo máte dluh?
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.